Les den offisielle beskrivelsen

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway er verdens nordligste universitet. Beliggenheten på kanten av Arktis innebærer et oppdrag. Arktis er av økende global betydning. Klimaendringer, utnyttelse av arktiske ressurser og miljøtrusler er emner av stor offentlig interesse, og som Universitetet i Tromsø er spesielt interessert i. På UIT The Arctic University of Norway kan du utforske globale problemstillinger i nært perspektiv.

Kunnskap på toppen av verden

Livet i nordområdene er formet av vill natur, kontrasterende lys og værforhold, geografiske avstander og multikulturalisme. Mange av UiTs forsknings sentre og studieprogrammer gjenspeiler Arktis norske karakter.

Jørn Berger-Nyvoll

UiTs hovedforskning fokuserer på polar miljø, klimaforskning, urfolk, fred og konfliktomforming, telemedisin, medisinsk biologi, romfysikk, fiskevitenskap, marine bioprospektering, lingvistikk og beregningskjemi.

Sentre av Excellence

UiTs senter for avanserte studier i teoretisk lingvistikk, CASTL, og CTCC, senter for teoretisk og beregningsmessig kjemi, har begge blitt utnevnt til Norwegian Centres of Excellence. I 2002 ble Tromsø-baserte NST, Norsk senter for telemedisin, utnevnt til et samarbeidssenter for verdens helseorganisasjon.

ARCTOS-nettverket ved Det biovitenskapelige fakultet, fiskeri og økonomi, er leder innen forskning på marine arktiske økosystemer og en viktig partner for Norsk Polarinstitutt i Tromsø. Institutt for fysikk fokuserer på nordlys og romforskning. Alle disse instituttene har høy internasjonal omdømme.

Arktiske grenser

Universitetet er en del av FRAM - Nordforskforskningsenteret for klima og miljø (Fram Center) i Tromsø. I januar inviterer den internasjonale konferansen Arktiske Frontier forskere, politikere og bedriftsrepresentanter til å diskutere arktiske problemstillinger på tvers av grenser. Arktisrådets sekretariat ligger på Fram-senteret. Forskere fra Universitetet og Framsenteret er involvert i flere internasjonale programmer i Arktisk råd.

Et internasjonalt knutepunkt

16000 studenter og 4000 ansatte studerer og jobber ved UiT Arktisk Universitet i Norge. Undervisningen er forskningsbasert. UiTs syv fakulteter tilbyr, til tross for engasjement for nordlige problemstillinger, et bredt spekter av studieprogrammer.
Det akademiske samfunnet i Tromsø er svært internasjonalt. Mer enn 20% av det akademiske personalet og 10% av studenten er fra utlandet. Universitetet tilbyr mer enn 20 engelsklærte mastergradsprogrammer, og alle fakultetene tilbyr engelsklærte kurs på både bachelor- og masternivå.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway er et grunnlegger av Arktisuniversitetet, et internasjonalt nettverk av 140 studie- og forskningsinstitusjoner i den sirkumpolare regionen. Men universitetet samarbeider med alle deler av verden. 200 internasjonale avtaler sikrer en aktiv faglig utveksling av studenter og ansatte med partnerinstitusjoner over hele verden.

Campus over hele Nord-Norge

Universitetet har åtte universiteter. De er lokalisert i Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest og Kirkenes. Universitetet har blitt en enda viktigere drivkraft for Nord-Norge og internasjonalt samarbeid i nordområdene.

Programmer gitt i:
Engelsk

Denne skolen tilbyr også:


UIT The Arctic University of Norway

Master of Tourism Studies Programmet er utviklet for å forberede studenter for karriereoppføring eller stillinger i kommersielle, offentlige eller ideelle organisasjoner ... [+]

Master of Tourism Studies Programmet er utviklet for å forberede studenter for karriereoppføring eller stillinger i kommersielle, offentlige eller ideelle organisasjoner som tilbyr besøkende tjenester på lokalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. Programmet gir også studenter med nødvendige faglige grunnlag for å gå videre til en PhD.

Programbeskrivelse

Turisme er et stadig viktigere globalt fenomen, som innebærer sosiale, kulturelle, økonomiske, politiske og miljømessige muligheter og utfordringer. Utvidende økonomier gjør det mulig for flere mennesker å reise ofte og over lengre avstander for å oppleve landskap, bybilder, kulturer og folk. Globalisering og teknologisk utvikling gjør det mulig å øke mobiliteten, og dermed turismeaktiviteter. Turismeutvikling og vekst utfordrer også bærekraften til økologier i en tid med klimaendringer.... [-]

Norge Alta Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Dette er en studie for de som er interessert i grafikk, dataspill og simuleringer. Du innser at våre daglige liv snart vil bli en del av den virtuelle virkeligheten, og d ... [+]

Dette er en studie for de som er interessert i grafikk, dataspill og simuleringer. Du innser at våre daglige liv snart vil bli en del av den virtuelle virkeligheten, og du vil delta i utviklingen av denne fremtiden.

Programbeskrivelse

Med denne studien har du hele forutsetningen for å kunne lære å utvikle avanserte dataspill, virtuell virkelighet og å skape realistiske simuleringer. Du får et grundig teoretisk og praktisk grunnlag for avansert programvareutvikling, med spesiell fokus på spill- og simuleringsutvikling og læring.

De nære obligasjonene Narvik har til forskningssentre lokalt, nasjonalt og internasjonalt gir deg en fordel som student.

Gjennom studiene vil du bygge et sterkt og konkurransedyktig fundament som teknisk programmerer og utvikler av spill- og simulatorbasert programvare. Du vil blant annet fokusere på tekniske aspekter ved lavt og høyt nivå, trygt programmering, geometrisk modellering, datagrafikkutnyttelse, virtuell og forstørret virkelighet, utvikling av integrerte datakjerne systemer, kunstig intelligens, intelligente agenter og mer.... [-]

Norge Narvik
September 2019
Heltid studier
4 semestre
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Programmet er godt egnet for studenter som er interessert i å studere hvordan engelsk er oppkjøpt i første og andre språkinnstillinger, samt hvordan det engelske språket ... [+]

Programmet er godt egnet for studenter som er interessert i å studere hvordan engelsk er oppkjøpt i første og andre språkinnstillinger, samt hvordan det engelske språket påvirkes av flerspråklige situasjoner. I enkelte høyttalere kan flerspråklige situasjoner føre til at ett språk påvirker en annen, særlig i oppkjøpsprosessen, og kan til slutt også resultere i språkkutting på grunn av manglende eksponering og bruk av et av språkene. I samfunn kan flerspråklighet og språkkontakt føre til utvikling av nye varianter av språket. Studenter som er tatt opp i programmet vil bli tett integrert i forskergruppen i språkoppkjøp, variasjon og sletting (LAVA: http://site.uit.no/lava/), som er en aktiv og produktiv forskningsgruppe som arbeider med ulike aspekter av flerspråklig og flerspråklig språkoppkjøp. Studentene vil få muligheten til å utføre praktisk forskning med gruppens medlemmer. Programmet gir et godt grunnlag for arbeid knyttet til flerspråklighet i både privat og offentlig sektor, og er godt egnet for studenter som ønsker å forfølge en karriere innen forskning.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Masterprogrammet i engelsk litteratur gir en omfattende studie av litteratur fra hele Anglophone verden. Kursene fremhever hvordan litteratur former og formes av historie ... [+]

Masterprogrammet i engelsk litteratur gir en omfattende studie av litteratur fra hele Anglophone verden. Kursene fremhever hvordan litteratur former og formes av historien, dens relevans for samtidsspørsmål som klimaendringer og konfliktløsning, og dets evne til å utfordre og avgrense en leserens måter å tenke på. Bygger på et mangfold av kritiske tilnærminger, hjelper programmet studenter til å forske sine evner til å tenke analytisk og kreativt.

Programbeskrivelse

Mastergradsprogrammet i engelsk litteratur gir studentene mulighet til å studere et bredt spekter av litterære og kulturelle tekster på engelsk mens de spesialiserer seg på et område av deres valg under ledelse av en forsker på dette feltet. Den engelske delen kan tilby tilsyn i engelsk, irsk, amerikansk og postkolonial litteratur, og er spesielt sterk innen romantikk, modernisme og samtidslitteratur.... [-]

Norge Tromsø
September 2019
Heltid studier
Deltid
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Mastergradsprogrammet gir en grundig forståelse av de sentrale problemene som informerer feltet om fred og konfliktstudier. Det gir tverrfaglig innsikt i naturen og årsak ... [+]

Mastergradsprogrammet gir en grundig forståelse av de sentrale problemene som informerer feltet om fred og konfliktstudier. Det gir tverrfaglig innsikt i naturen og årsakene til konflikter, samt innsats for å bygge fred og gjenopprette tilliten til institusjoner i konfliktberørte samfunn. Det rekrutterer aktivt studenter fra nordiske og ikke-nordiske land for å skape og fremme tverrkulturelle lærings- og læringsopplevelser.

Programbeskrivelse

Mastergraden i fred og konflikt transformasjon (MPCT) tilbyr tverrfaglig innsikt i naturen og årsakene til konflikter, og analytiske ferdigheter for å håndtere konflikter med fredelige midler.

Programmet bygger på historien og geografien til Tromsø i det relativt fredelige nordområdene for å bringe innovasjon til fred og konfliktstudier. Med en lang historie med å arbeide for fredelig sameksistens blant lokale etniske og kulturelle grupper, gir regionen en unik ramme for å studere måter å omdanne relasjoner mellom enkeltpersoner, grupper og institusjoner fra ødeleggende til konstruktive obligasjoner.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Programmet er godt egnet for studenter som ønsker å studere språk fra et komparativt perspektiv. Programmet legger særlig vekt på de formelle aspektene ved grammatikk, sp ... [+]

Programmet er godt egnet for studenter som ønsker å studere språk fra et komparativt perspektiv. Programmet legger særlig vekt på de formelle aspektene ved grammatikk, spesielt syntax og fonologi. Tilnærmingen til disse fagområdene er avhengig av komparative studier av mange språk.

Master i filosofi i teoretisk lingvistikk dekker uteksaminert nivå studier i teoretisk lingvistikk og skal ses som en forlengelse av arbeid på bachelor nivå. Programmet legger særlig vekt på de formelle aspektene ved grammatikk, spesielt syntax og fonologi. Tilnærmingen til disse fagområdene er avhengig av komparative studier av mange språk. Studentene skal utvikle innsikt i språkstrukturen, komparative aspekter av språkforskning, sosial og geografisk variasjon, historisk utvikling av språk og språkinnsamling. På masternivå skal studentene utvikle spesielle interesser basert på deres kurs og skrive enten en masteroppgave eller to artikkellengde-papirer.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Er du interessert i menneskelig kultur og hvordan du bruker videokameraet i samfunnsvitenskapelig forskning? I Visual Cultural Studies får du mulighet til å studere etnog ... [+]

Er du interessert i menneskelig kultur og hvordan du bruker videokameraet i samfunnsvitenskapelig forskning? Ved Visual Cultural Studies får du mulighet til å studere etnografiske forskningsmetoder, antropologisk teori og etnografisk filmskaping i et internasjonalt miljø som kulminerer med produksjonen av din egen film og en skriftlig avhandling.

Institutt for arkeologi og sosialantropologi tilbyr en toårig heltids masterstudium i Visual Cultural Studies (VCS). Formålet med dette programmet er å lære elevene å produsere kunnskap om folks liv og kulturer gjennom en utforskning av hverdagen basert på bruk av kvalitative samfunnsvitenskapelige forskningsmetoder og etnografisk film. Programmet kombinerer forelesninger i akademisk teori og metode, filmskaping og praktisk instruksjon i kameraarbeid, lydopptak og redigering.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Programmet Master of Fine Art er et toårig kurs som har som mål å gi studentene en unik grunnlag for deres framtidige fremskritt innen forskning, teori og profesjonell ku ... [+]

Programmet Master of Fine Art er et toårig kurs som har som mål å gi studentene en unik grunnlag for deres framtidige fremskritt innen forskning, teori og profesjonell kunstnerisk praksis. Programmet er rettet mot nye kunstnere som forsøker å utdype sin praksis i en kontekst som er studio- og workshoporientert, og hvor de oppfordres til å utvikle egne initiativer. Å bidra til programmet gir en balansert innsikt mellom lokale og internasjonale spørsmål av betydning for det moderne samfunn.

Programbeskrivelse

Målet med mastergraden i kunst er å utvikle studentens evne til å jobbe som profesjonell kunstner. Programmet tar sikte på å gjenspeile samtidskonseptene av hva det betyr å jobbe som profesjonell kunstner og dermed gi studentene mulighet til å utvikle sine individuelle ambisjoner om å jobbe profesjonelt innen kunst. Som hovedmål er å utdanne kunstnere, er opprettelsen av kunstverk, utstillinger og andre kunstneriske uttrykk de viktigste aspektene av studieprogrammet. Programmet gir også grunnlag for andre faglige roller i og knyttet til kunstfeltet.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Studentene kan velge mellom tre spesialiteter; algebra, analyse / differensial geometri eller anvendt matematikk. Noen av de spesielle feltene inkluderer kryptering, tall ... [+]

Programbeskrivelse

Studentene kan velge mellom tre spesialiteter; algebra, analyse / differensial geometri eller anvendt matematikk. Noen av de spesielle feltene inkluderer kryptering, tallteori, elliptiske kurver, algebra, differensialgeometri, kompleks analyse, ikke-lineære bølger og dynamiske systemer. I anvendt matematikk oppgavemner kan relateres til plasmafysikk, optikk, matematisk økologi og bioinformatikk. Mastergraden består av en masteroppgave på 60 studiepoeng i tillegg til obligatoriske emner og en spesiell studieplan på 60 studiepoeng. Disse er avhengige av spesialitet valgt.

Følgende fagområder tilbys:

algebraAnalyse / Differensiell geometriAnvendt matematikkLæringsutbytte... [-]
Norge Tromsø
September 2019
Heltid studier
Deltid
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Naturressursene i nordområdene tiltrekker seg industrien. Ny offshore olje ... [+]

Naturressursene i nordområdene tiltrekker seg industrien. Ny offshore olje

Programbeskrivelse

Programmet fokuserer på de tekniske og sikkerhetsrelaterte utfordringene knyttet til industrielle aktiviteter i nordområdene. Spesiell oppmerksomhet gis til maritime og offshore operasjoner i det harde og sårbare arktiske miljøet. Studentene blir introdusert til metoder og verktøy for styring av avanserte, komplekse og integrerte tekniske systemer med hensyn til drift og vedlikehold, pålitelighet og produksjonssikkerhet, helse, sikkerhet

Programmet er en 2 års heltidsstudie med fast tidsplan. Kursene vil til en viss grad bli tilpasset deltidsstudenter. Det første året består av 50 studiepoeng obligatoriske kurs som er felles for alle studenter og ett 10 studiepoeng valgfag. Dette er tekniske beskrivende kurs og metodeorienterte kurs. Alle kurs er uavhengige av hverandre. I det andre året vil studentene oppnå en spesialisering på sitt fagområde gjennom valgfag og ved valg mellom en rekke forhåndsdefinerte læreplaner. Studentene skal også gjennomføre et spesialiseringsprosjekt. Det siste semesteret er dedikert til en 30 studiepoeng masteroppgave.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og utdanning, i samarbeid med senter for samiske studier, tilbyr et toårig heltids masterstudium i urfolksstudier (MIS). Program ... [+]

Master i urfolksstudier

Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og utdanning, i samarbeid med senter for samiske studier, tilbyr et toårig heltids masterstudium i urfolksstudier (MIS). Programmet er tverrfaglig og benytter seg av ekspertisen samlet i flere avdelinger ved fakultetet. Tematisk fokus på masterprogrammet er fremveksten av den internasjonale urfolksbevegelsen, de historiske erfaringene og samtidskonteksten som urfolk opplever over hele verden.

I løpet av de to studieårene skal studentene ta 120 studiepoeng (120 studiepoeng). En 10-kredittkurs kan velges fra andre kurs ved Universitetet. Dette valgfag må godkjennes av fagkoordinatoren og skal være basert på den individuelle studentens interesser som forberedelse til masteroppgaven. De resterende kursene er obligatoriske. De er utformet for å gi en bred base, hvor den enkelte student kan velge et aktuelt tema for masteroppgaven. Avhandlingsarbeidet er overvåket av fagpersoner fra de samarbeidende enhetene ved UIT The Arctic University of Norway , og temaer velges i samarbeid med de utnevnte rådgivere. Det er vanlig å gjennomføre datainnsamling for masteroppgaven ved slutten av andre semester.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Hvordan brukes ressurser i samfunnet, og hvordan skal de brukes? Dette er de store problemene i økonomi. En mastergrad i økonomi gir deg en dypere forståelse av teoretisk ... [+]

Hvordan brukes ressurser i samfunnet, og hvordan skal de brukes? Dette er de store problemene i økonomi. En mastergrad i økonomi gir deg en dypere forståelse av teoretisk og anvendt økonomisk analyse, metodikk og empirisk forskning. Studentene vil ha mulighet til å jobbe selvstendig gjennom selvstudium og oppgaver.

Programbeskrivelse

Programmet består av avanserte kurs i mikroøkonomi, som også inkluderer bruk av lineær algebra og statisk optimalisering. Makroøkonomi inkluderer analyse av åpne økonomier og økonomisk vekst. I løpet av første semester skal studentene ha et kurs i økonometri - avanserte kvantitative metoder for økonomi. I andre semester kan studentene velge mellom et kurs i avansert økonomi og et kurs i anvendt mikroøkonomi. I tredje semester skal studentene også ta et kurs som gir felles grunnlag for å jobbe med masteroppgaven, og spesialiserer seg innen fagfeltet. Mastergradsoppgaven utgjør 30 studiepoeng, og skrives i løpet av fjerde og siste semester.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Mastergradsprogrammet i elektroteknikk er egnet for studenter med interesse for elektriske og elektriske energikilder, kraftelektronikk og elektriske motorer, og elektrot ... [+]

Mastergradsprogrammet i elektroteknikk er egnet for studenter med interesse for elektriske og elektriske energikilder, kraftelektronikk og elektriske motorer, og elektroteknikk er et raskt voksende felt med mange karrieremuligheter.

Elektroteknikk handler om anvendt elektrisk teknologi. Det er en kompleks og dynamisk disiplin som spenner fra mikroelektronikk gjennom elektromagnetisme til høyteknologisk teknologi, fra utvikling av morgendagens informasjonsteknologi til automatisering og instrumentering av komplekse industrielle prosesser. Elektroniske ingeniører har i flere tiår revolusjonert vår vanlige dag. Konseptet "high tech" er i stor grad basert på innovasjoner innen feltet elektroteknikk. Innenfor dette fagområdet har du muligheten til å lære å mestre et mangfoldig spekter av ferdigheter.... [-]

Norge Narvik Tromsø
August 2019
Heltid studier
4 semestre
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Engineering Design er design basert på ingeniørfag og inkluderer kunnskap om produktdesign og beregnings teknologi. Hovedbestanddelene i Engineering Design Tekniske, vite ... [+]

Bachelor i ingeniørfag med kunnskap om materialer, mekanikk og modellering, men også andre kan være egnet til masterstudiet i ingeniørdesign . Spesiell interesse for å forstå matematiske og fysiske teorier og beskrivelser av for eksempel ulike byggeprosesser, designprosesser, materialeadferd kan være en fordel for å maksimere læringsutbytte i utdanningen.

Engineering Design er design basert på ingeniørfag og inkluderer kunnskap om produktdesign og beregnings teknologi. Hovedrediensene i Engineering Design Tekniske vitenskapelige beregninger / beregninger og anvendt matematikk som brukes til problemstillinger knyttet til design, geometri og materialvitenskap. Engineering Design kurs gir studentene en forståelse av design og estetisk design i tillegg til en dyp forståelse av matematiske og fysiske prinsipper og metoder i designprosessen. Vi legger særlig vekt på geometri og form, produkt- og designprosesser, styrkeberegninger og analyse, materialer, datastyrt modellering og simuleringer.... [-]

Norge Narvik Tromsø
August 2019
Heltid studier
4 semestre
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

En Master of Science grad i industriell ingeniørfag vil gi studentene kunnskap og evner til å bruke hensiktsmessige teknikker, ferdigheter og verktøy for å identifisere, ... [+]

Industrial Engineering er i ferd med å se "det store bildet" når man arbeider med komplekse prosesser og systemer. Feltet fokuserer på å analysere de mange ż hjulene som må samarbeide slik at en organisasjon kan fungere på den mest effektive og lønnsomme måten. Som student får du innsikt i ulike metoder, teknikker og verktøy som du kan søke for å forbedre organisasjonens ytelse. Evnen du får gjennom denne studien gjør deg spesielt godt egnet til en lederstilling.

En Master of Science grad i industriell ingeniørfag vil gi studentene kunnskap og evner til å bruke hensiktsmessige teknikker, ferdigheter og verktøy for å identifisere, formulere, analysere og løse industriproblemer. Med normal fremgang vil en student kunne oppnå en mastergrad etter to år, tilsvarende 120 studiepoeng. Hvis studenten ønsker å kombinere masterstudiet med arbeid i et eksternt selskap, er det mulig å utvide programmet til tre eller fire år. En tilpasset utdanningsplan vil da bli foreslått. Etter å ha fullført denne utdanningen vil studentene ha et solid grunnlag for å gå inn i en rekke stillinger på den globale basen. De typiske stillingene er senior ingeniør, prosjektledere, utviklere, konsulenter, ledere og forskere. Mange av våre tidligere studenter har ledende eller ledende forskningsstillinger i offentlige organisasjoner eller private selskaper.... [-]

Norge Narvik Tromsø
August 2019
Heltid studier
4 semestre
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Mastergradsprogrammet for romfartsteknikk gir studentene spesifikke ferdigheter som er nødvendige for å modellere, designe og kontrollere dynamisk oppførsel av luftfartss ... [+]

Mastergradsprogrammet for romfartsteknikk gir studentene spesifikke ferdigheter som er nødvendige for å modellere, designe og kontrollere dynamisk oppførsel av luftfartssystemer, inkludert fastvende UAVer, rotorkraft og satellitter.

Mastergradsprogrammet er egnet for studenter med interesse for å lære, utvikle og anvende state-of-the-art kontrollteknologi for luftfartsspørsmål. Teknologiet har også store likheter med teknologier for ekstreme miljøer, for eksempel i arktiske områder og undervann, og studenter med interesse for utvikling av teknologier på slike felt vil finne dette programmet som relevant.

Programbeskrivelse

Mastergradsprogrammet i romfartskonstruksjon ved IVT-fakultetet, UiT Narvik Campus, gir en unik utdanning i Norge, hvor du som student vil lære om de mest relevante teknologiene som er nødvendige for design, konstruksjon og bruk av kontrollsystemer innen luftfartssystemer. Gjennom det toårige programmet dekkes viktige teoretiske forutsetninger som anvendt matematikk, digitalt system og signalteori, innebygde systemer, navigasjon og automatisk kontroll, samt mer spesialiserte emner om systemidentifikasjon, kunstig intelligens og modellering, veiledning og kontroll .... [-]

Norge Tromsø Narvik
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Den unike geografiske beliggenheten gjør UIT The Arctic University of Norway et ideelt sted å studere det arktiske miljøet. Spesialiser deg på et biologisk felt som inter ... [+]

Den unike geografiske beliggenheten gjør UIT The Arctic University of Norway et ideelt sted å studere det arktiske miljøet. Spesialiser deg på et biologisk felt som interesserer deg, og skaff deg kunnskap som gir deg spesielle ferdigheter i ditt fremtidige arbeid. Vårt generelle fokus på forskning og undervisning er tilpasninger til livet ved høye breddegrader, der det omhandler mekanismer på alle organisasjonsnivåer, fra molekyler og celler via organismer til økosystemer, i både jordbaserte og marine miljøer.

Programbeskrivelse

Flere master disipliner tilbys som reflekterer UIT The Arctic University of Norway unike geografiske beliggenhet i nordområdene. De gir muligheter til å utforske en rekke fascinerende spørsmål innen moderne biologi og understreke noen av samfunnets utfordringer: med hensyn til forvaltning av naturressurser og biologisk mangfold.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Datavitenskap omgir oss overalt i hverdagen, som internett og mobiltelefoner. Programmet er svært praktisk og eksperimentelt, hvor studentene lærer å designe, utvikle og ... [+]

Programmet dekker både teoretisk grunnlag og eksperimentelle metoder i datavitenskap. Høyere nivå kurs er direkte knyttet til forskningen innen avdelingen. Dette innebærer en mulighet for vesentlig kunnskap innen de omfattede områdene.

Programmet består av fire obligatoriske emner innen datavitenskap, totalt 40 studiepoeng og 20 studiepoeng valgfrie emner. Valgfagene kan være innenfor emner som økonomi, ledelse, psykologi og entreprenørskap. Programmet avsluttes med en masteroppgave på 60 studiepoeng. Mastergradsoppgaven kan også gjøres i samarbeid med et eksternt IT-selskap.

Læringsutbytte

For hvert program ved UiT er det satt mål for kunnskap, analytisk forståelse, ferdigheter og kompetanse som en student burde ha nådd ved slutten av studiene.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Fysikk former fremtiden. Uansett hvor du ser, ser du fysikk og måter å bruke fysikk på. Mobiltelefoner, CD-spillere, radioer, TVer og datamaskiner er alt avansert teknisk ... [+]

Master of Science i fysikk

Fysikk former fremtiden. Uansett hvor du ser, ser du fysikk og måter å bruke fysikk på. Mobiltelefoner, CD-spillere, radioer, TVer og datamaskiner er alt avansert teknisk utstyr basert på fysiske metoder og prinsipper. Satellitter over oss overvåker hva som foregår på jorden, inkludert miljøforurensning. Disse observasjonene lastes ned av satellittstasjoner og oversettes til bilder som gjør det lettere å forstå situasjonen på jorden. Også dette er fysikk. Innen meteorologi brukes fysikk til å måle luften over oss for å gi bedre værmeldinger. Studier av nordlysene er også viktige for å forstå fenomener ved nordlige breddegrader.

Programbeskrivelse... [-]
Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Geologer kartlegger den lange, fantastiske historien til jorden. Geologi er for alle som ønsker å finne ut mer om planeten vi lever på, og kombinere kreativitet med forst ... [+]

Geologer kartlegger den lange, fantastiske historien til jorden. Geologi er for alle som ønsker å finne ut mer om planeten vi lever på, og kombinere kreativitet med forståelse av spennende fenomener i vår natur. Geologi gir forståelse for jordskjelv, vulkaner, lysbilder og andre naturlige farer, klima og drivhuseffekt. Du kan studere tektonikk og vulkaner, klimaendringer eller spesialisere deg i tolkningen av seismikk eller sedimenter som forteller en historie om hvordan miljøet var millioner av år siden.

Programbeskrivelse

Studien består av en masteroppgave (60 studiepoeng) og obligatoriske og valgfrie fag (60 studiepoeng). Antall valgfrie fag varierer mellom studieområdets områder. Man har mulighet til å følge fag på Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) eller i utlandet.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
UIT The Arctic University of Norway

Målet er å utdanne kandidater i bioteknologiske ferdigheter generelt og dermed kvalifisere dem for karriere i en rekke organisasjoner, inkludert de som fokuserer på innov ... [+]

Målet er å utdanne kandidater i bioteknologiske ferdigheter generelt og dermed kvalifisere dem for karriere i en rekke organisasjoner, inkludert de som fokuserer på innovasjon, kommersiell utvikling og verdiskaping av marine ressurser i prosesser og industri.

Vi er opptatt av å utnytte den fordel vi liker som en nasjon i form av tilgang til enorme marine ressurser. De fleste av organismene som utgjør den marine biologiske mangfoldet, er fortsatt lite undersøkt. Disse bio-ressursene kan være kilden til unike biomolekyler (enzymer, sekundære metabolitter, proteiner / peptider, marine fettstoffer og karbohydrater) og tilhørende genetiske koder.

Gode ​​relasjoner med den bioteknologiske industrien utnyttes for å tilpasse undervisningen, og sikre at den er relevant for kommersiell utvikling og innovasjon. Mange nyetablerte virksomheter i regionen har sin opprinnelse i det bioteknologiske samfunnet i Tromsø, og sektoren utvider seg. Programmet vil gi deg mye etterspurt kompetanse.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk

Welcome to UiT The Arctic University of Norway!

University of Tromsø
Address
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Norge
Telefon
+47776440009
UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta
Address
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Norge
Telefon
+47 78 45 05 00
UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik
Address
Narvik, Nordland, Norge
Telefon
+47 77 64 40 00