Poznan University of Technology

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Poznan University of Technology er det beste tekniske universitetet i Wielkopolskie voivodeship i Vest-Polen. I 2017/2018 har det vært det tredje mest valgte universitetet i Polen, da opptil seks kandidater konkurrerte om et sted der. Poznan University of Technology ( PUT ) er blant de beste tekniske universitetene i Polen. PUT var det første polske universitetet som ble medlem av CESAER - Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research - en europeisk organisasjon som samler alle de beste tekniske universitetene. Det er også medlem av SEFI - Societé Européenne pour la Formation des Ingenieurs, EUA - European University Association, ADUEM - Alliance of Universities for Democracy samt IAU - International Association of Universities.

Main Square in the Poznan Old Town, Poland.

Poznan University of Technology oppsto fra Higher School of Machine Construction, som ble grunnlagt i 1919. PUT har nesten hundre års erfaring med å utdanne høyt kvalifiserte ingeniører og forskere på mange områder.

For tiden har PUT nesten 20 000 studenter i 10 fakulteter:

  • Fakultet for arkitektur
  • Fakultet for kjemisk teknologi
  • Fakultet for sivilingeniør og miljøteknologi
  • Fakultet for datamaskiner
  • Fakultet for elektroteknikk
  • Fakultet for elektronikk og telekommunikasjon
  • Fakultet for ingeniørledelse
  • Fakultet for maskiner og transport
  • Fakultet for maskinteknikk og ledelse
  • Fakultet for teknisk fysikk

Utdanning er gitt i 26 fagområder, hvorav fire i første syklus og elleve i andre syklus er gitt helt på engelsk.

Vitenskap for folket

Den Wielkopolskie Voivodeship, og spesielt Poznan tilbyr enorme utsikter. Poznan har den laveste arbeidsledigheten i landet, ettersom omstendighetene hennes tilskynder industrifolk til å sette opp sine virksomheter her. I dag er det rundt 100 000 virksomheter som er aktive i denne byen.

Poznan University of Technology er et sted der studentene kan få erfaring nært knyttet til arbeidsmarkedets virkelighet. De er utdannet i samsvar med skiftende krav fra næringslivet. Et program med doble studier er utviklet i samarbeid med selskaper som Volkswagen Poznań, Solaris Bus & Coach SA, Phoenix Contact Wielkopolska, STER, Beiersdorf Manufacturing Poznań, Blum Polska sp. zo. o., Zakłady Mechaniczne Kazimieruk. I dette programmet kan studentene skaffe seg en utdanning som går hånd i hånd med kravene og forventningene til arbeidsmarkedet, de kan følge ytterligere opplæringskurs eller få språksertifikater, og fremfor alt er det et studieprogram der teori er nært knyttet til praksis i de beste selskapene. Studenter som fullfører et program med dobbeltstudier, finner arbeid i selskapene som er involvert i det.

I tillegg til de nevnte selskapene, er listen over partnere også: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK-gruppen Santander og mange andre.

I mars 2017 dannet det første akademiske konsortiet One Belt One Road mellom universiteter i Polen og i Kina, det første foretaket av denne typen i verden. Konsortiet består av 15 universiteter og organisasjoner i Kina og 11 tekniske universiteter i Polen, inkludert PUT . Et resultat av samarbeidet er etableringen av Confucius Class, der PUT ansatte og studenter kan studere kinesisk med morsmål kinesisk rett fra Kina. En annen effekt er etableringen av et kinesisk-polsk forskningssenter for den nye silkeveien. Det tar sikte på å samle store tekniske universiteter fra Polen og Kina. Hovedmålene for senteret vil være å overføre vitenskap, utdanning, kultur og følgelig også en virksomhet.

I november 2016 ble et Huawei Academy åpnet ved Poznan University of Technology , det første i sitt slag i Polen. Det ble bygget et moderne laboratorium der studentene kan studere moderne Huawei-teknologier. De kan utvide sin kunnskap om moderne teknologi gjennom praktiske klasser utført av fagpersoner innen dette feltet.

Siden 2014 har et senter for luftfart vært til stede med en moderne flysimulator; PUT har en flåte på to fly: Zlin 242L og Extra 330 LX samt MDM-1Fox luftglidebryter. I dag kan PUT studenter utdannes i to felt: Luftfart og Kosmonautikk.

Aerial view of the Poznan Old Town, vintage color toned picture, Poland.

Internasjonalt samarbeid

PUT har signert rundt 230 internasjonale avtaler med universiteter i Europa og utenfor. Universitetet har deltatt i Erasmus + -programmet og bilaterale utvekslingsavtaler i mange år. I vitenskapelig forskning samarbeider PUT med så mange som 80 universiteter fra hele verden.

Dobbel grad - dobbel fordel

Utenlandske universiteter anerkjenner det høye utdanningsnivået og profesjonaliteten i undervisning og forskning som tilbys på PUT , og for å forbedre utdanningsstandardene har det blitt inngått spesielle avtaler med universitetet i Frankrike - Lille-I for følgende studieretning: Corporate Management; disse avtalene gjør det mulig for studenter å oppnå to grader når de har fullført et felles studieprogram. Nok en dobbel diplomavtale ble undertegnet i 2017 med Kyiv Technical University innen felt som maskinteknikk og biomedisinsk teknikk. Det er ytterligere lignende prosjekter under utarbeidelse.

Teknologi i en positiv følelse

PUT studenter kan bli med i en av over 80 vitenskapsgrupper for å forfølge sine vitenskapelige interesser, for å få ytterligere stipend fra rektor til å utføre forskning eller for vitenskapelig reise.

Foruten naturvitenskapelige grupper er det en studentradio Radio Afera, en student-TV-stasjon Spacja TV, universitetskoret Volantes Soni og mange andre organisasjoner. PUT også 36 sportsklubber der nesten 1500 studenter trener regelmessig. På den akademiske sportsgallaen i 2016 ble PUT fjerde i den generelle klassifiseringen, og den tredje i kategorien tekniske universiteter. Sportssenteret på PUT har fasiliteter for tennis, bowling, spinning, innendørs roing, squash samt treningssentre.

Stipendier til de beste studentene!

PUT tilbyr stipend for de beste internasjonale studentene som skal betale kurs. Slike tilskudd kan betales kontant, eller dekke kostnadene ved overnatting på PUT student sovesaler.

Et nært forhold til virksomheten

Kontakter med mange forretningspartnere er en viktig del av universitetets liv. Våre partneres oppmuntring og råd hjelper oss ikke bare til å justere utdanningsprogrammene våre slik at de oppfyller markedets krav, men først og fremst for å styrke vår posisjon blant andre universiteter

11790_1.jpg11784_2.jpg11785_3.jpg11786_4.jpg11787_5.jpg11788_6.jpg11789_7.jpg

Steder

Poznań

Poznan University of Technology

Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Poznań, Storpolske voivodskap, Polen
Telefon
+48 61 665 35 37

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss