Silliman University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsenAlle landets toppuniversiteter vil skryte av å tilby kvalitetsutdanning. Silliman er ikke annerledes. Men mens det går sammen med prestisjetunge filippinske universiteter, blir det ydmykt av en gave av et sted som bespeaks av naturmiljøets komplement til akademisk læring - en funksjon som setter Silliman fra hverandre.

Stenket med over 300 acacia trær, er Silliman campus unikt omfavnet mellom utsikt over Cuernos de Negros fjellene i bakgrunnen og Visayasjøen på fasaden. Den 62 hektar store campus byr på grønnsaker på hvor personlige relasjoner er næret, tilnærming til åndelig næring, og begrepet kvalitets studenteliv omdefinert.

Silliman University er en smeltedigel av kulturer og religioner. Av den samlede befolkningen på over 9000 er over 300 internasjonale studenter fra 23 forskjellige land. Tilknytningen til Den Forente Kristi Kirke i Filippinene som et protestantisk universitet har aldri vært en hindring for utøvelsen av religionsfrihet. Flertallet av Silliman-studentene er romersk-katolikker, og et godt antall er muslimer fra Mindanao.

Universitetet ligger i den sjarmerende byen Dumaguete, kalt " City of Gentle People ," en time unna med fly fra Manila og fire timer unna med båt fra Cebu. Silliman trives i en by hvor stripen av restauranter tilbyr god mat langs boulevarden og hvor alt en student trenger er bare et steinkast unna. Samtidig som man tilbyr det ettertraktede "pensjonisttilfellet" -miljøet, blir byen ikke etterlatt av fremgang. Du kan finne infrastrukturutviklinger og bedrifter som sprer seg til støtte for byens "Universitetsby" -konsept.

Campuslivet dreier seg om mottoet Via, Veritas, Vita (Kristus er veien, sannheten, livet). Det er Sillimans oppdrag å utvikle hele personen i kristen sammenheng og i et godt miljø. Studentene forventes å sette sin utdanning til tjeneste i tjeneste for andre - et annet merke som skiller Silliman fra andre institusjoner for høyere utdanning.

Det er også det befordrende bolighuslivet som setter Silliman University bortsett fra de andre ledende universitetene i Filippinene. De 12 faste sovesalene gir et hjem hjemmefra for Silliman-studenter som kommer fra utenfor Dumaguete. I sovesalene tilhører elevene en familie, en del av det større Silliman-samfunnet. En følge av denne følelsen av samfunnet er "Silliman Spirit" - en atmosfære av personlig nærhet, varme, vennskap og bekymring.

Institutional Distinctions

Silliman er en av utvalgte høyere utdanningsinstitusjoner i landet som er gitt autonome status av Kommisjonen for høyere utdanning. Det samme regjeringsorganet har også utpekt Silliman som et senter for kompetanse innen sykepleieutdanning og lærerutdanning og et utviklingssenter innen biologi, informatikkutdanning og regnskapsføring.

Med støtte fra United States Agency for International Development er Silliman et senter for kvalitet i kystressursforvaltning . Det samfunnsbaserte kystressursforvaltningsprogrammet har inspirert anerkjennelsen av Apo Island utenfor byen Dauin som en av de beste dykkestedene i verden.

I likhet med andre toppuniversiteter gjennomgår Sillimans akademiske programmer regelmessig evaluering av noen av tre akkrediterende byråer: Filippinsk Akkreditering av Skoler, Høyskoler og Universiteter, Forening av Skoler, Høyskoler og Universiteter-Akkrediterende Agency, Inc., og Foreningen for Teologisk Utdanning i Sørøst-Asia.

Det opprettholder koblinger om samarbeidende forskning og fakultet og studentutveksling med universiteter i USA og Asia, i tillegg til sterke tilknytninger til United Board for Christian Higher Education in Asia (UBCHEA) og internasjonale utviklingsorganisasjoner. Dens lengste løpende studentutvekslingsprogrammer er med tre japanske universiteter: International Christian University, Ferris University og Shikoku Gakuin University.

Steder

Dumaguete

Address
Hibbard Avenue
6200 Dumaguete, Central Visayas, Filippinene