Universidad de Salamanca

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Salamanca (spansk: Universidad de Salamanca ) er en spansk høyere utdanningsinstitusjon, lokalisert i byen Salamanca , vest for Madrid , i det autonome samfunnet Castile and León . Den ble grunnlagt i 1134 og gitt kongelig charter av grunnlag av King Alfonso IX i 1218. Det er det eldste grunnla universitetet i Spania og det fjerde eldste europeiske universitetet i kontinuerlig drift. Den formelle tittelen på "Universitetet" ble gitt av kong Alfonso X i 1254 og anerkjent av pave Alexander IV i 1255.

Salamanca trekker studenter og studenter fra hele Spania ; Det er det topprangerte universitetet i Spania, basert på antall studenter som kommer fra andre regioner. Det er også kjent for sine spanske kurs for ikke-morsmål, som tiltrekker seg mer enn to tusen utenlandske studenter hvert år. I dag er Universitetet i Salamanca et viktig senter for studiet av humaniora og er spesielt kjent for sine språkstudier, samt lov og økonomi. Vitenskapelig forskning utføres på universitetet og forskningsinstitusjoner knyttet til det, som for eksempel ved Centro de Investigación del Cáncer [Cancer Research Center], Instituto de Neurociencias de Castilla y León, Institutt for neurovitenskap i Castile og León, Centro de Láseres Pulsados Ultracortos Ultraintensos [Ultrashort Ultraintense Pulse Lasers Center].

I forbindelse med Universitetet i Cambridge , Universitetet i Salamanca , grunnla grunnlaget for sammenslutningen av språk testere i Europa (ALTE) i 1989. I 2009 ble det forberedt på feiringen av institusjonens åttende århundre.

Steder

Salamanca

University of Salamanca

Address
Centro de Formación Permanente. Títulos Propios Universidad de Salamanca, C/Fonseca,2, 1ªplanta 37002 Salamanca - España
Salamanca, Castilla y León, Spania
Telefon
+34 923 29 46 48