University of Oslo

Centre for Educational Measurement

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Oslo ble grunnlagt i 1811 som det første i Norge.

Ligger hovedsakelig på Blindern Campus i Nord-Oslo, har UiO åtte fakulteter:

  • Den medisinske fakultet
  • Det odontologiske fakultet
  • Juridisk fakultet
  • Teologiske fakultet
  • Det humanistiske fakultet
  • Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
  • Det samfunnsvitenskapelige fakultet
  • Fakultet for utdannelsesvitenskap

Hovedstadsuniversitetet er også hjemsted for Vikingskipsmuseet, Historisk museum og Naturhistorisk museum, et hovedbibliotek med 3,6 millioner bedrifter og et bredt spekter av tilknyttede enheter og sentre.

Universitetet i Oslo har et driftsbudsjett på 6,6 milliarder kroner, og det meste av finansieringen kommer fra den norske regjeringen.

Rangering

UiO er den høyest rangerte institusjonen for utdanning og forskning i Norge - og en av verdens 100 beste universiteter, ifølge Shanghai World Ranking. Med fem Nobelprisvinnere har UiO en sterk oversikt over banebrytende forskning og vitenskapelig funn.

Forskning

Som et klassisk universitet med et bredt spekter av fagområder har UiO toppforskningsmiljøer på de fleste områder. Videre har UiO i dag 8 Nasjonalt Centres of Excellence og et strategisk fokus på tverrfaglig forskning innen energi og biovitenskap spesielt. Som et bredt basert, ikke-profitt forskningsuniversitet har UiO tilgang til gode offentlige finansieringsordninger. Lab- og kontorfasiliteter, biblioteker og teknisk støtte er i høyden.

Utdanning

UiO tilbyr over 800 kurs på engelsk på alle nivåer, rundt 40 mastergradsprogrammer undervist helt på engelsk og flere PhD-programmer. UiO fokuserer på forskningsbasert utdanning og tiltrekker seg høyt kvalifiserte studenter fra hele landet.

Internasjonalisering

UiO tiltrekker seg studenter og forskere fra hele verden. Fra 2015 er 15 prosent av studentbefolkningen fra utlandet. 22 prosent av de akademiske medarbeiderne og 31 prosent av PhD-kandidatene kommer fra utlandet.

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk

Se skolens masterprogrammer »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

Master

Mastergrad I Vurdering Og Evaluering

Campus Heltidsstudier Deltid 2 år August 2018 Norge Oslo + 1 fler

Dette programmet tar sikte på å trene neste generasjon av evaluerings- og evalueringsspesialister, kombinere tekniske og analytiske ferdigheter med kommunikasjons- og representasjonsferdigheter. [+]

Dette programmet tar sikte på å trene neste generasjon av evaluerings- og evalueringsspesialister, kombinere tekniske og analytiske ferdigheter med kommunikasjons- og representasjonsferdigheter.

Foto: Øystein Andresen / Universitetet i Oslo

Vurdering og evaluering

Vurdering og evaluering er sentrale i det moderne samfunnet, hvor kvalitetssikring av utdanning er avgjørende, hvor testmetoder på skolen diskuteres i media, hvor opplæring og valg fremmer menneskekapitalen avgjørende for vellykkede bedrifter, og hvor ansvarsspørsmål ber om bevis- basert politikk og beslutningstaking.

Assessment

«Jo mer du lærer uten å finne ut hvem som forstår konseptene og hvem som ikke gjør det, jo større er sannsynligheten for at kun allerede dyktige studenter vil lykkes.» - Grant Wiggins... [-]


Videoer

Why Study in Oslo?

Being an International Student at the University of Oslo