Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Vi fremmer dialog mellom humaniora og helsevitenskap på alle områder, med sikte på å bidra til sosial og vitenskapelig utvikling.

Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón fra Ortega-Marañón-stiftelsen tar sikte på å starte opp ulike opplæringsprogrammer, rådgivning, redigering, refleksjon og debatt som hjelper til å kaste lys over noen av de viktigste problemene som står overfor i dag vårt samfunn.

Basert på denne integrerte ambisjonen, oppmuntrer vi dialog mellom humaniora og helsevitenskap på alle disse områdene, slik at vi fra et tverrfaglig perspektiv kan gi løsninger på problemene som presenteres for helsepersonell.

Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón har som hovedmål:

  • Fremme et område med anvendt forskning der dialog om humaniora og helsefag.
  • Utvikle treningsprogrammer innen områdene, både for fagfolk og for folk som er interessert i å fremme deres akademiske karriere.
  • Fremme konsulentprosjekter og tiltak på etterspørsel, innenfor områdene av vårt oppdrag.
  • Sett senteret som referanse for tanke, debatt og refleksjon i Spania og Latin-Amerika, inspirert av vårs forsoningsfulle og liberale ånd, styrke sin strategiske posisjonering og generere vitenskapelig formidlingsaksjoner på de områdene som er egne.

Fra det akademiske ekspertisen vurderer Instituttet, i sitt formative tilbud, forskjellige spesialiseringsgrader som er tilpasset behovene til akademikere og fagfolk.

Den internasjonale tilstedeværelsen av dette instituttet, som har hovedkontor og strategiske allianser i flere latinamerikanske land, reagerer også på forståelsen av at Gregorio Marañón hadde det felles rom på spansk. Derfor har on-line opplæring en meget fremtredende tilstedeværelse i våre programmer, siden det favoriserer dialog på begge sider av Atlanterhavet.


Misjon, visjon og verdier/>


Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón , har oppgave å adressere og utdype noen av de viktigste problemene våre i samfunnet i dag, fra et tverrfaglig perspektiv hvor humaniora og helsevitenskapen dialekter på en fruktbar måte./>

I denne sammenheng oppmuntrer instituttet til forskning, utvikling av opplærings- og undervisningsprogrammer, rådgivning om prosjekter, diskusjonsfora og fremmer utviklingen av publikasjoner relatert til fagområder som er begrenset til handlingsomfanget. Den vitenskapelige og liberale ånden av Gregorio Marañón inspirerer utførelsen av dette instituttet. En humanistisk og liberal lege, Marañón, som behandlet sine pasienter på en allsidig måte, i forhold til miljøet der han utviklet sitt daglige liv, var en lege forpliktet til landets fremtid og den historiske konteksten han måtte leve. Han forsto liberalismen som en retningslinje for atferd som man må "være villig til å forstå med den som tenker annerledes", og "aldri innrømme at enden begrunner midler, men tvert imot er det midler som rettferdiggjør slutten "(Ensayos Librales, 1947).


bidragsytere/>


Instituto de Humanidades y Ciencias de la Salud Gregorio Marañón samarbeider med institusjoner som Det kongelige nasjonale akademi for medisin, Stiftelsen for opplæring av medisinsk høyskoleorganisasjon, Det offisielle College of Tentists and Stomatologists of Madrid eller Tejerina Foundation, blant andre./>


Gregorio Marañón og Posadillo/>

Gregorio Marañón y Posadillo (1887-1960), er en polyhedral og nukleær figur i Spanias historie i det 20. århundre. Medisinsk, humanistisk og liberal, hans rike personlighet skinnet med sitt eget lys i ulike fagområder, både i biomedisikk og humaniora. Faktisk er han en av de få spanjørene, den eneste som ikke var en politiker, som tilhørte fem kongelige akademier - medisinsk, spansk, historie, eksakt, fysisk og naturvitenskap og kunst fra San Fernando-./>
Gregorio Marañón var en intellektuell og en offentlig mann forpliktet til sitt land. Bevis for dette er utgivelsen av hans biografi fra turen han gjorde til Las Hurdes med kong Alfonso XIII i 1922.

Steder

Madrid

Address
Calle Fortuny, 53
28010 Madrid, Madrid-samfunnet, Spania

Spania Online

Address
Spania Online, Spania

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss