Pavol Jozef Safarik University Faculty of Arts

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Om oss

Pavol Jozef Šafárik University i Košice (UPJŠ) er et av de første universitetene i Slovakia som begynte å tilby høyere utdanning innen psykologi. Institutt for psykologi er en moderne utdanningsinstitusjon med en lang og rik historie som forbereder unge mennesker på deres profesjonelle karriere. Vi tar sikte på å koble teoretisk kunnskap sammen med praksis og benytte moderne tilnærminger til undervisning i psykologi basert på tradisjon. Avdelingen er akkreditert for å gi lavere og høyere utdanning (bachelor- og mastergrad) innen psykologi og forskerutdanning (PhD.) I studiet Sosialpsykologi og Arbeidspsykologi. Våre kandidater kan arbeide innen en rekke felt, for eksempel klinisk praksis (ytterligere sertifisering kan være nødvendig for å praktisere klinisk psykologi i et bestemt land), rådgivning, skolepsykologi, men også innen arbeidspsykologi som rekrutterere og ansattstrenere. Samtidig er de også i stand til å bistå i og drive psykologisk forskning. Avdelingen jobber også med ulike tilskuddsprosjekter som gjenspeiler lærerne våre. Våre primære forskningsfelt inkluderer selvregulering og målrettet atferd, temaer relatert til helse og overholdelse av helseanbefalinger, egenomsorg, emner i arbeids- og organisasjonspsykologi, utviklingspsykologi, psykologi av beslutningstaking, rådgivningspsykologi, etc.

118050_Pavolpic3.JPG

Foto: Tomáš Hrivňák

Institutt for psykologi er basert i en moderne bygning ved navn Sokrates, som ligger i lokalene til en nylig rekonstruert campus ved fakultetet for kunst, nær det vakre historiske sentrum av byen. Avdelingen har et eget moderne psykologilaboratorium, som ikke bare brukes til undervisningsformål, men også til å gjennomføre atferdsexperimenter (SUPERLAB) og forskning.

Opplæringen av fremtidige psykologer gjøres i samarbeid med eksperter fra praksis. Spesielt undervises kliniske psykologikurs i samarbeid med fakultetet for medisin ved UPJŠ (for eksempel psykiatri, praktisk del av klinisk psykologi, psykoterapi blir undervist ved Institutt for psykiatri ved Louis Pasteur universitetssykehus i Košice). Studentene kan dermed komme i kontakt med pasienter for å tilegne seg den nødvendige erfaringen. Avdelingen vår er en av få i Slovakia som tilbyr et introduksjon til psykodynamisk psykoteraptkurs som blir undervist av ledende eksperter fra praksis som er medlemmer av organisasjoner, som Slovak Association for Psychoanalytic Psychotherapy (SSPAP) og International Psychoanalytical Association (IPA).

118051_PavolPic.JPG

Foto: Tomáš Hrivňák

Studentene har muligheten og oppfordres til å delta i samfunnslivet og bli med på studentklubber (f.eks. SAŠaP - Slovak Association of Psychology Students and Graduates), som organiserer alle slags interessante aktiviteter for studentmassen. Internasjonale studenter kan ved behov bruke tjenestene til UNIPOC (University Counselling Center) som gir psykologisk rådgivning på engelsk.

Selv i den ugunstige epidemiologiske situasjonen som for øyeblikket rammer mange land i verden, prøver vår avdeling å tilby utdanning av høy kvalitet ved å benytte fjernundervisningsmetoder.

117587_5.jpg

Steder

Košice

Address
Moyzesova 9, 040 59 Košice,
201 on the first floor

Košice, Košice-regionen, Slovakia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss