University of Wroclaw

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Wrocław har en rik historie på mer enn tre århundrer. Stiftet av Leopold I Habsburg utviklet universitetet fra en beskjeden skole som drives av jesuitter til en av de største akademiske institusjonene i Polen. I begynnelsen av 1800-tallet hadde universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, lov og medisin. Senere ble det utvidet av mange sektorer, laboratorier og et naturmuseum som eksisterer til i dag.

Etter andre verdenskrig startet en gruppe polske professorer, tidligere fra Lvov, undervisning og forskningsaktiviteter ved universitetet i Wrocław. I utgangspunktet skapte de fakultetene for lov og administrasjon, kunst, naturvitenskap, landbruk, veterinær, medisin, matematikk, fysikk og kjemi. Noen av disse fakultetene ble snart omdannet til andre universiteter.

Universitetet i Wrocław har siden 1100-tallet produsert 11 Nobelprisvinnere, for eksempel Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern og Max Born.

I dag er det først og fremst fokus på universitetet i Wrocław vitenskapelig forskning. Våre lærde har mange lenker med sine andre forskere fra andre høyere utdanningsinstitusjoner i Polen og over hele verden. Suksessen til våre forskere er nylig anerkjent av polske myndigheter, som betydelig økte bevilgningen for både utstyr og forskning ved vårt universitet med 80% sammenlignet med tidligere år.

Som i de fleste land er i Polen det nasjonale kvalitetsvurderingssystemet en del av en nasjonal strategi for å forbedre kvaliteten på utdanningen. Hvert fjerde år evaluerer undervisningsdepartementet fakulteter av alle polske universiteter. I fjor var 9 av 10 av våre fakulteter kvalifisert i den høyeste kategorien, og en var nest høyest.

Akademisk inkubator for entreprenørskap er en ny enhet ved universitetet i Wrocław, som er utformet for å hjelpe studenter i å starte egne virksomheter ved å gi gratis entreprenørrådgivning, organisere konferanser, seminarer, subsidiere utvalgte investeringer og tilby kontorlokaler. Academic Incubator of Entrepreneurship samarbeider med Wrocław Technology Park, et teknologisk senter med laboratorier, kontorlokaler, konferansesenter og moderne multimedieutstyr. Målet med teknologiparken er å skape forhold for bruk av det vitenskapelige og industrielle potensialet i Wrocław og regionen og for å stimulere den avanserte teknologibransjen. Universitetet i Wrocław er stolt av å være en av sine aksjonærer.

I dag er universitetet i Wrocław det største universitetet i regionen og lærer over 26 000 studenter og rundt 1300 doktorgradsstudenter ved 10 fakulteter. 9000 studenter uteksaminerer fra universitetet hvert år.

Steder

Wrocław

University of Wrocław

Address
University Of Wroclaw
Pl. Uniwersytecki 1

50-137 Wrocław, Niederschlesiske voivodskap, Polen
Telefon
+48 71 375 22 15

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss