Blekinge Institute of Technology

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Dette er BTH

Blekinge Institute of Technology , BTH, har et særegent fokus på digitalisering av samfunnet og bærekraft.

BTHs oppgave er å bidra til mer bærekraftig samfunnsutvikling gjennom høyere utdanning, forskning og innovasjon.

Vi driver utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå, med fokus på IT integrert med andre fag som ingeniørfag, industriell økonomi, arealplanlegging, design og helsevitenskap.

BTH investerer i profesjonelt orienterte studieprogrammer av høy kvalitet som utvikler studenten som helhet. Innovasjon, entreprenørskap og bærekraft er inkludert i alle programmer. Vi fokuserer på fremtiden til studentene våre og tilbyr kurs og studieprogrammer som forbereder dem på å møte samfunnsutfordringer.

Et spesielt trekk er vårt tette samarbeid med industri og samfunn.

Velkommen til BTH!

Studier knyttet til virkelige livs krav

BTH tilbyr student-sentrert og forskningsbasert utdanning med klare koblinger til bredere samfunn med vekt på kreativitet, uavhengighet, initiativ og entreprenørskap.

Målet vårt er at våre kurs og programmer skal gi studentene muligheter til å bygge en karriere innen det valgte feltet. Fokuset vårt er ikke bare på det som skjer under studiene, men også det som skjer etterpå. Derfor inkluderer mange av våre kurs og programmer prosjekter knyttet til virkelige krav og gjennomføres sammen med industrien. På denne måten vil studentene få innsikt i sitt fremtidige yrke og kontakter med potensielle fremtidige arbeidsgivere allerede under studiene.

Studenter ved BTH er en del av et internasjonalt miljø som gir dem muligheten til å bygge globale nettverk for fremtiden.

BTH får mest mulig ut av å være et lite universitet. Studentene våre blir raskt kjent med hverandre, og studiegruppene er små. Studentene kan enkelt komme i kontakt med lærere og andre ansatte. Dette skaper et givende, interessant og trygt studiemiljø.

Forskning for samfunnsutfordringer

BTHs forskning har stor relevans og innvirkning, og våre funn gir betydelige bidrag i form av kunnskap og innovasjoner for å løse utfordringene
møter samfunnet.

Forskningen ved BTH utføres ved to fakulteter innen ingeniørfag, IT, arealplanlegging, industriell økonomi, design og helsevitenskap.

Til tross for sin relativt lille størrelse har BTH mye forskning. I dag står forsknings- og forskningsstudier for mer enn en tredjedel av aktivitetene våre, og vi har til hensikt å øke andelen ytterligere. Vi forsker på et stort antall felt som alle er forbundet med anvendt IT, som forskere nærmer seg fra forskjellige perspektiver.

Forskning utføres i samarbeid med både næringsliv og samfunn, og alltid med et klart fokus - at resultatene vil bidra til å løse utfordringene samfunnet står overfor.

Sterke forskningsmiljøer i presserende felt

På BTH er det tre forskningsmiljøer med finansiering fra Knowledge Foundation (KKS).

 • Man fokuserer på å lage ressurseffektive systemer for analyse av store datamengder. Forskningen utføres i samarbeid med en rekke selskaper, inkludert Ericsson, Telenor og Sony Mobile Communications.
 • Det andre forskningsmiljøet fokuserer på produksjon av digitale metoder og verktøy for å utvikle neste generasjon bærekraftige produkter i produksjonsindustrien. Forskningen utføres i samarbeid med en rekke selskaper, for eksempel Volvo, Tetra Pak og GKN Aerospace.
 • Den tredje fokuserer på å utvikle nye arbeidsmetoder og metoder slik at svenske selskaper kan utvikle fremtidige programvarekrevende produkter og tjenester på en konkurransedyktig måte. Forskningen utføres i samarbeid med Ericsson, Sony, Telia Company, Handelsbanken, Swedbank, MaxKompetens, Time People Group, Tolpagorni Product Management, QTEMA og Fortnox.

I tillegg driver BTH et stort prosjekt, finansiert av Knowledge Foundation, som tar sikte på å utvikle visuelle og interaktive systemer med fokus på mennesket. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med WIP, Ericsson, Axis Communications og Tobii Pro.

Den unike helseforskningsklinikken

BTH Research and Education Clinic er en unik klinikk som fungerer som et møteplass for forskning, utdanning og utvikling av helseteknologi.

Inspirerende studiemiljø

Begge BTHs studiesteder ligger ved Østersjøen, noe som skaper en spesiell atmosfære. På campus er det selvfølgelig forelesningssaler og biblioteker, men også restauranter og kafeer, studentboliger, en studentforening og den unike muligheten til å svømme i sjøen; i andre ord - et inspirerende studiemiljø.

Karlskrona
BTHs kurs og programmer innen ingeniørfag, IT, arealplanlegging, industriell økonomi og helsevitenskap tilbys på BTHs hovedcampus i Karlskrona - Campus Gräsvik. Campusen ligger i sentrum av Blue Science Park - et forretningsnettverk innen IT- og telekommunikasjonsindustrien. Dette gir store muligheter for samarbeid både innen utdanning og forskning.

Karlshamn
De fleste av BTHs programmer innen design og digitale medier tilbys på Campus Karlshamn. NetPort Science Park, med virksomheter innen den digitale opplevelsesindustrien, ligger også på campus.

Fakta om BTH

Utdannelse i tall

 • 5 300 registrerte studenter
 • 560 internasjonale studenter
 • 21 lavere programmer
 • 12 masterprogrammer
 • 36 prosent av studentene er kvinner
 • Grads- og masterprogrammer utgjør to tredjedeler av BTHs aktiviteter

Forskning i tall

 • 43 professorer
 • 11 forskningsområder
 • Omtrent 100 Ph.D. studenter
 • En tredjedel av BTHs aktiviteter er forskning og doktorgrad. studier

Ansatte og omsetning

 • Cirka 460 ansatte
 • Omsetning 465 millioner SEK

Basert på fakta fra desember 2019

Steder

Karlskrona

Address
Blekinge Institute of Technology
SE-371 79 Karlskrona, Sweden

SE-371 Karlskrona, Blekinge fylke, Sverige
Telefon
+46 455 38 50 00

Karlskrona

Address
Campus Karlshamn
Biblioteksgatan 4, Karlshamn

374 35 Karlskrona, Blekinge fylke, Sverige
Telefon
+46 455 38 50 00

Karlskrona

Address
Campus Gräsvik:
Valhallavägen 1, Karlskrona

Karlskrona, Blekinge fylke, Sverige
Telefon
+46 455 38 50 00

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss