University of Ljubljana

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

133440_Photo1.jpg

Nettsted: www.uni-lj.si/study

E-post: study.info@uni-lj.si

Hvert nytt studieår gir nye muligheter for faglig og personlig vekst, og vi ser frem til å oppmuntre deg på denne spennende lærings- og oppdagelsesreisen. Vi er glade for å ønske deg velkommen til denne informasjonspakken til studiene og håper du finner noe av din interesse.

University of Ljubljana , grunnlagt i 1919, med 23 fakulteter og 3 kunstakademier , er den eldste og største institusjon for høyere utdanning, vitenskapelig forskning og kunst i Slovenia. Universitetet fremmer grunnleggende, anvendt og utviklingsmessig forskning. I dag rangerer University of Ljubljana blant de 3% beste av universitetene i verden.

De fleste av våre medlemmer (akademier og fakulteter) er lokalisert i Ljubljana, hovedstaden i Slovenia, bortsett fra vårt fakultet for maritime studier og transport som ligger i Portorož ved Adriaterhavet.

Ljubljana er en veldig hyggelig og ungdommelig by å bo i. Vi har mange museer, gallerier, teatre, kinoer, institutter, biblioteker og en av de eldste filharmoniske orkestrene i verden. I sentrum finner du mange puber, restauranter, klubber og butikker. Det er mange grønne områder også. Kongresni trg (firkant) er en av de sentrale rutene i Ljubljana, hvor det også er sete for rektoratet ved University of Ljubljana .

Våre studieprogrammer spenner over alle studieretninger: Kunst, kunst, naturvitenskap, teknologi og ingeniørfag, samfunnsvitenskap, humaniora, medisin, helsevitenskap, idrett, som er utformet i tråd med retningslinjene for Bologna-prosessen. Innen University of Ljubljana og i samarbeid med utenlandske universiteter, tilbyr vi felles, tverrfaglige og tverrfaglige studieprogrammer i alle tre syklusene. I tillegg til forelesninger, opplæringsprogrammer og seminarer legger vi stor vekt på praktisk opplæring, inkludering av studenter i prosjektarbeid, internasjonal utveksling, karriereveiledning, fritidsfag og andre aktiviteter.

Som student vil du ha en flott mulighet til å studere i et mangfoldig internasjonalt samfunn med mange besøkende professorer og internasjonale studenter fra hele verden. Hvert år oppgraderer og utvikler rundt 40.000 studenter sine kunnskaper og ferdigheter ved institusjonen vår, blant dem har vi 8% internasjonale studenter. University of Ljubljana programmene fullføres av mer enn halvparten av alle bachelorutdannede i Slovenia, mer enn to tredjedeler av master- og spesialiseringsgradsholdere og mer enn 80 prosent av legene.

Vår forpliktelse til akademisk dyktighet og mangfold av aktiviteter bekreftes av deninternasjonale universitetsrangeringen og mange andre nasjonale og internasjonale anerkjennelser av studie- og forskningsprestasjoner i vårt akademiske og forskningsmiljø.

133441_Photo2.jpg

En spesiell bekymring fra University of Ljubljana er overføring av kunnskap til industrien, for miljøets sikkerhet, for folks helse, livskvalitet og velstående økonomi, og det er grunnen til at vi samarbeider tett med mange slovenske og utenlandske selskaper. Våre partnere er prominente multinasjonale selskaper og topp slovenske organisasjoner.

www.uni-lj.si/study finner du informasjonsguider som er spesielt designet for internasjonale studenter som har tenkt å studere ved University of Ljubljana , informasjon om studieprogrammer og ytterligere nyttig informasjon som vil lette din start her. Dette settet med guider er designet spesielt for å hjelpe deg med å velge godt og ta den riktige avgjørelsen når du velger studiet ditt ved universitetet.

Du kan også søke etter programmer etter felt og kategorier .

For å lære mer om utdanningssystemer og politikk i Slovenia, vennligst se korte videoserier som ble utarbeidet av departementet for utdanning, vitenskap og idrett.

Hvis du har noen ubesvarte spørsmål etter å ha lest disse veiledningene, ikke nøl med å kontakte det relevante kontoret nedenfor:
Anerkjennelse av utenlandsk videregående opplæring: anerkjennelse@uni-lj.si
Anerkjennelse av utenlandsk utdanning for innmelding til master- og doktorgradsstudier og for overføring: vennligst kontakt autorisert person ved det aktuelle fakultetet / akademiet
Søknad og opptaksprosedyre: opptak@uni-lj.si
Teknisk assistanse for å fylle ut søknaden om påmelding: ekc@gov.si
Year Plus: letoplus@uni-lj.si
Slovensk språkkurs: lektorat-slo@ff.uni-lj.si
Stipend: info@sklad-skladi.si
Informasjon om Visa: euraxess@cmepius.si

I november arrangerer vi en spesiell online presentasjon for kandidater fra forskjellige land. Arrangementene vil gi mulighet til å få nyttig førstehåndsinformasjon om å studere og bo i Slovenia. Hvis du ønsker å delta på online presentasjoner, kan du registrere deg på denne lenken . Du vil motta en lenke til den elektroniske presentasjonen til e-postadressen din. Du er også velkommen til å bli med på Virtual Career Fair, hvor du får muligheten til å møte representanter for våre fakulteter og akademier. Mer informasjon.

Vi inviterer deg til å starte din akademiske vei hos oss, øke dine personlige og profesjonelle karrieremuligheter og bli et verdifullt medlem av vårt stolte og kreative fagmiljø.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til vårt universitet.

Studentinntrykk

Studentene er hjertet i samfunnet vårt og motivasjonen til lærere og ansatte. Vi oppfordres til å lære av hverandre og fra de mange mulighetene som tilbys av studier, sosiale, kulturelle, fritidsaktiviteter, sport og fritidsaktiviteter i vårt mangfoldige akademiske samfunn.

University of Ljubljana er en åpen institusjon. Vi gleder oss til å ha så mange studenter fra andre land som mulig. For oss er du ambassadører for vennskap i forholdet mellom landene dine og Slovenia. Obligasjoner som er opprettet i løpet av studiet, blir vanligvis verdsatt gjennom hele livet. Vi inviterer deg til å starte din akademiske vei med oss, øke dine personlige og profesjonelle karrieremuligheter og bli et verdifullt medlem av vårt stolte og kreative akademiske samfunn.

Her er noen av våre kandidater og studenter som forklarer hvordan det er å lære med oss, og hvorfor de valgte University of Ljubljana .

133248_UL-KongresSquare.jpg

Steder

Ljubljana

Address
University of Ljubljana
Kongresni trg 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Architecture
Zoisova cesta 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering
Tržaška cesta 25

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Public Administration
Gosarjeva ulica 5

1000 Ljubljana, Ljubljana, Slovenia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss