Princess Nourah Bint Abdulrahman University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Introduksjon til universitetet

Utdannelsen av kvinner i Kongeriket Saudi-Arabia har fått stor oppmerksomhet, og dette har gjort det mulig for saudiske kvinner å gjøre konkrete fremskritt mot å nå sine ambisjoner og avdekke deres unike på ulike felt. Den saudiske kvinne har dukket opp, ikke bare på lokalt nivå, men også på internasjonalt nivå. Vi ser eksempler på saudiske kvinner innen kultur og spesialisert forskning, eksempler som respekteres og anerkjennes på internasjonale arenaer og i de ulike fagområdene, viser deres suksess og deres verdighet som konkurrerer med sine jevnaldrende i andre avanserte land.

PNU er et resultat av oppmerksomheten til høyere utdanning av kvinner. Denne oppmerksomheten startet tidlig, da det generelle presidentskapet for utdanning av jenter etablerte den første kollegiet for kvinner i 1390 AH, tilsvarende 1970 CE. Innvielsen av flere høyskoler fulgte, nådde 102, alt fra universitetshøgskoler til mellommenneskoler og samfunnskollegier. Disse ble distribuert over 72 saudiske byer og omfattet 600.000 studenter.

I Riyadh er det seks høyskoler; nemlig utdanningskollegiet for liberale kunstdisipliner, utdanningsakademiet for vitenskapelige disipliner, utdanningsakademiet for lærerutvikling, kollegiet av sosiale tjenester, høgskolen for høgskole og høgskolen.

I 1427 AH ble det utstedt en kongelig bekreftelse for etableringen av det første universitetet for kvinner i Riyad, under tilsyn av departementet for høyere utdanning. Dette inkluderte de seks høyskolene i Riyadh, i tillegg til en rekke nye høgskoler etablert med henblikk på kvinners utdanning og utvikling i Kongeriket.

Universitetet ble innviet i 1428 AH med utnevnelsen av sin første rektor, HH Dr. Al-Jawhara-bandet Fahd Al-Saud.

På onsdag 29/10/1429 AH ble universitetet hedret med varemesteren for de to hellige moskene som plasserte hjørnesteinen på universitetsområdet. Hans Majestet på den tiden så det best å bytte navn til Princess Nourah Bint Abdulrahman University (PNU); Prinsesse Nourah er søster til grunnleggeren av Kongeriket Saudi-Arabia, den sene kong Abdul Aziz bin Abdulrahman.

Visjon, oppdrag og verdier

Syn:

Å bli et ledd av kunnskap og etisk praksis for kvinner.

Oppdrag:

Å bli et omfattende universitet for kvinner, preget av akademisk ledelse og vitenskapelig forskning som bidrar til å bygge en kunnskapsøkonomi med samfunns- og internasjonale partnerskap.

verdier:

Lojalitet, integritet, selvtillit, fortreffelighet, sondring, forpliktelse til kvalitet og profesjonalitet.

Steder

Riyadh

Address
Riyadh, Riyadh-provinsen, Saudi-Arabia