Universitatea De Vest Din Timisoara

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitatea de Vest din Timişoara ( UVT ) / UVT Timişoara (WUT) er den største høyere utdanningsinstitusjon og forskningsenter i Vest-Romania. Samfunnet består av rundt 16000 studenter og over 700 akademiske ansatte. Det er et omfattende universitet med 11 fakulteter med sine respektive avdelinger, samt en avdeling for lærerutdanning.

Fakultetene som UVT innenfor UVT tilbyr nasjonalt akkreditert studieprogram på bachelor-, master- og doktorgradsnivå i følgende fagområder: Kunst og Design; Kjemi, biologi, geografi; Økonomi og bedriftsøkonomi; Lov; Brev, historie og teologi; Matematikk og datavitenskap; Musikk og teater; Fysisk utdanning og sport; fysikk; Politisk vitenskap, filosofi og kommunikasjonsvitenskap; Sosiologi og psykologi.

Universitetets sterke fokus på kvalitet i en stadig internasjonal og globalisert akademisk verden blir anerkjent gjennom sin posisjon i rangeringer over hele verden (for eksempel Tidsrom for høyere utdanning, Emerging Economies University Rankings Topp 201-250 i 2018, QS World University Rankings Top 701 i 2015-2016 , QS-rangeringer etter emne Topp 150-200 innen moderne språk 2017 eller Shanghai Rangering etter emne Topp 301-400 i 2018 innen Fysikk). Vest-Universitetet i Timisoara tilbyr studentene mulighet til å kombinere teoretisk og praktisk kunnskap, i et multi- og tverrfaglig miljø, forberede dem på å komme inn på et globalisert arbeidsmarked. Med over 5% av studentkroppen internasjonal er universitetet intensivt involvert i prosesser av internasjonalisering med våre fakulteter, som tilbyr over 20 studieprogrammer på fremmedspråk (engelsk, tysk eller fransk) på bachelor-, master- og doktorgradsnivå.

Universitetets sterke fokus på akademisk kvalitet støttes også av UVT tilknytning til European Association of Universities (IAU) og International Association of Universities (IAU), samt mange andre internasjonale organer og foreninger (Agence Universitaire de la Francophonie, Europeisk sammenslutning for internasjonal utdanning, europeisk sammenslutning av Erasmus koordinatorer, osv.). I tillegg implementerer West University of Timisoara årlig over 100 forskningsprosjekter, hvorav rundt 30% har en sterk internasjonal dimensjon. Å fremme en multi- og tverrfaglig tilnærming til høyere utdanning og forskning, med et klart fokus på internasjonalisering, har WUT over 380 bilaterale avtaler som fremmer utvekslinger i Erasmus-programmet og over 180 andre bilaterale avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner over hele verden. På årsbasis har West University of Timisoara over 300 utgående studenter (studier og plasseringer) som driver mobilitet i utlandet, samt over 200 innkommende mobilitetsstudenter, organisert innenfor rammen av Erasmus mobilitetsprosjekter. Også rundt 600 internasjonale studenter forfyller en full grad på WUT, årlig. Med en estimert økning på 15% i internasjonale studenter tall for neste studieår, er universitetet forpliktet til å støtte den personlige og faglige utviklingen av studenter i en stadig internasjonalisert akademisk verden. Høyt fokusert på internasjonalisering av læreplaner, er West University of Timisoara mer og mer orientert mot muligheter for kandidateres opptak i et globalisert arbeidsmarked.

Til slutt er West University of Timişoara en del av en meget flerkulturell og dynamisk by som tilbyr mange muligheter for læring, selv utover det akademiske livet. Timişoara er ikke bare en kosmopolitisk by med høy tilknytning til resten av Europa, men også byen med den høyeste internetthastigheten i verden og en fremtidig europeisk kulturhovedstad i 2021. Studier her kan dermed være til nytte for studenter på mange forskjellige måter. Videre har universitetet et moderne og fullt utstyrt bibliotek, samt ulike språk- og kultursentre (kinesisk, portugisisk, fransk, tysk, østerriksk, italiensk, spansk, serbisk, etc). Sist, men ikke minst, ligger student campus i hjertet av byen, og er i seg selv en attraksjon, med mange muligheter for fritid og levende.

Steder

Timişoara

Address
Blvd. V. Parvan 4
300223 Timişoara, Timiș fylke, Romania

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss