Universitetet i Oslo

Institutt for arkeologi, konservering og historie

Introduksjon

Tall og fakta

Institutt for arkeologi, konservering og historie (IAKH) består av tre fag som kvar på sin måte granskar fortida. Instituttet har eit internasjonalt orientert miljø i arkeologi, landets einaste utdanning i konservering og Nordens største historikarmiljø. Instituttet har i overkant av 100 tilsette, inklusive stipendiatar og postdoktorer. Undervisinga omfattar arkeologi frå steinalder til middelalder, gjenstands- og målerikonservering og historie frå antikken til vår tid.

Forskningsområde

  • Arkeologi
  • Konservering
  • Historie

Nasjonale satsingar

IAKH har fleire nasjonale og internasjonale prosjekt, mellom anna:

  • Arkeologi: Utgravning av ein romersk gravplass i Hierapolis, i dagens Tyrkia
  • Historie: Formidlingssatsinga Norgeshistorie.no
  • Konservering og reinsing av Munchs Aulamåleri

Nøkkeltal for 2016

65062_Skjermbilde2017-11-29kl.21.33.16.png
Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk

Se skolens masterprogrammer »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

Master

Master I Moderne Internasjonal Og Transnasjonal Historie

Campus Heltidsstudier 2 år August 2018 Norge Oslo

Er verden beveger seg tettere sammen eller går den i stykker? Historie som en disiplin har i økende grad kommet ut over grensene til nasjonalstaten for å studere dette spørsmålet. [+]

Hvorfor velge dette programmet?

Er verden beveger seg tettere sammen eller går den i stykker? Historie som en disiplin har i økende grad kommet ut over grensene til nasjonalstaten for å studere dette spørsmålet. Dette nye programmet utfordrer sine studenter til å utforske internasjonale og transnasjonale prosesser, institusjoner og bevegelser fra flere perspektiver.

Ved å bygge på det brede spekteret av tematiske kompetanser som er tilstede ved Institutt for arkeologi, bevaring og historie og det inspirerende miljøet fra Universitetet i Oslo og byen, oppfordres elevene til å studere de krefter som forbinder og skiller mennesker over landegrensene.

Ved å fokusere på internasjonal og transnasjonal historie fra midten av 1800-tallet til nyere tid, tilbyr programmet et bredt og globalt historisk perspektiv på politiske, kulturelle, sosiale og økonomiske prosesser både mellom og utover nasjonene. Den inkluderer en kombinasjon av nært integrerte kjerne og spesialiserte kurs. I løpet av de tre første semesterene vil studentene være grundig forberedt på å skrive sin endelige mastergradsoppgave gjennom en praktisk orientert "horisontal" kursmodul.... [-]


Kontakt

Adresse, linje 1 Niels Henrik Abels vei 36 Blindernveien 11 (kart)
0851 Oslo, Norge