University of Borås

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

University of Borås har ca 11 000 studenter og 730 ansatte. I samarbeid med offentlig og privat sektor utfører vi utdanning og forskning av høy internasjonal kvalitet med stor samfunnsmessig relevans. Vi er et moderne universitet med en sentral campus i sentrum av byen.

Vi klarer utdanning i biblioteks- og informasjonsstudier, forretnings- og informatikk, mote- og tekstilstudier, adferds- og utdannelsesvitenskap, ingeniørvitenskap og helsefag. Flere av våre utdanninger kan bare bli funnet her hos oss, og dette tiltrekker studenter fra hele Sverige.

University of Borås har forkant på flere spennende forskningsprosjekter. De to viktigste er "Resource Recovery" fra avfall og "Smart Textiles", som begge bygger på regionale suksessfaktorer og nært samarbeid med regionale bedrifter og forskningsorganisasjoner. Hva med å lage etanol fra brukte jeans eller stoffer som kan forandre farge når det er termokromisk blekk, plagg som måler muskelfrekvens og strikkede stenter.

University of Borås er medlem av European University Association (ERE) . EUA representerer og støtter høyere utdanningsinstitusjoner i 46 land, og gir dem et unikt forum for samarbeid og holde seg oppdatert med de nyeste trender innen høyere utdanning og forskningspolitikk.

Mål og visjoner

University of Borås konsept er et innovativt yrkesutdanningssted som i samarbeid med næringslivet og offentlig sektor utfører utdanning og forskning av høy internasjonal kvalitet med sosial relevans. På grunnlag av en retning med fokus på kvalifiserte yrker, avgjort da universitetet ble grunnlagt i 1977, har University of Borås formulert målet om å bli den første yrkesplassen for læring. Et slikt universitet er preget av systematisk samarbeid med selskapene og myndighetene i det omkringliggende samfunnet, det vi kaller partnerskap. Utdanning og forskning er ikke en ensidig forpliktelse for University of Borås men planlegges, gjennomføres og evalueres i samarbeid med våre partnere. Professjonens kompetansebehov, utvikling og problemstillinger er sentrale.

En viktig del av ideen om et professjonsuniversitet er utviklingen av nye former for eksamen. University of Borås ønsker å skape pedagogiske programmer med grad av professor og professor i yrker i det svenske undersøkelsessystemet. Vi ser realiseringen av professoruniversitetet som ikke bare et spørsmål om en myndighetsbeslutning, men primært som en gradvis kvalitet og profilering prosess. Et viktig stopp på veien er etableringen av et nytt område av yrker, en syvende avdeling, på lærestolen. Universitetet jobber hardt for å etablere utdanningsprogrammer med fokus på risiko, sikkerhet og sikkerhet. I januar 2019 starter et akademisk politiutdanningsprogram ved University of Borås .

Steder

Borås

University of Borås

Address
University of Borås
Allégatan 1

SE-501 90 Borås, Västra Götalands län, Sverige
Telefon
+46-33-435 40 00