UiT The Arctic University of Norway

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway er et mellomstort forskningsuniversitet som bidrar til kunnskapsbasert utvikling på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

UiT The Arctic University of Norway er det tredje største i Norge og det nordligste universitetet i verden. Beliggenheten på kanten av Arktis innebærer et oppdrag. Arktis er av økende global betydning. Klimaendringer, utnyttelse av arktiske ressurser og miljøtrusler er temaer som er av stor interesse for offentligheten, og som Universitetet i Tromsø interesserer seg spesielt for. Ved UiT The Arctic University of Norway kan du utforske globale spørsmål fra et nærperspektiv.

Kunnskap på toppen av verden

Livet i nordområdene er formet av vill natur, kontrasterende lys- og værforhold, geografiske avstander og multikulturalisme. Mange av UiTs forskningssentre og studieprogrammer gjenspeiler det arktiske Norges spesifikke karakter.

UiTs studieportefølje dekker alle klassiske fagområder fra helsevitenskap, samfunnsvitenskap, utdanning og humaniora, vitenskap og teknologi til økonomi, jus, sosialt arbeid, turisme, sport og kunst.

UiTs nøkkelforskning fokuserer på det polare miljøet, klimaforskning, urfolk, fred og konflikttransformasjon, telemedisin, medisinsk biologi, romfysikk, fiskerivitenskap, marin bioprospektering, lingvistikk og beregningskjemi.

UiTs senter for avanserte studier i teoretisk lingvistikk, CASTL, og CTCC, senter for teoretisk og beregningsmessig kjemi, har begge blitt utnevnt til Norwegian Centres of Excellence. I 2002 ble Tromsø-baserte NST, Norsk senter for telemedisin, utnevnt til et samarbeidssenter for verdens helseorganisasjon.

ARCTOS-nettverket ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi er ledende innen forskning på marine arktiske økosystemer og en viktig partner for Norsk Polarinstitutt i Tromsø. Institutt for fysikk fokuserer på nordlys og romforskning. Alle disse instituttene har høyt internasjonalt rykte.

Universitetet er en del av FRAM - High North Research Center for Climate and the Environment (Fram Center) i Tromsø. Den internasjonale konferansen Arctic Frontiers inviterer hver januar forskere, politikere og forretningsrepresentanter til å diskutere arktiske spørsmål på tvers av disiplinære grenser. Arktisk råds sekretariat holder til i Fram-senteret. Forskere fra universitetet og Fram-senteret er involvert i flere internasjonale programmer fra Arktisk råd.

142925_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Et internasjonalt knutepunkt

15500 studenter og 3300 ansatte studerer og jobber ved UiT The Arctic University of Norway . Undervisning er forskningsbasert. UiTs åtte fakulteter tilbyr, til tross for dedikasjon til nordlige spørsmål, et bredt spekter av studieprogrammer. Det akademiske miljøet i Tromsø er svært internasjonalt. Mer enn 20% av det akademiske personalet og 10% av studentmassen er fra utlandet. Universitetet tilbyr mer enn 20 engelskspråklige masterstudier, og alle fakulteter tilbyr engelskkurs på både bachelor- og masternivå.

UiT The Arctic University of Norway er et av grunnleggerne av Universitetet i Arktis, et internasjonalt nettverk av 160 studie- og forskningsinstitusjoner i den sirkumpolare regionen. Men universitetet samarbeider med alle deler av verden. 200 internasjonale avtaler sikrer en aktiv akademisk utveksling av studenter og ansatte med partnerinstitusjoner over hele verden.

Universitetet i Tromsø har vært gjennom tre fusjoner. 1. januar 2009 fusjonerte UiT med Høgskolen i Tromsø, og 1. august 2013 med Høgskolen i Finnmark. Den siste sammenslåingen var 1. januar 2016 med både University College of Harstad og University College of Narvik.

Etter sammenslåingen har UiT blitt et multi-campus universitet spredt over hele Nord-Norge. Hovedcampusene ligger i Tromsø, Alta, Narvik og Harstad, med mindre avdelinger i byene Mo i Rana, Hammerfest og Kirkenes. Antall studenter og studieprogrammer øker på grunn av denne sammenslåingen. Det nye universitetet har blitt en enda viktigere drivkraft for Nord-Norge og internasjonalt samarbeid i nordområdene.

Hvorfor UiT?

UiT er virkelig arktisk

UIT er det nordligste universitetet i verden. Vår beliggenhet ved kanten av Arktis innebærer et oppdrag. Arktis er av økende global betydning - klimaendringer, utnyttelse av arktiske ressurser og miljøtrusler er temaer som er av stor interesse for offentligheten, og som UiT er spesielt interessert i.

Ingen skolepenger

UiT tilbyr alle studenter en klar fordel over mange universiteter over hele verden: det er ingen studieavgift for internasjonale studenter å studere ved UiT i Norge.

Studentlivet ved UiT

Ved å få mest mulig ut av mulighetene ved UiT, kan du skape den beste studentopplevelsen for deg og nå ditt fulle potensial gjennom faglig støtte, sportsklubber og våre ulike studentorganisasjoner på våre studiesteder.

Studer på engelsk ved UiT

De siste årene har det vært en økning i antall internasjonale studenter som ønsker å studere ved UiT. En av grunnene til dette solide omdømmet kommer av det faktum at UiT tilbyr en rekke kurs og programmer på engelsk. Følgelig krever opptak ikke bevis på norskferdigheter.

Bygge broer

Bygge broer gjennom internasjonalisering hjemme og i utlandet. Internasjonalt samarbeid er en forutsetning for at UiT skal tilby fremragende utdanning og verdensledende forskning for studenter, praktikanter, forskere, akademiske grupper og ansatte fra våre partneruniversiteter.

Forskningskrevende læringsmiljø av høy kvalitet

Vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår brede og mangfoldige forsknings- og studieportefølje og våre tverrfaglige kvaliteter gjør oss unike egnet til å møte fremtidens utfordringer. Som student ved UiT lærer du av lærere som er stolte av å sette sitt preg på faget de underviser i et gunstig lærer-student-forhold på 1: 8.

Byliv - vill natur

The Arctic Adventurer - Har du det i deg?

Vi har forskjellige fantastiske studiesteder i Alta, Harstad, Narvik, Tromsø og Svalbard. Utforsk stedene for å oppdage hva hver enkelt har å tilby, fra programmer, eventyr, musikk og kunst til uteliv og aktiviteter.

Studentinnkvartering

Arctic Student Welfare Organization har noen av de beste og rimelige overnattings- og serveringsfasilitetene på UiT, som gir et perfekt utgangspunkt for studiene og et sted å slappe av med venner.

Steder

Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
Tromsø, Troms, Norge

Hjemmeluft

Address
Follums vei 39, Alta
Hjemmeluft, Troms og Finnmark fylke, Norge

Kirkenes

Address
Rådhusgata 8, 3.etg
Kirkenes, Troms og Finnmark fylke, Norge

Hammerfest

Address
Elsa Semmelmanns vei 1
Hammerfest, Finnmark, Norge

Harstad

Address
Havnegata 5
Harstad, Troms og Finnmark fylke, Norge

Narvik

Address
Lodve Langes gt. 2
Narvik, Nordland, Norge

Bardufoss

Address
Bardufoss lufthavn
Bardufoss, Troms og Finnmark fylke, Norge

Bodø

Address
Universitetsalléen 11
Bodø, Nordland, Norge

Mo i Rana

Address
Nytorget 5
Mo i Rana, Nordland, Norge

Longyearbyen

Address
Longyearbyen, Svalbard, Svalbard

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss