Lund University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Lund University - Sveriges topprangerte universitet

Lund University ble grunnlagt i 1666 og er konsekvent rangert blant verdens 100 beste universiteter (92. i verden og Sveriges topprangerte universitet, QS World University Rankings 2019).

Universitetet har 40.000 studenter og 7.400 ansatte og tilbyr over 100 mastergradsprogrammer og 8 bachelorprogrammer undervist på engelsk .

Lund er Sveriges mest attraktive studiedestinasjon. Universitetet tilbyr et av de bredeste programområdene og kursene i Skandinavia, basert på tverrfaglig og banebrytende forskning. En grad fra Lund University er et kvalitetsmerke både i Sverige og i utlandet.

Fagområder

Våre åtte fakulteter og mange spesialiserte forsknings sentre tilbyr opplæring i følgende fagområder:

 • Arkitektur
 • Virksomhet, økonomi
 • Kommunikasjon
 • Ingeniør
 • Miljø
 • Fint
 • Humaniora, språk
 • Internasjonale studier
 • Lov
 • Medisin
 • Vitenskap

Studiemuligheter for internasjonale studenter

Lund University tilbyr over 100 masterprogrammer og 8 bachelorprogrammer på engelsk , samt mer enn 1000 fritående kurs undervist på engelsk.

Finn ditt studium: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikasjonsperioder

Hovedapplikasjonsperioden for internasjonale studenter er midt i oktober til 15. januar for alle programmer som starter i høstsemesteret (august) hvert år. Et lite utvalg av programmer aksepterer også søknader i juni-august for vårsemesterets startdato (januar).

Søknad om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Studieavgift

Studenter som er innbyggere i land utenfor EU / EØS og Sveits, er vanligvis pålagt å betale studieavgift. Opplæringsavgift gjelder ikke for EU / EØS-borgere. For informasjon om studieavgiftene for de enkelte programmene, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

Stipendier muligheter

Studenter som er innbyggere i land utenfor EU / EØS kan søke om stipend etter at de har søkt om studier med oss. Stipendene tildeles på grunnlag av faglig fortjeneste, ikke økonomisk situasjon.

Lær mer om stipendsmuligheter: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund har hjemsted for over 30 verdensledende forskningsmiljøer og er hjemsted for to av Europas største materialforskningsanlegg: MAX IV (innviet i 2016) og ESS (åpnet i 2023). Lund University er også medlem av de prestisjetunge forskningsintensive universitetsnettene Universitas 21 og League of European Research Universities (LERU) .

Undervisningsstil

Kritisk tenkning og sinnfrihet er hjørnesteinene i akademisk liv ved Lund University . Et fokus på gruppearbeid i mer uformelle, åpne klassemiljøer letter læringen, skaper en dialog og bidrar til å generere nye ideer.

Lund er et internasjonalt møtested for både studenter og forskere. Dette skaper globale klassemiljøer der elevene får nye kulturelle perspektiver og kan utvikle sine internasjonale nettverk, som er høyt verdsatt av arbeidsgivere over hele verden.

Studenter i Lund får gode muligheter for forretningsinteraksjon . Byen Lund har et unikt, verdensklasse miljø for teknologi, kunnskap, innovasjon og entreprenørskap og vert for en imponerende bredde av internasjonale selskaper.

Studentliv

Lund er nummer 1 for internasjonale studenter som kommer til Sverige, og regnes som den beste studentbyen i Sverige, med sin unike kombinasjon av store sosiale klubber (de historiske nasjonene), studentforeningene og Akademisk Samfunn som skaper en levende og aktiv student liv.

Byen i Lund

Ligger i Sør-Sverige, er byen Lund kun 10 minutter med tog til Sveriges tredje største by, Malmö, og kun 35 minutter med tog til Københavns Lufthavn i Danmark.

Som en av de eldste byene i Sverige, som går tilbake til 990, er Lund en kontrastby der over 1000 års historie blander seg med moderne kunnskap og ideer. I Lund finner du sjarmen til en liten, pittoresk, brosteinsbelagt by, side ved side med storbyattraksjoner som tjenester, shopping, restauranter og kulturelle arrangementer. Lund er også hjemmet til store internasjonale selskaper som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval og Gambro.

Engelsk er utbredt i Sverige og Lund (90% av svenskene er flytende), noe som betyr at du kan oppleve en unik europeisk kultur uten å oppleve en språkbarriere.

Lær mer om Lund University

For mer informasjon, vennligst besøk www.lunduniversity.lu.se

Du kan også stille spørsmål på vår Facebook-side www.facebook.com/lunduniversity

Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk

Se MA » Se MSc » Se skolens masterprogrammer » Se Online MSc » Se Health MSc » Se BSc'er » Se Law LLM » Se Bachelor »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:


MSc i regnskap og finans

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

MSc i regnskap og finans er egnet for studenter interessert i karriere over et bredt spekter av organisasjoner og sektorer innen business, rådgivning og økonomi. Det bygger på ideen om at læring er fruktbar når den brukes i praktiske beslutningskontekster. [+]

Programoversikt

MSc i regnskap og finans er egnet for studenter interessert i karriere over et bredt spekter av organisasjoner og sektorer innen business, rådgivning og økonomi.

En karriere innen bedriftsøkonomi, finansiell regnskap, finansiell analyse, internrevisjon og kontroll, styringskontroll, treasury management og relaterte yrker krever et avansert nivå av forståelse av teorier og praksis for regnskap og økonomi. Programmet møter dette behovet og er basert på ideen om at læring er fruktbar når den brukes i praktiske beslutningskontekster. Det legges stor vekt på å trene deltakernes evne til å kjenne kritisk og anvende sin kunnskap i beslutningssituasjoner, og programmet tar intensiv bruk av applikasjonsorientert pedagogikk, samt utfordrende, teambaserte prosjekter, saker og eksperimenter.... [-]


MSc i økonomisk utvikling og vekst

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette Dobbelstudiet i økonomisk utvikling og vekst kombinerer ekspertisen til tre høyt rangerte europeiske universiteter til en felles plattform med ledende lærde innen økonomi, økonomisk historie og demografi. [+]

Programoversikt

Master i økonomisk utvikling og vekst trener neste generasjon analytikere, forskere og fagfolk innen utvikling og vekst med høy evne til uavhengighet. Programmet kombinerer kompetansen til tre høyt rangerte europeiske universiteter til en felles plattform med ledende lærde innen økonomi, økonomisk historie og demografi.

I dette dobbeltstudiet, tilbringer du det første året som studerer utvikling og internasjonal økonomi, statistikk og langsiktig utvikling på enten Universidad Carlos III de Madrid eller Rijksuniversitetet Groningen. Det andre året er du spesialisert på utvikling og vekst relatert til problemstillinger som helhet og likestilling, bærekraft og energi, innovasjon og menneskelig kapital ved Lund University .... [-]


MSc i økonomisk vekst, befolkning og utvikling

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette tverrfaglige masterprogrammet har et vidt omfang og gir deg tilgang til toppmoderne forskning. Vi tilbyr kvalitetsundervisning i tre ulike spesialiseringer: Økonomisk historie, Økonomisk demografi og økonomisk utvikling. [+]

Programoversikt

Når du søker på dette programmet, velger du ett av tre spor: Economic History-sporet , Economic Demography-sporet eller Economic Development- sporet .

Økonomisk historie (120 studiepoeng)

Kunnskap om fortiden er viktig for å forstå dagens verden og forme fremtiden. I dette sporet vil du utvikle avansert innsikt i den langsiktige utviklingen av samfunn. Ved å kombinere analytiske verktøy fra økonomi og samfunnsvitenskap med en kontekstuell forståelse av forholdene i det siste, vil du kunne bruke den akkumulerte menneskelige erfaringen til å løse dagens problemer.

Lund University er kjent for sin forskning i økonomisk historie. Som student tar du full nytte av dette blomstrende miljøet, og får tilgang til toppmoderne forskning i utdanningen. Kernekursene dekker tematiske felt som global økonomi, befolkning og levestandard, institusjonelle endringer samt forskningsprosjekter og anvendelse av vitenskapelige metoder. I tillegg kan du skreddersy din grad fra vårt brede utvalg av emner dekket av valgfrie kurs og opplæringsprogram.... [-]


MSc i økonomi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Masterprogrammet i økonomi gir deg grundig kunnskap om moderne økonomiske teorier, konsepter og teknikker og deres applikasjoner. Det åpner dører for et bredt spekter av karriere. [+]

Programoversikt

Master of Economics åpner dører for et bredt spekter av karriere som økonom, konsulent, analytiker og rådgiver og kandidater er i stand til å forfølge karriere i både offentlig og privat sektor. Programmet gir deg utdypede og grundige kunnskaper om moderne økonomiske teorier, konsepter og teknikker og deres applikasjoner. Du vil skaffe deg de nødvendige verktøyene for å gjennomføre avansert økonomisk analyse og få spesialisert kunnskap i ditt spesifikke felt. Du vil også bli kjent med state-of-the-art forskning innen hvert fagområde og lære viktige forskningsteknikker.

Det første året er utformet for å gi deg god kunnskap om de grunnleggende metodene for avansert økonomi og å tillate deg å spesialisere seg i et bestemt område av interesse, samt at du kan bruke din kunnskap til å analysere virkelige verdensproblemer. Den andre årvåken utdyper denne kunnskapen, bredder områdene av interesse og introduserer deg til forskningsmetoder.... [-]


MSc i entreprenørskap og innovasjon

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Dette handlingsdrevne masterprogrammet gir deg de praktiske og teoretiske grunnlagene som kreves for å jobbe med utvikling og innovasjon i en etablert virksomhet eller å starte opp og administrere nye forretningsforetak. [+]

Programoversikt

Enkeltpersoner med entreprenørskap er av stor betydning i et samfunn preget av økende usikkerhet og rask endring. Entreprenørkompetanse muliggjør vellykket oppdagelse og utnyttelse av muligheter i markedet, samt å drive innovasjons- og forretningsutviklingsprosjekter i eksisterende selskaper.

Når du søker på dette programmet, velger du enten Corporate Entrepreneurship and Innovation-sporet eller Entrepreneurship: New Venture Creation-sporet. Begge sporene fører til en MSc i entreprenørskap og innovasjon.

Corporate Entrepreneurship and Innovation spor

Dette sporet er designet for de som ønsker å jobbe med forretningsutvikling og innovasjon i etablerte bedrifter. Du vil lære hvordan muligheter for fornyelse og innovasjon identifiseres, utvikles, organiseres og implementeres i organisasjonen. I løpet av programmet får du praktisk erfaring som praktikant på et progressivt selskap. På firmaet vil du være engasjert i et forretningsutviklingsprosjekt sammen med din mentor og dagens ansatte.... [-]


LLM eller MSc i europeisk og internasjonal skatterett

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet tilbyr en unik kombinasjon av spesialkurs i både direkte og indirekte beskatning med særlig fokus på EU-lov. Kursene er utformet for å møte markedets krav til banebrytende kunnskaper om multisamfunnsskatteproblemer. [+]

Programoversikt

Skatter er kjernen i mange beslutninger i næringslivet og regjeringen. I en verden der handel er global, er kunnskap om bare innenlandske regler utilstrekkelig. Med vår mastergrad i europeisk og internasjonal skattelov vil du kunne hjelpe bedrifter og institusjoner til å operere i en verdensomspennende sammenheng med EUs juridiske rammefokus.

EU er en av verdens største og viktigste økonomier. De som er interessert i å gjøre forretninger i EU-land, må kjenne skattemessige regler og praksis av relevante lover. I dette programmet vil du få en dypere forståelse av EUs juridiske system og hvordan skattelovene i EUs indre marked opererer i en grenseoverskridende sammenheng. Videre vil du lære å finne og bruke EU og internasjonalt juridisk materiale.... [-]


MSc i finans

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Mastergradsprogrammet i økonomi utvider kunnskapen om alle viktige områder av økonomisk beslutningstaking. Du vil få en grundig forståelse for og trening i, effektiv identifisering, analyse og løsning av komplekse økonomiske problemer. [+]

Programoversikt

Kandidatprogrammet i økonomi forbereder deg til en internasjonal karriere innen finanssektoren, for eksempel i handels- og investeringsbank, forsikringsselskaper og tilsynsmyndigheter, og i finansfunksjoner i både privat og offentlig sektor. Nyutdannede fra dette programmet har funnet arbeid på finansielle og ikke-finansielle selskaper over hele verden.

Programmet utvider din kunnskap om alle viktige områder av økonomisk beslutningsprosess. Du vil få en grundig forståelse for og trening i, effektiv identifisering, analyse og løsning av komplekse økonomiske problemer. Programmet er forskningsdrevet og basert på prinsippet om faglig rigor i praktisk anvendelse. Du vil lære avanserte teoretiske og empiriske begreper i både finansiell økonomi og bedriftsfinansiering.... [-]


MSc i informasjonssystemer

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Mastergradsprogrammet i informasjonssystemer er et førsteklasses program som gir deg verktøy og ferdigheter til å designe, utvikle og implementere systemer som kan løse viktige organisatoriske og samfunnsmessige problemer. [+]

Programoversikt

Mastergrad i informasjonssystemer gir deg fremragende karrieremuligheter. Etter opplæringen kan du forfølge karriere over hele verden i stillinger som: systemarkitekt, IS / IT-konsulent, IS designer, IS / IT prosjektleder, UX designer, forretnings- og systemanalytiker, forretningsprosessingeniør, systemanalytiker eller programvare ingeniør.

Vi tilbyr deg et førsteklasses program som gir deg verktøy og ferdigheter til å designe, utvikle og implementere systemer som kan løse viktige organisatoriske og samfunnsmessige problemer. Du vil lære hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologier kan brukes til å oppnå strategiske mål. Det legges vekt på å designe og utvikle moderne informasjonssystemer som er mobile og fleksible til mål og behov for organisasjonen. Du vil få en dypere forståelse av den bredere forretningsmessige konteksten av informasjonssystemer og hvordan de skal utformes for å nå gode tekniske ytelser og samspillskvaliteter, for eksempel brukervennlighet.... [-]


MSc i innovasjon og global bærekraftig utvikling

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Programmets unike fokus på romlig dynamikk gjør det mulig å få innblikk i hvordan utviklings- og innovasjonssamarbeidet utvikler seg og utvikler økonomien i ulike regioner og perioder. [+]

Programoversikt

I dette programmet vil du bli forsynt med teorien, konseptene og metodene for å analysere og bedre forstå økonomien, røttene og driverne av vekst og innovasjon. Det unike fokuset på romlig dynamikk gjør at du kan forstå innsikt i hvordan utviklings- og innovasjonsområdene utvikler seg, utvikle og forme økonomien i ulike regioner og perioder.

Innovasjon er grunnleggende i prosessen med økonomisk, sosial og miljømessig bærekraftig utvikling. Store utfordringer som de vi står overfor for øyeblikket; klimaendringer, mattrygghet og fattigdomsbekjempelse, krever nye tekniske løsninger, nye sosiale konfigurasjoner, nye økonomiske modeller og til slutt nye sosioøkonomiske og tekniske transformasjoner. Innovasjon handler også om diffusjon og inkrementelle endringer som gir økonomiske, sosiale og miljømessige fordeler for samfunnet. I dette programmet vil du lære dynamikken i både makro og mikro økonomi av innovasjon.... [-]


MSc i internasjonal økonomi med fokus på Kina

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Gjennom dette programmet vil du skaffe deg omfattende kunnskap om Kinas økonomiske institusjoner og metodene som brukes til å studere dem. Du vil få en bred teoretisk kunnskap om internasjonal økonomi og økonomisk historie. [+]

Programoversikt

I en stadig mer globalisert økonomi er det et økende behov for økonomer som forstår virkningen av internasjonale handelsstrømmer, investeringer og politikk. Videre har oppgangen av Kina som økonomisk supermakt store konsekvenser for både bedrifter og land. Dette programmet vil gi deg kunnskap om dagens forhold til Kinas økonomi basert på metodene for avansert økonomi og økonomisk historie.

Programmet kombinerer standard økonomiske metoder og teorier med nøye analyse av Kinas økonomi. Kurs er utformet for å gi deg konkret innsikt i Kinas økonomiske makropolitikk, institusjoner og mikronivåutvikling av markeder og bedrifter. Som kandidat vil du kunne bistå bedrifter og institusjoner i å navigere i en stadig mer økonomisk integrert og konkurransedyktig global økonomi.... [-]


MSc I Internasjonal Markedsføring Og Brand Management

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet er Sveriges mest populære business-MSc-program, med det største antall søkere fra hele verden. Det forbereder deg til en karriere innen markedsføring, strategi, merkevare og produktledelse, salgs- og markedsundersøkelser. [+]

Programoversikt

Dette programmet forbereder deg til en karriere innen markedsføring, strategi, merkevare og produktledelse, salgs- og markedsundersøkelser. Mastergradsprogrammet International Marketing and Brand Management er Sveriges mest populære business MSc-program, med det største antall søkere fra hele verden.

Når du søker på dette programmet, velger du enten Strategies for Brands og International Markets-sporet eller International Consumer Trends, Brands and Innovation-sporet .

Etter fullføring av programmet, vil du uteksaminere med en MSc i Business Administration med en spesialisering i International Marketing og Brand Management.

Spesialiseringsspor

Strategier for merkevarer og internasjonale markeder (spor 1)... [-]


MSc i internasjonal strategisk ledelse

Campus 1 år September 2019 Sverige Lund

Masterprogrammet i International Strategic Management kombinerer toppmoderne forskning med sterke lenker til praksis gjennom industriprosjekter der vitenskapelige verktøy brukes for å løse virkelige selskapsspørsmål. [+]

Programoversikt

Dette ettårige MSc-programmet er for studenter med en bachelor i bedriftsøkonomi, interessert i hvordan man analyserer, formulerer og implementerer strategier og blir senior ledende leder.

Virksomheten står i økende grad overfor utfordringer som truer dagens forretningsmodeller, men representerer også store muligheter. Dette programmet gir deg kunnskap og ferdigheter til å gjenkjenne disse utfordringene og handle på dem for å sikre langsiktig suksess. Du lærer å ta beslutninger som kan gjøre eller ødelegge firmaet ditt, men også hvordan du implementerer dem.

Vi tilbyr den nyeste innsikt i lederstrategi gjennom en rekke småskala undervisningsmetoder, noe som sikrer en spennende og utfordrende læringsopplevelse. Vi legger vekt på både sofistikert vitenskapelig innsikt og sammenhenger med forretningspraksis. MSc i International Strategic Management kombinerer toppmoderne forskning med sterke lenker til praksis gjennom industriprosjekter der vitenskapelige verktøy brukes for å løse virkelige selskapsspørsmål. Programmet gir også muligheten til å kombinere masteroppgaven med en bedriftsoppgave.... [-]


MSc i ledelse

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Kandidatprogrammet i ledelse vil forberede deg på lederskap i den raske forretningsverdenen. Den drives av en praktisk og anvendt læringsfilosofi som fokuserer på erfaringslæring og utvikling. [+]

Programoversikt

Dette intensive, ettårige heltidsprogram forbereder nylige ikke-forretningsmessige kandidater for et bredt spekter av karriere i ledelsen. Du vil lære å anvende ferdigheter du anskaffer på en rekke områder, inkludert markedsføring, strategisk ledelse, forretningsrådgivning og organisasjonsutvikling. Du vil forfine og bygge videre på din kommunikasjon, teamarbeid og presentasjonsferdigheter gjennom individuell og gruppearbeid, og utvikle dine faglige ferdigheter i beslutningstaking, problemløsing, analyse og kritisk refleksjon.

Du har kanskje allerede karrieremål i tankene, eller kanskje vurderer du fortsatt hvilken rute, rolle og miljø som passer best for deg i næringslivet. Uansett vil dette utdanningsprogrammet forberede deg på lederskap i den raske forretningsverdenen. Den er drevet av en praktisk og anvendt læringsfilosofi som fokuserer på erfaringslæring og utvikling, og du vil lære fra real-life case studies hvordan du kan sette de nyeste faglige tenkningene og forretningsstrategiene i praksis.... [-]


MSc i Managing People, Knowledge and Change

Campus Heltidsstudier 1 år September 2019 Sverige Lund

Dette programmet vil gi deg en bedre forståelse av de ulike utfordringene som den praktiserende leder og konsulent står overfor. Den har en solid kombinasjon av både grundig forretningskunnskap og kunnskap om menneskelige ressurser. [+]

Programoversikt

Å gjøre en forandring krever god ledelse. Dette programmet vil gi deg en bedre forståelse av de ulike utfordringene som den praktiserende leder og konsulent står overfor. Den har en solid kombinasjon av både grundig forretningskunnskap og kunnskap om menneskelige ressurser.

Programmet drar inspirasjon fra de internasjonalt anerkjente forskningsområdene av foreleserne på programmet. Disse inkluderer feltene for kunnskapshåndtering, identitet i organisasjoner, organisasjonskultur og ledelse og forandring. Programmet legger særlig vekt på den strategiske naturen til de moderne utfordringene som er forbundet med å forvalte organisasjoner og arbeid. Du lærer å anvende de teoretiske konseptene, modellene og verktøyene for å løse virkelige problemer som de kan vises i organisasjoner.... [-]


MSc i arkitektur

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Masterstudiet i arkitektur kombinerer beste praksis med avansert forskning, og utdanner dermed studenter til å bli dyktige fagfolk som er konkurransedyktige på internasjonalt nivå. Undervisningen inneholder både teoretiske og praktiske prosjekter. [+]

Programoversikt

Verden i dag vokser mer globalt sammenkoblet og forbundet, og gir dermed nye utfordringer for arkitekturen. Disse utfordringene handler om alt fra forverring av byer og bærekraft, til trusler knyttet til ekstreme hendelser og miljø. Lund University , som ligger i den dynamiske København-Malmö-regionen, er kjent for sin kompetanse og kunnskap, og tilbyr flotte ressurser for å studere disse sakene i en bredere sammenheng. Programmet kombinerer beste praksis med avansert forskning, og utdanner dermed studenter til å bli dyktige fagfolk som er konkurransedyktige på internasjonalt nivå.

Undervisningen inneholder både teoretiske og praktiske prosjekter som tar sikte på å finne fremtidsrettet løsninger på virkelige spørsmål. Programmet har internasjonalt samarbeid, samt lokalt aktive fagfolk. Prosessen med arbeid / læring består av en blanding av workshops, crits, opplæringsprogrammer med inviterte gjester (både internasjonale og lokale) og lengre prosjekter som vil bli utstilt til et publikum.... [-]


MSc i bærekraftig bydesign

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Mastergradsprogrammet for bærekraftig bydesign ved Arkitektskolen har et veletablert rykte for å utvikle humanistisk moderne design som fremmer levedyktighet, samfunnsbygging og sosial bærekraft. [+]

Programoversikt

Å gjøre verdens voksende byer sunne, attraktive og bærekraftige er en eksepsjonell utfordring. Lund University , som ligger i den dynamiske København-Malmö-regionen, er en global leder for å balansere økonomisk vekst og miljøutvikling i byene, og tilbyr flotte ressurser for å studere de ulike aspektene av bærekraft og design. Mastergradsprogrammet for bærekraftig bydesign ved Arkitektskolen har et veletablert rykte for å utvikle humanistisk moderne design som fremmer levedyktighet, samfunnsbygging og sosial bærekraft. På grunnlag av beste praksis og avansert forskning i urbane form, bykvalitet og bærekraft produserer masterprogrammet høyt kvalifiserte fagfolk som er i stand til å møte utfordringen med bærekraftig bydesign som produktive og vellykkede personer som er kreative, innsiktige og intellektuelle dyktige i deres tilnærming til yrket og deres praksis.... [-]


MSc i industriell design

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Skolen for industriell design gir deg et kreativt miljø med gode verksteder. Programmet består av individuelle industrielle designprosjekter, workshops og ekstra teoretiske kurs. [+]

Programoversikt

Masterstudiet i industriell design fokuserer på tre temaer: Levende og oppførsel, form og teknologi, eller menneske og natur. Programmet består av individuelle industrielle designprosjekter, workshops og ekstra teoretiske kurs.

Du vil delta i og bidra til å skape kunnskap innen designområdet. Ved å organisere utstillinger, seminarer og workshops vil du kommunisere arbeidet ditt og delta i den offentlige debatten. Skolen for industriell design gir deg et kreativt miljø med gode verksteder. Som en del av et fullskala universitet kan vi tilby gode muligheter for en tverrfaglig tilnærming gjennom samarbeid med andre fakulteter. Studentene vil bli myndigheter i sitt valgte emne, enten i deres konseptuelt kreative, strategiske eller tekniske kapasitet. Fremfor alt oppfordrer mastergradsprogrammet i industrielt design en grundig debatt og drøfting av disiplinen.... [-]


Msc i bioteknologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Lund University er blant de ledende universiteter i verden når det gjelder forskning og utdanning innen bioteknologi. Det er hjemmet til flere verdenskjente forskere som har sterke lenker til bransjen. [+]

Programoversikt

Bioteknologi er en nøkkel som muliggjør teknologi som gir sterkt innovasjonspotensial for en bærekraftig samfunnsutvikling. Forskning og utvikling innen bioteknologi fortsetter å forbedre prosesser og utvikle produkter som har stor innvirkning på ulike sektorer, for eksempel helse og farmasi, landbruk, mat og fôr, miljøvern, samt produksjon av kjemikalier og biobrensel.

Lund University er blant de ledende universiteter i verden for forskning og utdanning innen bioteknologi. Det er hjemmet til flere verdenskjente forskere som har sterke lenker til bransjen - fra store multinasjonale selskaper til små bedrifter basert på forskning utviklet i våre avdelinger.

... [-]

MSc i katastrofe risikostyring og tilpasning av klimaendringer

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet tilbyr en blanding av praktisk og teoretisk læring med sterk fokus på gruppearbeid og samspill mellom studenter og lærere, samt med viktige aktører innen dette fagområdet. [+]

Programoversikt

Utviklingen av økende katastrofer og relaterte tap er en virkelig global utfordring. Det foranderlige globale risikolandskapet som følge av prosesser som klimaendringer, urbanisering og det stadig voksende kompleksiteten i det moderne samfunnet utgjør store utfordringer for bærekraftig utvikling og må løses med tverrfaglig tilnærming. Et økende antall regjeringer og internasjonale organisasjoner erkjenner nødvendigheten av å øke sin innsats i katastroferisikostyring og tilpasning av klimaendringer for å kunne tilpasse seg skiftende miljøer og utvikle trygge og bærekraftige samfunn.

Kandidatprogrammet i katastroferisikostyring og klimatilpasning har støtte fra viktige nasjonale og internasjonale institusjoner, for eksempel FN-organer, Røde Kors / Røde Halvmånebevegelse, NGOer og nasjonale myndigheter.... [-]


MSc i embedded Electronics Engineering

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Embedded Electronics Engineering tilbyr et bredt perspektiv, hvor digital og analog design betraktes som en enhet der ulike domener interagerer. Fokus er på CMOS, hvor milliarder enheter brukes til å bygge et system på en enkelt silisiumdør. [+]

Programoversikt

Embedded Electronics Engineering tilbyr et bredt perspektiv, hvor digital og analog design betraktes som en enhet der ulike domener interagerer. Fokus er på CMOS, hvor milliarder enheter brukes til å bygge et system på en enkelt silisiumdør.

Shanghai-rangeringen (ARWU) rangerer Lund University blant de 20 beste universitetene i verden innen feltet Elektrisk og Elektronisk Engineering for år 2017. Dette programmet er krevende og unikt i tilbudet, et perfekt forberedelse for din fremtidige karriere. Programmet spenner over områder fra radiofrekvens (RF) kretser til datakonvertering og digitale kretser. Et annet kjennetegn er at kretsdesign er knyttet til området trådløs kommunikasjon, hvor RF-frontendene er samdesignet med digital baseband, som gir muligheten til å bygge komplette transceivere.... [-]


MSc i energieffektiv og miljøbygging

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Helsingborg

Universitetets avanserte forskning relatert til energieffektive bygninger, samt nær tilknytning til byggebransjen, skaper et godt grunnlag for et sterkt mastergradsprogram med et stort unikt fokus på bygninger. [+]

Programoversikt

Bygninger er ansvarlige for en stor del av vår globale energibruk. Energiforbruket er faktisk den viktigste determinanten av et bygnings globale miljøavtrykk, med tanke på dets totale levetid.

Lund University er internasjonalt kjent for forskning av høy kvalitet knyttet til energieffektive bygninger. Vår kompetanse er sentrert på et helbyggeperspektiv, som står for innbyggernes behov, samt deres komfort og helse. Universitetets avanserte forskning, og dens nære bånd til bygningsindustrien, skaper et godt grunnlag for et sterkt mastergradsprogram med et stort unikt fokus på bygninger.

Våre studenter skal uteksaminere med avansert kunnskap, kompetanse og kompetanse innenfor området energieffektiv og miljømessig byggdesign i kalde klimaer. Vårt mål er å trene høyt kvalifiserte fagfolk, som vil bidra betydelig til og påvirke design, bygging eller renovering av energieffektive bygninger, med tanke på arkitektur og miljø, innbyggernes oppførsel og behov, helse og komfort samt den totale økonomien.... [-]


MSc i matinnovasjon og produktdesign

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Denne fellesmasteren Erasmus Mundus har til hensikt å gi en europeisk dimensjon i det kunnskapsintensive området for matforskning og -utvikling, og er svært relevant for både EU- og tredjelandsstudenter som ønsker å være ansatt i matvaresektoren og drikkebransjen. [+]

ProgramoversiktErasmus Mundus felles master i matinnovasjon og produktdesign (FIPDes) er et toårig akademisk program innen matvitenskap og produktutvikling, som drives av Université Paris Saclay og AgroParisTech (Frankrike), sammen med DIT (Irland), UNINA (Italia) og Lund University . FIPDes Master har som mål å gi en europeisk dimensjon i det kunnskapsintensive området for matforskning og -utvikling, og er svært relevant for både EU- og tredjelandsstudenter som ønsker å være ansatt i agrifood og drikkebransjen. Programmet ble godkjent av EU-kommisjonen i 2010 og startet i 2011.Programmoduler / kurs

Semester 1: Matvitenskap og teknologi, Bærekraft, R

Spesialiseringer: Semester 3... [-]


MSc i matsteknologi og ernæring

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette programmet dekker design og produksjon av matvarer med helsemessige fordeler. Du vil lære om emner som matkjemi, matvarebehandling, overflate- og kolloidkjemi, mikrobiologi, ernæring og matanalyse. [+]

Programoversikt

Dette programmet er rettet mot studenter som ønsker å lære mer om mat og som ønsker å jobbe med innovative fremtidige matvarer, for eksempel som en del av løsningen på store helseproblemer som underernæring og fedme. Programmet dekker design og produksjon av matvarer med helsemessige fordeler. Du vil lære om emner som matkjemi, matvarebehandling, overflate- og kolloidkjemi, mikrobiologi, ernæring og matanalyse.

Programmet er nært tilpasset markedets behov, og det legges stor vekt på ingeniørvitenskap. I løpet av studiene møtes ikke bare verdensledende forskere innen avdelingen, men også gjestelærere fra ulike matvareselskaper som arbeider med for eksempel produktutvikling og markedsføring. Våre lenker til lokal industri er sterke, og vårt fokus på innovasjon er høyt; Mange av våre forskere har omgjort forskningsresultater til vellykkede entreprenørbedrifter, som Oatly, Optifreeze, Probi og Solve.... [-]


MSc i brannteknikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Erasmus Mundus Felles Mastergrad i Fire Safety Engineering (IMFSE) er organisert av tre ledende institusjoner innen brannsikkerhet: Ghent Universitet, Lund University og Edinburgh Universitet. [+]

Programoversikt

Disse tre ledende europeiske forskningsuniversitetene med komplementær kompetanse innen brannsikkerhetsteknologi (FSE) er sammen med hovedformålet med å skape et pedagogisk program som definerer den nødvendige kunnskapen til en profesjonell brannsikkerhetsingeniør, som er i stand til å utvikle et ytelsesbasert design ( PBD). De tre IMFSE-universitetene er ledende europeiske institusjoner innen brannsikkerhet, og gir både utdanningsprogrammer og forskning på høyt nivå. Ghent har som mål å generell FSE, Lund er anerkjent i vedleggsbranndynamikk, CFD-modellering, menneskelig oppførsel under branner og evakuering og mot metoder for risikovurdering, og Edinburgh er utvikler av den første læreplanen i strukturell brannsikkerhetsteknikk.... [-]


MSc i logistikk og Supply Chain Management

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet gir deg de ressurser, tankegang og ferdigheter som kreves for en vellykket karriere i global logistikk og supply chain management. Du får både solid teoretisk kunnskap og praktisk praktisk erfaring. [+]

Programoversikt

Programmet tar sikte på å gi studentene de ressurser, tankegang og ferdigheter som er nødvendige for å bygge en vellykket karriere i global logistikk og supply chain management. Våre kurs er designet for å gi studentene både solid teoretisk kunnskap og praktisk erfaring. De tilbyr også mange gjesteforelesere fra industrien, samt muligheter for studenter å besøke og jobbe med selskaper på oppdrag. Programmet tar en tverrfaglig tilnærming til design, planlegging og styring av forsyningskjeder og logistikkstrategier, nettverk, prosesser og systemer. Studentene lærerproblemløsende teknikker som kan brukes på både kvantitative og kvalitative modeller som case studies, prosjektarbeid, forretningsspill og simuleringer.... [-]


MSc i Vannressurser Engineering

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet dekker de viktigste aspektene av vannressurssteknikk, inkludert integrert vannressursforvaltning, avløpsvannbehandling, stormvannshåndtering, kysthydraulikk og modellering av hydrologiske prosesser. [+]

Programoversikt

Å ha tilgang til rent vann er hjørnesteinen for å forbedre helsevesenet, øke matforsyningen, redusere barnedødeligheten og forbedre folks samlede livskvalitet. Det har blitt avgjørende for å utvikle teknologier som kan takle utfordringer for vannforsyning og møte den økende etterspørselen. Ved å anvende integrert vannressursforvaltning kan overflatevann og grunnvann brukes til å dekke denne etterspørselen på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Dette er problemene vi undersøker med våre studenter, samt mange andre utfordringer som avløpsvannbehandling, stormvannshåndtering, kysthydraulikk og modellering av hydrologiske prosesser. Programmet er bredt og dekker de viktigste aspektene av vannressursingeniør.... [-]


MSc i trådløs kommunikasjon

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Trådløs kommunikasjonsprogram fokuserer på fysiske og nedre lag med trådløs kommunikasjon. Målet er å gi studentene en grundig systemkunnskap, som igjen krever innsikt i de ulike komponentene i et trådløst system. [+]

Programoversikt

Masterprogrammet i trådløs kommunikasjon forbereder studentene på en spennende karriere innen en raskt voksende industri. Shanghai-rangeringen (ARWU) rangerer Lund University blant de 20 beste universitetene i verden innen feltet Elektrisk og Elektronisk Engineering for år 2017. Universitetet har gode ressurser innen trådløs kommunikasjon og kan tilby studentene muligheten til å lære fra verden ledende forskere, i state-of-the-art laboratoriefasiliteter. Forskning og utdanning er nært knyttet til instituttet. Alle våre lærere er selv utdannet til PhD-nivå eller høyere og er aktivt engasjert i forskning.

Trådløs kommunikasjonsprogram fokuserer på fysiske og nedre lag med trådløs kommunikasjon. Målet er å gi studentene en grundig systemkunnskap, noe som igjen krever innsikt i de ulike komponentene i et trådløst system. Kursene som inngår i programmet har alle en høy internasjonal standard.... [-]


MSc i miljøledelse og politikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Det internasjonale mastergradsprogrammet for miljøledelse og politikk (EMP) er utviklet for å gjøre det mulig for kandidater å drive forandringer ved å utvikle evnen til å evaluere, designe og gjennomføre ledelses- og politiske svar på komplekse miljøutfordringer. [+]

Programoversikt

Hvis du er interessert i spørsmål som "hvordan kan miljøproblemer vurderes", "hvordan fungerer bedrifter og offentlige myndigheter for å forebygge og løse miljøproblemer" og "hvordan kan ulike typer aktører påvirke og kontrollere for å drive positive endringer" , så vil dette masterprogrammet appellere til deg. Det internasjonale mastergradsprogrammet for miljøledelse og politikk (EMP) er utviklet for å gjøre det mulig for kandidater å drive forandringer ved å utvikle evnen til å evaluere, designe og implementere ledelses- og politiske responser på komplekse miljøutfordringer. Hovedfunksjonene til EMP-programmet inkluderer tverrfaglig, internasjonal og anvendt natur.... [-]


MSc i miljøvitenskap, politikk og ledelse

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette felles masterprogrammet i miljøvitenskap, policy og ledelse (MESPOM) forbereder deg for å identifisere og implementere løsninger på komplekse miljømessige bærekraftutfordringer, spesielt i en internasjonal kontekst. [+]

Programoversikt

MESPOM er et felles program innen miljøvitenskap, politikk og ledelse som drives av fire ledende europeiske og to nordamerikanske universiteter. Studentene studerer i minst tre av seks konsortiumuniversiteter, og når de er ferdige, får de en felles grad. MESPOM forbereder studentene til å identifisere og implementere løsninger på komplekse miljømessige bærekraftutfordringer, spesielt i en internasjonal sammenheng, og samler det beste fra de gode partnerinstitusjonene og tilbyr på stedet innsikt i flere kulturer med ulike miljøregimer. Den mangesidede pedagogiske reisen skaper også en unik plattform for det pulserende alumni-nettverket som preger dette programmet.... [-]


MSc i miljøvitenskap og bærekraftig vitenskap

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

LUMES-programmet gir studentene de ferdighetene som er nødvendige for å håndtere problemer som omgir de komplekse bærekraftutfordringene i 21-tallet. TheLUMES-programmet fokuserer på bærekraftutfordringer fra lokalt til globalt nivå. [+]

Programoversikt

LUMES-programmet gir studentene de ferdighetene som er nødvendige for å håndtere problemer som omgir de komplekse bærekraftutfordringene i det 21. århundre. LUMES-programmet fokuserer på bærekraftutfordringer fra lokalt til globalt nivå, og kombinerer sosiale og naturvitenskapelige perspektiver.

Med utgangspunkt i kunnskap og erfaringer studentene allerede har, legges det vekt på å forstå dagens samfunnsutviklingsmønstre og miljøproblemer de oppretter, samt tilnærminger for å formulere strategier for fremtidige bærekraftig Pathways . Grunnlaget for programmet tar en tverrfaglig og helhetlig tilnærming til bærekraft for å forstå samspillet mellom sosiale, økonomiske og miljømessige systemer, samt fokus på paradigmer, konsepter og underliggende forutsetninger der debattene om samspillet er jordet .... [-]


MSc i asiatiske studier

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette tverrfaglige programmet tar sikte på å gi våre studenter avansert kunnskap om aktuelle problemstillinger i Asia. Studentene får kompetanse om moderne asiatiske samfunn og er i stand til å spesialisere seg basert på det regionale, tematiske og disiplinære fokuset de velger. [+]

Programoversikt

Masterstudiet i asiatiske studier ved Lund University er et populært program, og våre studenter setter pris på det virkelig internasjonale miljøet med medstudenter fra et stort antall nasjoner og lærere som er etablerte eksperter på Asia i ulike fagområder i samfunnsvitenskap.

Målet med dette tverrfaglige programmet er å gi våre studenter avansert kunnskap om aktuelle problemstillinger i Asia. Studentene får kompetanse om moderne asiatiske samfunn og er i stand til å spesialisere seg basert på det regionale, tematiske og disiplinære fokuset de velger. De fleste av våre studenter utfører feltarbeid i et asiatisk land etter eget valg. Studentene har mulighet til å ta vårt brukte feltarbeid på et av våre partneruniversiteter i Asia.... [-]


MSc i utviklingsstudier

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Målet med dette programmet er å gi deg bakgrunnskunnskap og praktiske ferdigheter for å forstå, vurdere og jobbe i utviklingsrelaterte felt, enten i direkte fattigdomsreduksjon eller i andre aspekter av sosial, økonomisk og institusjonell utvikling. [+]

Programoversikt

Master of Science i utviklingsstudier er et tverrfaglig samfunnsvitenskapelig mastergradsprogram som fokuserer på problemer med fattigdom og utvikling. Målet med programmet er å gi deg bakgrunnskunnskap og praktiske ferdigheter for å forstå, vurdere og jobbe i utviklingsrelaterte felt, enten i direkte fattigdomsreduksjon eller i andre aspekter av sosial, økonomisk og institusjonell utvikling. Du vil skaffe deg en kritisk samfunnsvitenskapelig tilnærming og vil gjennomføre din egen forskning innenfor rammen av masteroppgaven. Du vil bli utdannet i ulike samfunnsvitenskapelige metoder, både kvalitative og kvantitative. Du vil også få generelle ferdigheter som problemløsning, arbeid i lag, kulturforståelse, skrive uavhengige rapporter samt konceptuelle, analytiske og evaluerende ferdigheter.... [-]


Master of Science i europeiske anliggender

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Masterstudiet i European Affairs gir forberedelse til en profesjonell karriere som administrator, analytiker eller beslutningstaker i offentlig eller privat sektor, på lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. [+]

Programoversikt

Vi tilbyr en unik kombinasjon av kurs, som dekker emner som europeisk styresett, EU-rett, EU-forhandlinger, Europa og internasjonal politisk økonomi, og EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitikk. I tillegg til å få en teoretisk forståelse av emnet, tilbyr vi deg også til å bygge bro teori til praksis ved å ta muligheten til å gjøre en 10 ukers internship kurs ved en organisasjon av ditt valg. Studenter tiden registrert i programmet har praksisplasser i EU-kommisjonen og i ulike organisasjoner som er involvert i høringsarbeid og lobbyvirksomhet i Brussel.

Kunnskap og ferdigheter ervervet i programmet:

En grundig forståelse av det juridiske rammeverket som regulerer europeisk integrasjon En grundig forståelse av de politiske prosessene i EU En grundig forståelse av EUs politikk på ulike områder, blant annet utenrikshandelen og utenriks- og sikkerhetspolitikk Avanserte analytiske og metodiske ferdigheter. Karrieremuligheter ... [-]

MSc i globale studier

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Master of Science i Globale Studier er et tverrfaglig samfunnsvitenskapelig mastergradsprogram som tar sikte på å gi deg kunnskap om globalisering, konflikt og sosial endring. [+]

Programoversikt

Master of Science i Globale Studier er et tverrfaglig samfunnsvitenskapelig mastergradsprogram som tar sikte på å gi deg kunnskap om globalisering, konflikt og sosial endring. Dette innebærer en forståelse av teorier knyttet til prosesser av globalisering og transformasjon som analysert gjennom ulike disiplinære rammer. Programmet presenterer store kulturelle, økonomiske, politiske og sosio-psykologiske teorier og konsepter for å gjøre det mulig for deg å lage informerte, komparative analyser av hvordan globalisering er knyttet til konflikt og sosial endring.

Du vil bli utdannet i ulike samfunnsvitenskapelige metoder, både kvalitative og kvantitative. Du vil også få generelle ferdigheter som problemløsing, arbeid i lag, kulturforståelse, skrive uavhengige rapporter samt konceptuelle, analytiske og evaluerende ferdigheter. Som student i programmet vil du kunne utvikle kritiske tenkning ferdigheter i forhold til globale studier og utdype dine teoretiske kunnskaper i din disiplinære bakgrunn. Du får muligheten til å delta aktivt i å forme utdanningen din ved å skreddersy dine studier til dine interesser og karriere mål, spesielt i andre halvdel av programmet.... [-]


MSc i menneskelig økologi - kultur, kraft og bærekraft

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Med utgangspunkt i felt som antropologi, geografi, sosiologi og økonomisk historie, gir programmet tverrfaglige perspektiver og analytiske verktøy for å kommunisere om bærekraftproblemer. [+]

Programoversikt

Med utgangspunkt i felt som antropologi, geografi, sosiologi og økonomisk historie, gir programmet tverrfaglige perspektiver og analytiske verktøy for å kommunisere om bærekraftproblemer. Det representerer et viktig supplement til teknologiske og naturvitenskapelige tilnærminger til bærekraft ved å fokusere på de kulturelle dimensjonene av forbruk og ressursbruk, kulturoppfattelser av miljø og økonomi og samfunnsvitenskapelige perspektiver på global distribusjon av miljøproblemer. Et sentralt mål er å hjelpe studentene med å utvikle ferdigheter i å kommunisere på tvers av grenser som skiller diskursene i ulike disipliner, kulturelle tradisjoner eller interesser for næringsliv, politikk og sosiale bevegelser. Programmet oppfordrer kritisk gransking av debatten om bærekraft, men også en seriøs forpliktelse til å forbedre forholdet mellom mennesker og miljø over hele verden. Den dekker de store sosiale og miljømessige utfordringene i vår tid, inkludert klimaendringer og klima rettferdighet, ulik utveksling og bruk av økologiske ressurser, og skifting av miljørisiko og problemer til de fattigste delene av verdenssamfunnet.... [-]


MSc i human geografi - by, økonomi, økologi og landskap

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

De viktigste studieområdene som inngår i programmet er urbane, sosial og landskapsgeografi, økonomisk geografi og politisk økologi. Omfanget av emnet er slik at det vil gi deg en utmerket vitenskapelig basis. [+]

Programoversikt

Human Geography dekker et bredt spekter av emner - fra miljø- og landskapsendringer til planetarisk urbanisering og økonomiske kriser. Omfanget av emnet er slik at det vil gi deg en utmerket vitenskapelig grunnlag som lett kan kombineres med andre fagfag.

Mastergradsprogrammet i human geografi tar sikte på å gi studentene:

• kunnskap om utvikling av teorier i menneskets geografi og deres forhold til teorier i andre samfunns- og miljøvitenskapelige fag • forståelse for de romlige dimensjonene av sosiale, økonomiske, kulturelle og miljømessige prosesser og deres betydning for velferd og levekår i ulike geografiske sammenhenger • Ferdigheter i metoder og bruken av avanserte verktøy for å analysere de komplekse relasjonene mellom utviklingsprosesser på lokal, regional, nasjonal og global skala • Kompetanse til å utføre vitenskapelige undersøkelser, analyser og avansert planlegging knyttet til politiske, økonomiske, sosiale og miljømessige problemstillinger i en stadig mer kompleks verden... [-]


MSc i internasjonal utvikling og ledelse

Campus Heltidsstudier September 2019 Sverige Lund

Dette toårige tverrfaglige masterprogrammet fokuserer på internasjonal utvikling og ledelse. I anerkjennelse av komplekse utviklingsproblemer ved hånden, gleder programmet lærere og studenter fra ulike fagområder. [+]

Programoversikt

LUMID er et toårig tverrfaglig program med fokus på internasjonal utvikling og ledelse. I anerkjennelse av komplekse utviklingsproblemer ved hånden, gleder programmet lærere og studenter fra ulike fagområder (inkludert ingeniørfag, naturvitenskap, medisin og humaniora i tillegg til samfunnsfag).

Programmet gir studentene en unik kombinasjon av teoretisk kunnskap, anvendte forskningsmetoder og styringsverktøy og ferdigheter knyttet til en rekke aktuelle utviklingsområder og utfordringer. Disse ulike aspektene av internasjonal utviklingsforskning og praksis blir integrert gjennom programkurs, internships, feltarbeid og kompletterende tiltak, som Utviklingspraksis-seminaret og alumni-nettverket, noe som gir LUMID en fordel over andre masterprogrammer i samme felt.... [-]


MSc i media og kommunikasjon studier

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Fokuset på dette internasjonale masterprogrammet er å tilby en kritisk tilnærming til moderne sosiale og kulturelle spørsmål i media og kommunikasjon. Vårt mål er å utvide forståelsen av globale mediestrukturer og prosesser i moderne liv. [+]

Programoversikt

Fokuset på dette internasjonale masterprogrammet er å tilby en kritisk tilnærming til moderne sosiale og kulturelle spørsmål i media og kommunikasjon. Vårt mål er å utvide forståelsen av globale mediestrukturer og prosesser i moderne liv. Vi gir deg oppdatert engasjement med sentrale problemstillinger, teorier og problemer i media, demokrati og kulturelt medborgerskap, mediekraft, medieindustri og produksjon, kjønn, helse og samfunn, representasjon og populærkultur, mediegrupper, kulturelt mangfold og kritisk dyr studier. Kursene takler moderne debatter om kunnskap, makt og sosiale relasjoner i nasjonale og transnasjonale mediemiljøer.

Vår undervisning er basert på internasjonal kompetanse i en forsknings-ledet avdeling med vekt på teorising og researchingmedia, samfunn og kultur ved hjelp av real-world case studies. Studentene læres ulike teoretiske, konseptuelle og empiriske verktøy for forskning i media og kommunikasjon, gjennom en blanding av obligatoriske og valgfrie kurs og selvstendige forskningsprosjekter. Kurs er undervist i Lund og kobles sammen med samarbeidspartnere med frivillige organisasjoner og kulturorganisasjoner i regionen.... [-]


MA i Midtøsten studier

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Det toårige internasjonale tverrfaglige masterprogrammet i Midtøstenstudier ved Midt-Østenstudiet (CMES) i Lund tilbyr høyt kvalifiserte studenter muligheten til å lære om Midtøsten og Nord-Afrika (MENA). [+]

Programoversikt

Det toårige internasjonale tverrfaglige masterprogrammet i Midtøstenstudier ved Midt-Østenstudiet (CMES) i Lund tilbyr høyt kvalifiserte studenter muligheten til å lære om Midtøsten og Nord-Afrika (MENA). I tillegg tilbyr vårt utdanningsprogram muligheter for personlig utvikling, noe som gir våre studenter den nødvendige opplæringen og støtten for å lykkes i karrieren etter at de har gått ut fra Lund University .

I 2009 ble CMES valgt av svensk regjering for å starte forskningsprogrammet "Midt-Østen i Moderne Verden" som en del av Svensk Forskningsråds strategiske forskningsområder. Siden da har CMES raskt utvidet seg til et internasjonalt senter for forskning, utdanning og offentlig oppdrag med fokus på Midtøsten og Nord-Afrika.... [-]


MSc i psykologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet gir spesialisering og bredde innen psykologi. Målet med programmet er å gi deg en mastergrad som er fast basert på dagens forskning og gir deg bred karrieremuligheter. [+]

Programoversikt

Mastergradsprogrammet i psykologi består av 120 studiepoeng, inkludert en masteroppgave på 30 studiepoeng. Programmet gir spesialisering og bredde innen psykologi. Målet med programmet er å gi deg en mastergrad som er fast basert på dagens forskning og å tilby bred karrieremuligheter.

Innenfor programmet har du mulighet til å velge kurs av egen interesse. Vær oppmerksom på at programmet ikke fører til en lisens som klinisk psykolog.

Første semester fokuserer på teoretiske og praktiske verktøy for psykologi. Studentene får grunnlag i filosofien om psykologi og kognitiv vitenskap, som omfatter både nåværende områder som legemliggjort og utvidet kognisjon, samt de vedvarende spørsmålene om fri vilje, bevissthet og folkepsykologiens rolle. Studentene deltar i dagslaboratorier med fremtredende forskere i ulike delfelt, og får praktisk erfaring med utvalg av forskningsmetoder som brukes i avdelingen. Studentene vil også lære avanserte metoder og statistikker, inkludert Bayesian statistikk.... [-]


MSc i Service Management, Retail

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Helsingborg

Masterstudiet i Service Management kombinerer dyp fagkunnskap i tjenestesektorene med forståelse for de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter. [+]

Programoversikt

Masterstudiet i Service Management er en unik mulighet for de som søker et ledelsesprogram på et avansert nivå med en sterk link til forskning. Programmet kombinerer dybdefaglig kunnskap i tjenestesektorene med en forståelse av de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter. Ved søknad til masterprogrammet i Service Management velger du en av fem ulike spesialiseringer: Kultur og Kreativitet , Retail , Supply Chain Management , Sustainable Service Management eller Tourism . Vi har en blanding av studenter fra hele verden.

Funksjoner av programmet:

Den raske utviklingen i detaljhandel, inkludert globale utfordringer og nye måter å drive salg på, krever mer kvalifisert personale. Du studerer og analyserer fenomener og situasjoner som organisasjonsteori, kundeforhold, bærekraft og stedutvikling. Du vil få dypere kunnskaper i detaljhandel, butikkplanlegging, CSR, bærekraft, styring av forsyningskjeden og kundeforvaltning.... [-]


MSc i Service Management, Supply Chain Management

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Helsingborg

Masterstudiet i Service Management kombinerer dyp fagkunnskap i tjenestesektorene med forståelse for de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter. [+]

Programoversikt

Mastergradsprogrammet i Service Management er et unikt program for de som søker å studere industriell relevant serviceadministrasjon og ledelse på avansert nivå. Programmet kombinerer dyptgående fagkunnskap i tjenestesektoren, et banebrytende forskningsmiljø og up-to-date profesjonelle applikasjoner.

Ved søknad til masterstudiet i Service Management velger du en av tre ulike spesialiseringer: Supply Chain Management, Retail eller Tourism. Vi har en blanding av studenter fra hele verden.

Funksjoner av programmet:

Den raske utviklingen i Supply Chain Management, inkludert globale utfordringer og nye måter å organisere forsyningskjeder og drive virksomhet på, krever mer kvalifisert personale. Du vil studere og analysere fenomener og situasjoner som service management i Supply Chain Management sammenhenger, transport og logistikk ledelse, forandringsledelse, vitenskapsteori samt kvalitative og kvantitative metoder. Dette vil hjelpe deg med å utvikle viktige analytiske og ledelsesmessige ferdigheter, samtidig som du gir deg verdifull erfaring i å utvikle innovative, strategiske og bærekraftige globale forsyningskjeder. Du vil få kunnskap og erfaring fra ulike forsyningskjedehåndteringsfelt, og utvikle verktøy som gjør det mulig å skape nyskapende og bærekraftig forsyningskjedeadministrasjon i bedrifter, offentlig sektor og andre organisasjoner.... [-]


MSc I Service Management, Tourism

Campus Heltidsstudier September 2019 Sverige Helsingborg

Masterstudiet i Service Management kombinerer dyp fagkunnskap i tjenestesektorene med forståelse for de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter. [+]

Programoversikt

Masterstudiet i Service Management er en unik mulighet for de som søker et ledelsesprogram på et avansert nivå med en sterk link til forskning. Programmet kombinerer dybdefaglig kunnskap i tjenestesektorene med en forståelse av de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter. Ved søknad til masterprogrammet i Service Management velger du en av fem ulike spesialiseringer: Kultur og Kreativitet , Retail , Supply Chain Management , Sustainable Service Management eller Tourism . Vi har en blanding av studenter fra hele verden.

Funksjoner av programmet:

Turistindustrien er en av de raskest voksende næringene. Forpliktede personer som kan utvikle og lede serviceoperasjoner er i stor etterspørsel. Spesialiseringen i turisme er rettet mot de med karriereambisjoner i reiselivsnæringen med hele verden som sitt arbeidsområde. Turisme er studert fra et tverrfaglig perspektiv som kombinerer elementer av ledelse, markedsføring, samfunnsvitenskap og humaniora. Du vil få dypere kunnskaper om strategisk ledelse, verdiskaping og prosjektledelse.... [-]


MSc i samfunnsstudier av kjønn

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Hovedformålet med dette tverrfaglige samfunnsvitenskapelige programmet er å forbedre din evne til kritisk å undersøke, evaluere og diskutere feltets viktigste teoretiske perspektiver og forskningsresultater. [+]

Programoversikt

Master of Science i sosiale studier av kjønn er et tverrfaglig samfunnsvitenskapelig mastergradsprogram som tar sikte på å gi deg de kjerneelementene gjennom hvilke nåværende kjønsteorier og forskning, i dialog med etablerte akademiske disipliner, har bidratt til forståelsen av bredere sosiale prosesser. Hovedformålet med programmet er å forbedre din evne til å kritisk undersøke, evaluere og diskutere feltets viktigste teoretiske perspektiver og forskningsresultater. Med disse ferdighetene i samfunnsvitenskap og kjønnsanalyse vil du kunne formulere og analysere sammenhenger mellom teori og praksis om kjønn, klasse, etnisitet og seksualitet.

Du skal utvikle ferdigheter i kritisk tenkning i forhold til sosiale studier av kjønn og utvikle teoretisk kunnskap i hoveddisiplinen din. Du vil bli utdannet i ulike samfunnsvitenskapelige metoder, både kvalitative og kvantitative. Du vil også få generelle ferdigheter som problemløsning, arbeid i lag, kulturforståelse, skrive uavhengige rapporter samt konceptuelle, analytiske og evaluerende ferdigheter. Du vil få muligheten til å ta en aktiv rolle i å forme utdanningen din ved å skreddersy dine studier til dine interesser og karriere mål, spesielt i andre halvdel av progammen.... [-]


MSc i juridisk sosiologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Master of Science Program i juridisk sosiologi er et tverrfaglig program rettet mot å introdusere studenter til studiet av lov, juridiske institusjoner og juridisk oppførsel i en sosial kontekst. Det gir en avansert oversikt over lovsosiologi. [+]

Programoversikt

Master of Science Program i juridisk sosiologi er et tverrfaglig program rettet mot å introdusere studenter til studiet av lov, juridiske institusjoner og juridisk oppførsel i en sosial kontekst. Det gir en avansert oversikt over lovsosiologi med mulighet for spesialisering på sosial-juridiske områder, som kriminologi, kriminologi, juridiske kulturer, menneskerettigheter, juridisk yrke, styresett, lov og kjønn, lov og globalisering og regulering.

Målet med programmet er å øke studentens kunnskap om hvordan lov og juridiske institusjoner jobber på nasjonalt og transnasjonalt nivå og hvordan de påvirker hverdagen for vanlige borgere. Programmet skal gi studentene de ferdighetene de trenger for å kritisk undersøke, analysere og evaluere samspillet mellom sosialt juridisk teori og praksis, utforske juridiske utviklinger og studere implementeringsproblemer på nasjonalt, internasjonalt og globalt nivå.... [-]


MSc i strategisk kommunikasjon

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Helsingborg

Gjennom sin unike design gir dette programmet studentene en forståelse av strategisk kommunikasjon og nært beslektede felt av organisasjonskommunikasjon, PR, merkekommunikasjon og krisekommunikasjon. [+]

Programoversikt

Strategisk kommunikasjon er den tverrfaglige studien av formelle og uformelle kommunikasjonsinitiativer tatt av organisasjoner for å oppnå mål og sikre bærekraftig overlevelse. Når det gjelder faglige roller, har den siste utviklingen skiftet fokus fra operative ferdigheter til en avansert strategisk kunnskap. Profesjonelle trenger en grundig forståelse av strategisk kommunikasjon og dens rolle i samfunnet. Dette programmet tar sikte på å møte de nye og økte kravene. Gjennom sin unike design gir den studentene en forståelse av strategisk kommunikasjon og nært beslektede felt av organisasjonskommunikasjon, PR, merkevarekommunikasjon og krisekommunikasjon.

Arbeider i internasjonale klasser med medstudenter fra hele verden, får deltakerne tverrkulturell kompetanse og bygger nettverk for å ta ledende roller som strategiske kommunikasjonsprofessorer. I tråd med dette gir studenten mulighet til å gjennomføre en kvalifisert industriell plassering eller søke om et utvekslingssemester ved et av Lund University internasjonale partneruniversiteter.... [-]


MSc i velferdspolitikk og ledelse

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Med en unik kombinasjon av perspektiver fra statsvitenskap, sosialt arbeid, sosiologi og økonomi, gir dette programmet deg et bredt spekter av kunnskaper og ferdigheter beregnet for forvaltning og administrasjon av velferdstjenester. [+]

Programoversikt

Med en unik kombinasjon av perspektiver fra statsvitenskap, sosialt arbeid, sosiologi og økonomi, gir dette programmet deg et bredt spekter av kunnskaper og ferdigheter beregnet for forvaltning og administrasjon av velferdstjenester. Kursene er basert på en komparativ tilnærming, som fremhever forskjeller og likheter over land, administrative nivåer og policyområder, inkludert et europeisk perspektiv. I tillegg til å være aktive forskere innen sitt eget kompetanseområde har våre lærere gjennomgått opplæring og tatt i bruk moderne lærings- og evalueringsteknikker. Vi tar også utøvere inn i kursene våre og gjør besøk til ulike typer byråer som er involvert i produksjon av velferdstjenester.... [-]


MSc i astrofysikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette toårige mastergradsprogrammet gir deg muligheten til å lære om universet og bruke kunnskapen om fysikk i et levende og raskt voksende vitenskapsområde. [+]

Programoversikt

Dette strukturerte toårige programmet gir deg muligheten til å lære om universet og bruke kunnskapen din om fysikk i et levende og raskt voksende vitenskapsområde.

Første semester er brukt på kjerne-astronomikkurs, inkludert stjernestruktur og evolusjon og galaktisk dynamikk. I andre semester vil du begynne arbeid på et 60 studiepoeng studieprosjekt under oppsyn av internasjonalt anerkjente professorer, og dette prosjektet fortsetter over tre semestre. Du vil også ta fire mer kurs å utvide din kunnskap om de mest spennende områdene av moderne astrofysikk som eksoplaneter og tidlig univers.

Programmoduler / kurs

Obligatoriske emner: Stellar Struktur og Evolusjon, Dynamisk Astronomi, Statistiske Verktøy i Astrofysikk, Planetary Systems, Extragalactic Astronomy. Valgfag: High Energy Astrophysics, Introduksjon til Astrofysikk, Laboratorie Astrofysikk, Observasjonsteknikker og Instrumentering, Beregnings Astrofysikk, Generell Relativitet, Væskemekanikk, Radiativ Overføring og Stellar Atmosfærer.... [-]


MSc i atmosfæriske vitenskap og biogeokjemiske sykluser

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet er tverrfaglig og tilbyr en allsidig utdanning i atmosfæriske fag, undervist av ledende forskere innen feltet. Du vil få kunnskap om et bredt spekter av emner. [+]

Programoversikt

Programmet er tverrfaglig og tilbyr en allsidig utdanning i atmosfæriske fag, undervist av ledende forskere innen feltet. Det vil gi deg en grundig forståelse av generell atmosfærisk vitenskap, biogeokjemiske sykluser og prosesser i land-økosystem-atmosfære-interaksjoner. Du vil få kunnskap om et bredt spekter av emner innenfor felt som miljøfysikk, atmosfærisk kjemi, meteorologi, fysisk geografi og økologi. Du vil også lære å bruke avanserte beregningsmessige og laboratoriebaserte metoder og få erfaring i feltmålinger og -operasjoner.

Det er 14 partneruniversiteter fra forskjellige nordiske land i konsortiet som er ansvarlig for programmet, og hensikten er at du velger kurs fra flere av dem for å skreddersy profilen din i programmet. Studentene har mulighet til å søke om et dedikert stipend for å dekke reise- og levekostnader når de går på kurs på partneruniversiteter i andre nordiske land.... [-]


MSc i bioinformatikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Biologi, medisin, datavitenskap og statistikk blander seg i dette brede masterprogrammet, og de biologiske dataene fra genomiske studier, strukturbiologi og andre områder av biologi og medisin fungerer ofte som basis. [+]

Programoversikt

Bioinformatikk er et bredt tema hvor biologi, medisin, datavitenskap og statistikk knytter seg sammen. Mange ganger er grunnlaget for bioinformatikk den massive mengden biologiske data utledet fra genomiske studier, strukturbiologi og andre områder av biologi og medisin. Beregningsbiologi innebærer også matematisk modellering av biologiske systemer.

Spesielle trekk ved programmet:

• En kombinasjon av avansert forskning med trening av dagens teknikker, samt utvikling av nye programvareverktøy • Nære forbindelser til forskning i et internasjonalt miljø • Proteomics, genomics, transkriptomics og andre data vil bli analysert og kombinert for å få en global forståelse av et biologisk problem... [-]


MSc i biologi, dyreøkologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

I masterprogrammet i dyreøkologi lærer du hvordan du analyserer og forstår evolusjonære prosesser på nivået av gener, individer og populasjoner. Vi tilbyr et utmerket forskningsmiljø. [+]

Programoversikt

På masterprogrammet i dyreøkologi lærer du hvordan du analyserer og forstår evolusjonære prosesser på nivå av gener, individer og populasjoner. Du vil nå ferdigheter i å analysere og forstå hvordan evolusjonære og økologiske prosesser danner utseende, fysiologi og oppførsel hos dyr. Du vil også lære å analysere kostnader og fordeler med forskjellige egenskaper og hvordan disse optimaliseres for å danne reproduktive og overlevelsesstrategier. Vi tilbyr et utmerket forskningsmiljø, spesielt innen emner som dyremigrasjon, molekylær økologi, livshistorieavvik, sykdomsresistens i naturlige populasjoner og vertsparasitt-interaksjoner. Du vil bruke moderne felt- og laboratoriemetoder i studier av økologiske og evolusjonære problemstillinger på dyr i grunnforskning, samt anvendt bevaringsrelatert forskning. Spesiell vekt er på fugler som modell systemer.... [-]


MSc i biologi, akvatisk økologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet spesialiserer seg på økologi av akvatiske økosystemer, inkludert både ferskvanns- og marinanlegg, dvs. innen limnologi og marinøkologi. Praktisk trening i laboratorie- og feltmetodikk er også understreket. [+]

Programoversikt

Dette masterprogrammet spesialiserer seg på økologi av akvatiske økosystemer, inkludert både ferskvanns- og marinanlegg, det vil si innen limnologi og marinøkologi. Det gir forståelse for state of the art teorier og modeller av strukturen og funksjonen til akvatiske økosystemer, og dessuten deres forhold til vannkilde, effekter av menneskeskapte forstyrrelser, styringsstrategier og restaureringsteknikker. Praktisk trening i laboratorie- og feltmetodikk er også understreket.

Spesielle trekk ved programmet:

• Nært samarbeid med forskningsgrupper om de nyeste vitenskapelige tilnærmingene til aktuelle problemstillinger i både grunnleggende og anvendt vitenskap • Retningslinjer for bærekraftig fiskeriforvaltning • Praktisk laboratorieopplæring og risikovurdering i økotoksikologiske problemer i akvatiske miljøer • Utforming av restaureringsprosjekter på en vannskala... [-]


MSc i biologi, konserveringsbiologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

I masterprogrammet i konserveringsbiologi lærer du hvordan du bruker moderne økologi og genetikk innen ledelse og restaurering, samt i studiet av tap av biologisk mangfold. [+]

Programoversikt

På masterprogrammet i konserveringsbiologi lærer du hvordan du bruker moderne økologi og genetikk innen ledelse og restaurering, samt i studiet av tap av biologisk mangfold.

Spesielle trekk ved programmet:

• Globale og regionale aspekter av biologisk mangfold og gjenopprettingsøkologi. • Befolkningsøkologi som et middel i praktisk bevaringsbiologi • Analytiske metoder i bevaringsbiologi • Nære forbindelser til forskning i et internasjonalt miljø

Programmoduler / kurs

Obligatoriske emner: Befolkning og fellesskapsøkologi, Bevaringsbiologi, Biologisk overvåkning / Vannforvaltning og et mastergradsprosjekt i konserveringsbiologi. Valgfag: Evolusjonær dyrekologi, Modellering av biologiske systemer, Behandling og analyse av biologiske data og planteutvikling og tilpasning.... [-]


MSc i biologi, generell

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Den generelle mastergradsprogrammet i biologi gir deg mulighet til å designe en personlig studieplan. Du velger fra rundt 50 kurs på avansert nivå i biologi. Vi har gode anlegg for laboratoriearbeid og gjennomføring av felteksperimenter. [+]

Programoversikt

Den generelle mastergradsprogrammet i biologi gir deg mulighet til å designe en personlig studieplan. Du velger fra rundt 50 kurs på avansert nivå i biologi. Vi har gode anlegg for laboratoriearbeid og gjennomføring av felteksperimenter. De fleste kurs er heltidsstudier, og du tar vanligvis bare ett kurs om gangen. Kursene er vanligvis læringsintensive, med forelesninger, seminarer, utflukter samt teoretiske og praktiske øvelser. Du forventes å bruke ca. 40 timer per uke på studier, inkludert selvstudier. Normalt tar du to kurs på 15 studiepoeng per semester, dvs. totalt 60 studiepoeng per år.

Spesielle trekk ved programmet:

• Brede spekter av kurs som dekker emner fra celle- og molekylærbiologi til organismisk biologi og økologi • Nære forbindelser til forskning i et internasjonalt miljø • Omfattende erfaring med å tilby kurs i engelsk og godt utviklet studentutvekslingsprogram • Integrasjon av teoretiske analyser med sterk opplæring av laboratorieferdigheter og feltarbeid • Frihet til å designe ditt eget studieprogram og spesialisering... [-]


MSc i biologi, plantevitenskap

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Hvis du er interessert i plantebiologi, evolusjon og biologisk mangfold, er dette masterprogrammet for deg. Du vil få kunnskap og forståelse av hvordan planter fungerer på ulike organisasjonsnivåer, fra molekylær til økologisk fysiologisk nivå. [+]

Programoversikt

Planter bruker intrikate systemer for vekst, utvikling, transport og metabolisme for å takle negative miljøforhold, men har også betydelig kapasitet til å tilpasse seg genetisk til både biotiske og abiotiske faktorer. En forståelse av mekanismene som ligger til grund for disse funksjonene er av fundamental betydning for alle biologiske disipliner. Dette er emnet for deg hvis du er interessert i plantebiologi, evolusjon og biologisk mangfold.

Du vil få kunnskap og forståelse av hvordan planter fungerer på ulike organisasjonsnivåer, fra molekylær til økologisk fysiologisk nivå. Du vil få kunnskap om metoden som brukes i plantebiologisk arbeid og i forskning i fysiologiske, molekylære og cellebiologiske problemer. Du vil lære om mekanismene som er involvert i utviklingen av nye plantearter og de faktorene som styrer plantediversiteten og fordelingen av plantearter. Du vil komme til å forstå måten hvor parringssystemer og populasjonsstruktur påvirker genstrøm og genetisk mangfold i planter. Du vil studere hvordan planter samhandler med andre organismer og deres evne til å tilpasse seg miljøforandringer. Du vil bli gitt et vitenskapelig basert perspektiv til bevaringsbiologi av planter og få praktisk erfaring med økologisk metodikk. Felturer og laboratoriearbeid er integrerte deler av mange kurs i dette studiet.... [-]


MSc i kjemi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Tilegne seg et avansert nivå av teoretiske og praktiske kunnskaper og ferdigheter i ulike spesialiseringer innen kjemi. [+]

Programoversikt

Programmet gir deg mulighet til å skaffe et avansert nivå av teoretiske og praktiske kunnskaper og ferdigheter i ulike spesialiseringer innen kjemi.

Gjennom et utvalg av avanserte kurs og en Master-grad prosjekt eller prosjekter, får du muligheten til å spesialisere seg i ett av kjemi fagområder:

analytisk kjemi organisk kjemi uorganisk kjemi biokjemi molekylær biofysikk fysikalsk kjemi kjemisk fysikk teoretisk kjemi

Disse er representert ved Fakultet for naturvitenskap gjennom KILU (Kjemisk institutt ved Universitetet i Lund). Mastergraden prosjektet må tilsvare minst 30 studiepoeng.

Studier bygger på en tidligere forankring i kjemi og gjøre deg i stand til å utvikle evnen til å anvende selvstendige ideer til saker og problemstillinger i kjemi eller dets naboland felt.... [-]


MSc i geo-informasjonsvitenskap og jordobservasjon for miljømodellering og ledelse

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Geo-informasjon vitenskap og jordobservasjon for miljømodellering og styring er avgjørende for utviklingsproblemer rundt om i verden. Kunnskap og ferdigheter på dette feltet er avgjørende for industri, myndigheter og frivillige organisasjoner. [+]

Programoversikt

* Merk at dette er et europeisk felles masterprogram

Geo-informasjon vitenskap og jordobservasjon for miljømodellering og styring er avgjørende for utviklingsproblemer rundt om i verden. Romdata, for eksempel kart og globale databaser, samt satellittbilder, spiller en sentral rolle i søket etter pålitelig miljøinformasjon for scenariestudier og levedyktige retningslinjer. Kunnskap og ferdigheter på dette feltet vil derfor fortsatt være avgjørende for industri, myndigheter og frivillige organisasjoner. Programmet løper i 22 måneder og er undervist av verdensklasse fakulteter i fem land: Island, Storbritannia, Sverige, Polen og Nederland. Mens du spiser tid i minst to av de fem landene og studerer i et flerkulturelt miljø, vil du få verdifull innsikt i det akademiske, sosiale og kulturelle mangfoldet i Nord-og Sentral-Europa. På oppgradering vil du motta en flere MSc-grad fra konsortiumuniversitetene. Det er stor etterspørsel etter Geo-informasjon Science og Earth Observation for Environmental Modeling and Management (GEM) kandidater på den internasjonale arenaen. Et stort antall av GEM-kandidatene er akseptert i doktorgradsprogrammer. Programmet har kjørt i 10 år og mer enn 120 studenter har uteksaminert.... [-]


MSc i geologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet dekker nesten alle aspekter av geologi, fra mineraler og bergarter til isgeologi, sedimenter, klimaendringer og utviklingen av livet. Det er to spesialiseringer: Bedrock Geology og Quaternary Geology. [+]

Programoversikt

Programmet dekker nesten alle aspekter av geologi, fra mineraler og bergarter til isgeologi, sedimenter, klimaendringer og utviklingen av livet. Målet er å gi studentene et bredt spekter av geologisk kunnskap, eksponering for områder i forskningsspørsmålet og en grundig forståelse av geologiske praktiske anvendelser. Det er to spesialiseringer: Bedrock Geology og Quaternary Geology . Tre eller fire kurs i enten spesialisering, kombinert med et valgfag, studeres normalt i løpet av det første året. Et mastergradsprosjekt (45 studiepoeng) er obligatorisk i det andre året.

En av mange attraksjoner ved Institutt for geologi er det store utvalget av internt forskningsutstyr som utfyller undervisning. Alle studenter gjennomfører forelesninger og praktiske økter i velutstyrte foreleser og undervisningslaboratorier i avdelingsbygget. Feltarbeid er en viktig del av det praktiske arbeidet, og det er utflukter mellom en dag og en uke. Disse holdes på en rekke steder og er en viktig del av programmet. I det siste året gjennomfører studentene generelt prosjekter i mange av forskningslaboratoriene. Datamaskin- og arbeidsstasjonene understøtter mange aspekter av vår undervisning og forskning. Studentene har tilgang til alle bibliotekets ressurser ved instituttet, som inkluderer elektroniske tidsskrifter.... [-]


MSc i kjemi, biokjemi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette programmet undersøker molekylære strukturer og funksjonelle mekanismer for et stort antall proteiner. Forståelse av proteiner er sentral for å forstå og løse både medisinske og biokjemiske relaterte problemer på molekylært nivå. [+]

Programoversikt

Forståelse av proteiner er sentral for å forstå og løse både medisinske og biokjemiske relaterte problemer på molekylært nivå. Dette programmet undersøker molekylære strukturer og funksjonelle mekanismer for et stort antall proteiner. Kandidater fra programmet vil mestre metoder for kloning, ekspresjon og rensing av proteiner, og en rekke spesialiserte teknikker for analyse av proteiner. De vil også kunne bruke og forstå primære vitenskapelige publikasjoner, og ha evne til å selvstendig planlegge, gjennomføre og kritisk vurdere eksperimenter.

I det første året følger studentene avanserte kurs innen biokjemi, proteinkjemi og molekylær biofysikk. I annet år velger de mastergradsprosjekt eller prosjekter på feltene ovenfor, som kan utføres ved universitetet eller i et selskap med en relevant forskningsprofil.... [-]


MSc i geomatikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet tar sikte på å gi deg kunnskap i romlig analyse for miljøapplikasjoner. Det inkluderer studier i geografiske informasjonssystemer (GIS), fjernkontroll og fysisk geograp [+]

Programoversikt

Geomatikk innebærer oppkjøp, ledelse og analyse av fenomener med en romlig referanse. Romlig analyse finner søknader på mange områder, for eksempel helse, miljø, byplanlegging, geologi, arkeologi og agronomi. Dette programmet tar sikte på å gi deg kunnskap i romlig analyse for miljøapplikasjoner. Det inkluderer studier i geografiske informasjonssystemer (GIS), fjernkontroll og fysisk geografi. Modeller og teorier for forståelse av jordens klima og økosystemer er integrert med kunnskap for innsamling av miljøinformasjon ved hjelp av ekstern sensing, lagring av informasjon i databaser og teorier bak GIS.

Programmoduler / kurs

Kurs og antall studiepoeng: Hovedkurs i programmet er Geografiske Informasjonssystemer 1 (15), Geografiske Informasjonssystemer 2 (15), Spatial Analyse (7.5), Internet GIS (7.5), Satellitt Fjern Sensing (15), Algoritmer og GIS (7.5), Geografiske databaser (7.5). For studenter som allerede har sterk bakgrunn i dette feltet, valgfag, f.eks. Programmering (15), Klimaendring... [-]


MSc i matematisk statistikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Mastergradsprogrammet i matematisk statistikk gir et bredt spekter av verktøy og metoder for håndtering av tilfeldige fenomener som forekommer både i vitenskapelig og industriell sammenheng. Du kan spesialisere seg på mange forskjellige områder. [+]

Programoversikt

Mastergradsprogrammet i matematisk statistikk gir et bredt spekter av verktøy og metoder for håndtering av tilfeldige fenomener som forekommer både i vitenskapelig og industriell sammenheng. Innenfor programmet kan du spesialisere deg på mange forskjellige områder for ulike formål. Du studerer minst 45 studiepoeng i matematisk statistikk på masternivå og skriver en masteroppgave på 30 studiepoeng. Du kan velge å ta de resterende (høyst 45) studiepoengene i f.eks. Matematikk eller numerisk analyse. Du kan også velge kurs i andre fag, for eksempel datavitenskap, hvis du sikter på en karriere i et bestemt anvendt felt, kurs i feltet. Eksempler er kurs i økonomi, molekylærbiologi og bioinformatikk. Hvis du har tenkt å gå videre til en doktorgrad, bør du ta kurs med høy grad av teoriinnhold, men hvis du satser på en karriere utenfor akademia, bør du ta kurs som dekker et bredt spekter av statistiske modeller og metoder.... [-]


MSc i matematikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

En svært fleksibel struktur som muliggjør individuell tilpasning, en diversifisert pensum, et høyt teoretisk nivå og et aktivt forskningsorientert miljø er noen av de sterkeste egenskapene til masterprogrammet i matematikk. [+]

Programoversikt

Hensikten med masterprogrammet i matematikk er å gi studentene avansert teoretisk kunnskap om matematikk sammen med praktiske ferdigheter for å anvende denne kunnskapen både på matematiske problemer og i matematikkapplikasjoner. En svært fleksibel struktur som muliggjør individuell tilpasning, en diversifisert pensum, et høyt teoretisk nivå og et aktivt forskningsorientert miljø er noen av de sterkeste funksjonene i programmet.

Masterprogrammet i matematikk har to spesialiseringer: matematikk og numerisk analyse .

Et eget masterprogram i matematisk statistikk er tilgjengelig på Center of MathematicalSciences. Et stort utvalg av kurs i alle matematiske fagområder - ren og anvendt matematikk, numerisk analyse og matematisk statistikk - tilgjengelig innen programmet.... [-]


MSc i molekylærbiologi, generell

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Det generelle programmet i molekylærbiologi gir deg muligheten til å designe din egen utdanning med den spesialiseringen du foretrekker. Det er et bredt spekter av kurs å velge mellom. [+]

Programoversikt

Molekylærbiologi gir verktøy og grunnlag for kunnskap som blir stadig viktigere i alle aspekter av livsvitenskap. Dette masterprogrammet tilbyr kurs som vil utdype og utvide din utdanning i moderne molekylært orienterte biologi og relaterte emner. Det generelle programmet i molekylærbiologi gir deg muligheten til å designe din egen utdanning med den spesialiseringen du foretrekker. Det er et bredt spekter av kurs å velge mellom. Du får veiledning om hvordan du setter sammen et egnet program som oppfyller gradenskravene, og gir deg riktig utdanning og opplæring.

Spesielle trekk ved programmet:

• Bredt utvalg av kurs relatert til celle- og molekylærbiologi, bioteknologi og medisinsk biologi • Lukk tilknytning til forskning i et internasjonalt miljø • Integrasjon av teoretisk analyse med sterk opplæring av laboratorieferdigheter • Frihet til å skape eget studieprogram og spesialisering... [-]


MSc i molekylærbiologi, medisinsk biologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette programmet tar sikte på å gi studentene i molekylærbiologi et solid grunnlag for en karriere innen medisinsk relaterte områder. Disse områdene har spilt, og vil fortsette å spille, en sentral rolle innen farmasøytisk og bioteknologisk utvikling. [+]

Programoversikt

Dette programmet tar sikte på å gi studentene i molekylærbiologi et solid grunnlag for en karriere innen medisinsk relaterte områder. Disse områdene har spilt, og vil fortsette å spille, en sentral rolle innen farmasøytisk og bioteknologisk utvikling. Programmet omhandler også fag relatert til kommersielle applikasjoner, for eksempel utvikling av diagnostiske verktøy og kvalitetskontroll.

Spesielle trekk ved programmet:

• Bredt utvalg av kurs relatert til medisinsk biologi, inkludert farmakologi, immunologi, toksikologi og neurobiologi • Integrasjon av teori- og laboratoriekompetanseopplæring • Insikt i stoffutviklingsprosessen, fra forskning til klinisk bruk • Omfattende opplæring i muntlig og skriftlig kommunikasjon gir et solid grunnlag for bruk av relevante termer og uttrykk innen medisinsk biologi og relaterte områder • Ekstracurricular aktiviteter, som seminarer og studiebesøk, tilbys... [-]


MSc i molekylærbiologi, mikrobiologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette programmet gir en svært konkurransedyktig utdanning i moderne mikrobiologi. Det gir et bredt grunnlag for kunnskap og generelt viktige ferdigheter i mikrobiologi og molekylærbiologi. [+]

Programoversikt

Programmet tilbyr en svært konkurransedyktig utdanning i moderne mikrobiologi. Det gir et bredt grunnlag for kunnskap og generelt viktige ferdigheter i mikrobiologi og molekylærbiologi. Innenfor programmet kan du spesialisere videre etter dine egne preferanser, mot for eksempel medisinsk mikrobiologi, bioteknologi, eller mobil eller molekylær mikrobiologi. Kunnskap om mikrober og deres mangfold, fysiologi og genetikk, samt moderne verktøy for å studere themare som er viktige og svært relevante for arbeid eller forskning innen molekylærbiologi, smittsomme sykdommer og økologi, samt for utforskning av mikrober, for eksempel å produsere bulk og fine produkter, mat og legemidler, og for bruk i miljøbioteknologi.... [-]


MSc i molekylærbiologi, molekylær genetikk og bioteknologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet knytter grunnleggende forskning med sine applikasjoner og integrerer genetikk, genteknologi, cellebiologi, molekylærbiologi, bioteknologi og bioinformatikk. [+]

Programoversikt

Dette programmet forbinder grunnleggende forskning med sine applikasjoner og integrerer genetikk, genteknologi, cellebiologi, molekylærbiologi, bioteknologi og bioinformatikk. Alle disse disipliner har et felles grunnlag i molekylær genetikk, som er disiplinen som forklarer hvordan informasjonen i generene uttrykkes og hvordan den kan gi opphav til forskjellige egenskaper av en organisme. Det legges vekt på også ongenetiske mekanismer som ligger til grunn for sykdom, genetisk kartlegging, molekylære genetiske teknikker og diagnostiske metoder.

Spesielle trekk ved programmet:

• Kurs i genetikk, molekylærbiologi, molekylærbioteknologi og medisinsk genetikk • Kursene inneholder praktisk opplæring i molekylærbiologi teknikker • Inkluderer trening i innovasjonsprosessen, entreprenørskap og kommersialisering av molekylærbioteknologi... [-]


MSc i produksjon og materialteknikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Programmet gir deg kunnskap, ferdigheter og visjon som kreves for å løse tekniske utfordringer i produktutvikling, produksjonsprosessen og industriell automasjon, og forbereder deg på å ta lederskap. [+]

Programoversikt

Programmet gir studentene den kunnskapen, ferdigheter og visjon som kreves for å løse tekniske utfordringer innen produktutvikling, produksjonsprosessen og industriell automatisering, og forbereder dem til å ta lederskap i globalt konkurransedyktige produksjonsindustrier. Våre kurs, seminarer, workshops og prosjekter er spesielt utviklet for studenten og kombinerer solid teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter. Etter studiet vil studentene kunne analysere, evaluere og optimalisere komplekse produksjonsprosesser og produksjonssystemer som er involvert i produktrealisering. Programmet kombinerer produksjon og materialteknikk med fokus på bærekraftig produksjon, digitalisert produksjon, produksjonsautomatisering, global produksjon og den globale markedsplassen. Programmet gir også mulighet til å spesialisere seg på et valgt felt for produksjonsingeniør og har en sterk internasjonal orientering. Det utnytter mulighetene i en multinasjonal gruppe studenter, og øker kompetansen i interkulturell og global ledelse.... [-]


MSc i fysisk geografi og økosystemvitenskap

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet gir deg mulighet til å få førstehånds teoretiske og praktiske ferdigheter i komplekse problemstillinger og tekniske systemer innenfor miljøvitenskap, fysisk geografi og klimaendringer. [+]

Programoversikt

Dette programmet gir deg mulighet til å få førstehånds teoretiske og praktiske ferdigheter i komplekse problemstillinger og tekniske systemer innenfor miljøvitenskap, fysisk geografi og klimaendringer. Du vil få inngående kunnskap om miljø- og klimasystemer, globale miljøspørsmål og global sykling, klimatologi og klimaendringer, økosystemanalyse, biogeofysikk og geomorfologi.

Programmoduler / kurs

Kurser og antall studiepoeng: Drivhusgasser og biogeokjemiske sykluser (15), Klimaendringer og miljøpåvirkninger (15), Økosystemmodellering (15), Biosfære-atmosfæreinteraksjoner (15), Global økosystemdynamikk (15), mastergrad avhandling (30), valgfag (15).

Karrieremuligheter... [-]

MSc i fysikk, biologisk fysikk og beregningsbiologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet i Biologisk Fysikk og Computational Biology kombinerer en solid base av kurs i teoretisk og matematisk fysikk med kurs i andre emner gitt ved de relevante avdelingene, som fysikk, kjemi og biologi. [+]

Programoversikt

Hvorfor skal en fysiker studere biologi? Faktisk har de allerede for en stund. Mange kjente fysikere, som Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück og Erwin Schrödinger, for å nevne noen, hadde en dyp interesse for biologiske problemer, og noen gjorde betydelige fremskritt til spesifikke felt som molekylærbiologi.

Biologi blir i stadig større grad en kvantitativ vitenskap og har en rekke fundamentalt uløste problemer ved hånden, for eksempel hvordan biomolekyler adopterer sin spesielle form, hvordan de samhandler i celler og hvordan cellene deler og kommuniserer. Metodene til teoretisk fysikk, blant annet statistiske metoder, modellering og simulering, kan gi en kraftig verktøykasse for å nærme seg mange av disse problemene.... [-]


MSc i fysikk, generell

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Som masterstudent vil du bli en del av et levende forskningsmiljø som er involvert i eksperimenter ved store internasjonale forskningsanlegg og i state-of-the-art laboratorier på stedet. Kunnskapsteoretiske studier gjennomføres også. [+]

Programoversikt

Hva om å tilfredsstille din nysgjerrighet kunne bli din jobb? Ved Institutt for fysikk i Lund kan du være nysgjerrig og kreativ, og samtidig gjøre et strategisk valg for din karriere. Fysikere i Lund studerer fag, inkludert de minste delene av materie, grensesnittet mellom levende celler og elektronikk, hvordan å skape et renere miljø og hvordan å kurere kreft. Samtidig tilfredsstiller de sin nysgjerrighet. Som masterstudent vil du bli en del av et levende forskningsmiljø som er involvert i eksperimenter ved store internasjonale forskningsanlegg og i state-of-the-art laboratorier på stedet. Kunnskapsteoretiske studier gjennomføres også.

Du starter studiene ved å ta en rekke kurs, noen av dem generelt, noen mer spesialiserte. Programmet avsluttes med et masterprosjekt, som du tilbringer hele året i en forskningsgruppe eller utenfor Universitetet - det er mange spennende muligheter innen høyteknologisk industri i Lund-regionen. Du har mye frihet til å skreddersy din egen utdanning, men vi har også satt sammen sterke spesialiseringer: Analytisk fysikk , Forbrenningsfysikk , Matematisk fysikk , Teoretisk fysikk , Nanofysikk , fotonikk og lasere , subatomisk fysikk og synkrotronstrålingsfysikk .... [-]


MSc i fysikk, materialvitenskap

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Målet med dette masterprogrammet er at du blir en avansert materialforsker som kan anvende prinsippene for materialvitenskap for å gjennomføre ingeniør- og / eller forskningsprosjekter. Programmet legger vekt på anvendelse av avansert teknologi. [+]

Programoversikt

Materialer utgjør alt rundt oss og deres egenskaper er kritiske for ytelsen til ethvert system eller enhet der de brukes. Nesten alle aspekter av det moderne samfunn er berørt av en teknologi som er muliggjort av fremskritt i materialer. Mobiltelefoner, lysdioder (LED), solceller, katalysatorer, optiske fibre og smarte vinduer er alle eksempler på moderne teknologi basert på skreddersydde materialer. Siden egenskapene til et materiale (som bestemmer dets funksjon) bestemmes både av dets struktur, bestanddeler og måten materialet settes på, innebærer studiet av materialer mange forskjellige tilnærminger. Materialvitenskap er iboende tverrfaglig og avhenger ofte av både teoretisk modellering og eksperimentell karakterisering.... [-]


MSc i fysikk, nanovitenskap

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Tverrfaglig masterstudium i nanovitenskap er en del av NanoLund, en av verdens ledende nanovitenskapsforskningsentre. Du vil samhandle med banebrytende forskning gjennom hele programmet. [+]

Programoversikt

På nanometerskala blir skillet mellom disipliner som fysikk, kjemi og biologi mindre klar. En høy grad av tverrfaglighet er derfor karakteristisk for nanoteknologi. Nanovitenskapsprogrammet ved Lund University har sin vitenskapelige basis i en fysisk beskrivelse av nanoskalafenomener, men i tillegg til nanofysikk kan du, avhengig av bakgrunn og interesser, velge å spesialisere seg på felt som nanoelektronikk, materialvitenskap eller biofysikk.

Programmet er en del av NanoLund, en av verdens ledende nanovitenskapsforskningssentre. Du vil samhandle med banebrytende forskning gjennom hele programmet, som starter i første semester og bygger opp til masterprosjektet. Videre vil du kunne utforske nanovitenskapens tverrfaglige natur ved å utnytte de mange kursene som tilbys av Lund University .... [-]


MSc i fysikk, partikkelfysikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Partikkelfysikkavdelingen ved Lund University er involvert i to store eksperimenter ved LHC: ATLAS og ALICE Du får muligheten til å følge utviklingen i de to forsøkene og aktivt delta i dataanalysene. [+]

Programoversikt

Hva er materielle grunnleggende bestanddeler og hvilke krefter som handler om dem? Partikkelfysikk er emnet som adresserer de grunnleggende prinsippene som styrer vår verden: styrker og bestanddeler. Denne forståelsen formuleres matematisk som teorier (tidligere kalt naturlover). Emnet spores gjennom eksperimentelle utforskninger og utvikling av teorier og modeller. I dag er vår forståelse beskrevet av Standard Model-teorien, som har en eksepsjonell prediktiv kraft, men er ufullstendig. Vi undersøker prognosene for standardmodellen og søker en mer fullstendig forståelse, dvs. utenfor standardmodellen. I praksis utfører vi forskningen i globale eksperimentelle samarbeid. I dag er disse forsøkene hovedsakelig gjort på LHC-kollideret på CERN.... [-]


MSc i fysikk, fotonikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Mastergradsprogrammet i Photonics tilbyr utdanning innen de viktigste områdene av fotonikk: ingeniørfag, kommunikasjon, diagnostikk og komponentteknologi. Du får inngående kunnskap og erfaring med noen av de viktigste fotonikk applikasjonene. [+]

Programoversikt

Photonics er vitenskap og teknologi for å generere, kontrollere og oppdage lys. Photonics er av økende betydning for vårt samfunn, som illustrert av Nobelprisen i fysikk i 2009 og 2014. Optisk fiberkommunikasjon, som er avhengig av optiske fibre kombinert med flere andre fotonik-enheter, danner ryggraden i dagens informasjonsteknologi. Lysdioder gir lyse og energieffektive hvite lamper for morgendagens belysning. Vårt program tilbyr opplæring innen de viktigste områdene av fotonikk: prosjektering (generering og manipulering av lys), kommunikasjon (transport av informasjon ved optisk og mikrobølgeteknikk), diagnostikk (bruk av lys i industrien, helsevesenet etc.) og komponentteknologi ( nanophotonics, optoelektronikk, solceller, etc). Vårt program gir en grundig forståelse av optikk og laserteknologi, praktisk erfaring med optisk design, praktisk erfaring innen optikk og laserlaboratorium og grundig kunnskap om noen av de viktigste fotoniske applikasjonene (f.eks. Kommunikasjon eller biophotonics).... [-]


MSc i fysikk, teoretisk fysikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

I dette masterprogrammet kan du velge mellom å studere de minste bestanddelene av materie og deres interaksjoner innen teoretisk høy energi fysikk, samt kjernefysisk og solid state fysikk innen matematisk fysikk. [+]

Programoversikt

Ønsker du å forstå naturens indre arbeid fra et teoretisk synspunkt? Ved Institutt for astronomi og teoretisk fysikk, sammen med institutt for fysikk i Lund, tilbyr vi utlandet program som dekker et bredt spekter av emner innen teoretisk og matematisk fysikk. Du kan velge mellom å studere de minste bestanddelene av materie og deres interaksjoner innen teoretisk høy energi fysikk, samt kjernefysisk og solid state fysikk innen matematisk fysikk. I alle tilfeller får du et solid grunnlag for teoretisk kunnskap som trengs for å utvikle nye modeller og for bedre å forstå hvordan naturen fungerer.

Som masterstudent vil du bli en del av et levende forskningsmiljø engasjert i banebrytende teoretiske studier. Du starter studiene ved å ta en rekke kurs, noen av dem generelt, noen mer spesialiserte og du har mye frihet til å skreddersy dine egne studier. Programmet avsluttes med et masterprosjekt i en av forskergruppene.... [-]


MSc I Service Management, Kultur Og Kreativ Ledelse

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Helsingborg

Masterstudiet i Service Management kombinerer dyp fagkunnskap i tjenestesektorene med forståelse for de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter. [+]

Programoversikt

Masterstudiet i Service Management er en unik mulighet for de som søker et ledelsesprogram på avansert nivå med en sterk link til forskning. Programmet kombinerer dyptgående fagkunnskap i tjenestesektorene med en forståelse av de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter.

Når du søker på masterprogrammet i Service Management, velger du en av fem forskjellige spesialiseringer: Kultur og Kreativitet, Retail, Supply Chain Management, Sustainable Service Management eller Tourism. Vi har en blanding av studenter fra hele verden.

Funksjoner av programmet:

Flere varierte krav til kulturelle, kreative og ideelle organisasjoner og fagfolk på grunn av tekniske, økonomiske og sosiale endringer krever kvalifisert opplæring i ledelse og utvikling av tjenester, ventures og organisasjoner. Du vil få en dyp forståelse av de spesifikke forholdene og produksjonsprosessene i de kreative, kulturelle og ideelle sektorene. Du vil studere og analysere teorier og casestudier fra sektorene relatert til problemstillinger som styring, ledelse, organisering, entreprenørskap og serviceutvikling.... [-]


MSc i kulturkriminologi

Campus Heltidsstudier 2 år Åpen påmelding Sverige Lund

Dette programmet gir deg en solid forståelse av kriminologiske fenomener fra et kulturelt perspektiv. Det gjør det mulig å utvikle kritisk tenkning, analytiske ferdigheter og evnen til å gjennomføre kulturanalyse. [+]

Programoversikt

MSc i kulturkriminologi fører til en mastergrad i kulturkriminologi med hovedfag i sosiologi eller sosialantropologi. Programmet gir studentene en solid forståelse av kriminologiske fenomener fra et kulturelt perspektiv. Programmet gir studentene mulighet til å utvikle kritisk tenkning, analytiske ferdigheter og evnen til å gjennomføre kulturanalyse. Programmet forbereder studentene til doktorgradsstudier i antropologi eller sosiologi, samt utvikler egen spesialisert kompetanse innen kulturkriminologi og for avansert faglig arbeid. Programmet gir studentene også frihet til å velge kurs, internship eller studier i utlandet etter interesser og fremtidige behov.

I programmet skal studentene anskaffe:... [-]


MA i anvendt kulturell analyse

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette felles masterprogrammet legger vekt på bruk av etnografi og kulturell analyse som et middel til å hjelpe organisasjoner og bedrifter samt kommunale og samfunnsbaserte aktører å utvikle sine tjenester, produkter og offentlige oppsøkingsprogrammer. [+]

Programoversikt

Anvendt kulturanalyse er et tverrfaglig arbeidsfelt og studie som er sterkt påvirket av kulturteoretiske perspektiver og etnografiske metoder som kommer fra studieretninger som antropologi, etnologi og folklore. Det understreker undervisningen og gjennomføringen av strategier for samarbeidsprosjekt mellom universitetsutdannede lærde og skuespillere utenfor universitetets system.

Programmet tar sikte på å utvikle og utdype studentenes kunnskaper og ferdigheter innen feltet anvendt kulturell analyse. Det understreker bruken av etnografi og kulturell analyse som et middel til å hjelpe organisasjoner og bedrifter samt kommunale og samfunnsbaserte aktører å utvikle sine tjenester, produkter og offentlige oppsøkingsprogrammer. Det gjør dette samtidig som det arbeides for at disse aktørene kan finne løsninger på problemer de kan møte som et aspekt av deres daglige aktiviteter.... [-]


MA i arkeologi - teori og praksis

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

I dette masterprogrammet i arkeologi vil du bli opplært i hvordan du skal utgrave og dokumentere fortiden, hvordan du kan bevare gjenstander, hvordan du analyserer bygninger og hvordan du kommuniserer dine funn og forskningsresultater til et bredere publikum. [+]

programoversikt

Dette programmet kombinerer høye vitenskapelige og teoretiske standarder med intensiv praktisk trening innen arkeologi, kulturarv og museologi. Du vil bli opplært i hvordan du utgraver og dokumenterer fortiden, hvordan du bevarer gjenstander, hvordan du analyserer bygninger og hvordan du kommuniserer funn og forskningsresultater til et bredere publikum.

Spesielle funksjoner i programmet

• Prosjektbasert læring • Arkæologisk feltskole på Viking Agesite på Uppåkra • Et bredt spekter av kurs med direkte link til våre professors nåværende forskningsprosjekter: Bygninger som arkeologi, digital arkeologi med fokus på GIS og Virtual Reality, og arkeologiske studier Human Landscapes... [-]


MA i europeiske studier

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette er et tverrfaglig masterprogram med et unikt perspektiv på Europa. Vårt fokus er på kultur, identitet, kommunikasjon og historie, kombinert med teoretisk raffinement og karrierepragmatisme. [+]

Programoversikt

Dette er et tverrfaglig masterprogram med et unikt perspektiv på Europa. Vårt fokus er på kultur, identitet, kommunikasjon og historie, kombinert med teoretisk raffinement og karrierepragmatisme. Akademisk fordeler programmet seg fra tilstedeværelsen av Senter for europeiske studier, et forskningsfokusert nettverk over Lund University . Forelesningene er gitt av kvalifiserte forelesere med eksempler på forsknings- og undervisningsoppføringer, samt av gjestens høyttalere fra både akademia og industri. Dermed tilbyr vårt program et solidt teoretisk fundament for studiet av europeisk kultur, identitet og politikk. Videre utvikler den studenters praktiske ferdigheter gjennom et prosjektledelse og muligheten for å gå på en internship.... [-]


MA i film- og mediehistorie

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet gir deg mulighet for tverrfaglig spesialisering. Målet er å forberede deg til forskningsstudier innen mediehistorie samt filmstudier og å jobbe innenfor ulike typer film- og medieaktiviteter. [+]

Programoversikt

Programmet gir filmstudier og mediehistorie studenter med mulighet for tverrfaglig spesialisering. Navnet på felt-, film- og mediehistorien understreker at media er plassert i en historisk og dermed sosial, kulturell og politisk sammenheng. Forandringsprosessene i medielandskapet studeres også fra et økonomisk, teknisk og estetisk perspektiv. Målet med programmet er å forberede studentene på forskningsstudier innen mediehistorie samt filmstudier og å jobbe innenfor ulike typer film- og medieaktiviteter: forlag, journalistikk, medievirksomhet, mediearkiv, medieutdanning og kommunikasjon. MA i film og media historie er et toårig program, inkludert en mulighet til å fullføre programmet etter to semestre med en ettårig mastergrad.... [-]


MM i musikkopptreden, kirkemusikk

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Malmö

Dette masterprogrammet har tre spesialiseringer: Arrangement og komposisjon, orgel og tastatur, samt vokalmusikk og kor. Vårt mål er å videreutdanne musikere som har høy kunstnerisk, pedagogisk og faglig evner. [+]

Programoversikt

Mastergrad i kirkemusikkprogrammet har tre spesialiseringer: Arrangement og komposisjon , orgel og tastatur , samt vokalmusikk og kor .

Programmet tar sikte på å utdanne musikere som har høy kunstnerisk, pedagogisk og faglig evner. Etter gjennomføring av studiet må studenten ha avansert kunnskap og ferdigheter for å kunne arbeide innenfor en profesjonell musikalers ulike funksjoner og engasjementer - enten som solist, medlem av et etablert ensemble eller som kirkemusiker i Kirken av Sverige eller innen andre kirkesamfunn. Studenten må også ha utviklet de ferdighetene som er nødvendige for videre eller grundig studier som i stor grad er autonome. Videre skal studenten ved gjennomføring av programmet ha oppnådd grundig entreprenørskap som øker hans / hennes profesjonelle allsidighet i et stadig skiftende kirkelige og kulturelle liv.... [-]


MFA i visuell kunst

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Malmö

Master of Fine Arts er et toårig program som tilbyr spesialisert kunstnerisk opplæring gjennom individuell studio praksis og kurs i kunst og diverse relaterte fagområder. [+]

Programoversikt

Master of Fine Arts er et toårig program som tilbyr mer spesialisert kunstnerisk opplæring gjennom individuell studio praksis og kurs i kunst og ulike relaterte fagområder. I løpet av det første året starter studentene sitt avanserte kunstneriske arbeid, med ulike typer lærerledede seminarer og en studietur. Som i bachelorprogrammet velger studentene fra en rekke tekniske og teoretiske kurs, hvorav mange læres av internasjonalt anerkjente kunstnere. Akademiet tilbyr også en rekke gjesteforelesninger og internasjonale samarbeid.

I det andre året fokuserer studentene på sine gradprosjekter (60 studiepoeng), som inkluderer å skrive et essay (ca. 10 sider) om sin egen kunstneriske praksis og presentere en soloutstilling på akademiets galleri. Studerende som består sin grad prosjektet er tildelt en Master of Fine Arts. Professorer ved Malmö Kunstakademi fungerer som eksaminatorer for mastergradsstudenter, og en ekstern sensor er alltid invitert til å delta i vurderingen.... [-]


MA i språk og lingvistikk, flere spesialiseringsalternativer

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette masterprogrammet tilbyr spesialiseringsalternativer i arabisk / semittisk språk, engelsk, gresk, moderne gresk, latin, italiensk, rumensk, svensk / skandinavisk språk, kinesisk, japansk, fonetikk og generell lingvistikk. [+]

Programoversikt

Lund University tilbyr deg en unik mulighet til å forfølge avanserte studier i språk og lingvistikk på masternivå. På Senter for språk og litteratur har du tilgang til de mest moderne ressursene for forskning og utdanning.

Du vil studere sammen med studenter fra en rekke ulike fagområder, som arabisk / semittisk språk, engelsk, gresk, moderne gresk, latin, italiensk, rumensk, svensk / skandinavisk språk, kinesisk, japansk, fonetikk og generell lingvistikk.

Alle masterstudenter deltar i obligatoriske emner som er felles for alle spesialiseringer, samtidig som de utdanner deres kunnskaper i sine spesialiseringers egne kurs. Programmet kombinerer dermed en bred og lydbasert base i avansert lingvistikk med en kompetanse i egen spesialisering.... [-]


MA i litteratur - Kultur - Media, Flere spesialiseringsalternativer

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette programmet tar sikte på å styrke din historiske kunnskap og teoretiske forståelse av forholdet mellom litteratur, kultur og moderne medier. Du kan spesialisere seg på engelsk, fransk, generell, tysk, russisk, spansk eller jiddisk litteratur eller skandinavisk studier. [+]

Programoversikt

Formålet med dette programmet er å styrke studenters historiske kunnskap og teoretiske forståelse av forholdet mellom litteratur, kultur og moderne medier. Studentene kan velge mellom en spesialisering på engelsk , fransk , generell , tysk , russisk , spansk eller jiddisk litteratur eller skandinavisk studier . Det er teoretiske kurs, diskutere estetiske og kulturelle temaer av generell karakter, samt kurs fokusert på spesifikke litterære sjangre, temaer eller historiske perioder. Kritisk oppmerksomhet er også gitt til de mange former som litteratur kommer inn i media og den offentlige arenaen i dagens samfunn. Den avsluttende eksamenen tar form av en masteroppgave.

Spesielle funksjoner i programmet... [-]

MA i menneskerettighetsstudier

Campus Heltidsstudier September 2019 Sverige Lund

Dette er et nylig lansert mastergradsprogram i det tverrfaglige feltet menneskerettigheter, med en profil innen humaniora. Programmet kombinerer historiske, filosofiske, politiske og juridiske perspektiver. [+]

Programoversikt

Dette er et nylig lansert mastergradsprogram i det tverrfaglige feltet menneskerettigheter, med en profil innen humaniora. Programmet kombinerer historiske, filosofiske, politiske og juridiske perspektiver på det komplekse fenomenet som menneskerettighetene representerer i vår verden. Undervisningsfakultetet reflekterer den akademiske bredden av masterprogrammet. Vi er forpliktet til at menneskerettighetene må betraktes og studeres ikke bare som etiske prinsipper eller grunnlag for lov og politikk, men også som en del av infrastrukturen til et demokratisk samfunn. Studentene har mulighet til å gjennomføre en internship som en del av studiet. Programmet tilbys av Human Rights Studies divisjonen ved Institutt for historie, som også er hjemsted for det eneste PhD-programmet i tverrfaglige menneskerettighetsstudier i Sverige.... [-]


MA i religiøse røtter i Europa

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Dette felles masterprogrammet er fokusert på formative perioder av jødedom, islam og kristendom, deres felles røtter, tidlig samhandling og bidrag til europeisk kultur. Den forbereder deg for pedagogisk og sosialt arbeid i et multireligiøst samfunn eller forskning. [+]

Programoversikt

Europas religiøse røtter (RRE) er et toårig nordisk masterprogram som tilbys av Senter for teologi og religionsstudier ved Lund University i samarbeid med Aarhus, København og Oslo universiteter. Programmet er fokusert på formative perioder av jødedom, islam og kristendom, deres felles røtter, tidlig samhandling og bidrag til europeisk kultur. Programmet forbereder studentene på pedagogisk og sosialt arbeid i et flertrelig samfunn eller forskning om de tre religions rolle i europeisk historie og samfunn. Gjennom programmet får studentene detaljert kunnskap om dannelsen av de tre religionene og deres samspill med hverandre, samt kompetanse som er relevante for enhver yrke eller studie der rollen til de tre religionene er viktig. Programmet er unikt i fokus på dannelsen av alle tre religioner i et komparativt perspektiv.... [-]


MM i Musikkytelse, Tolkning og Sammensetning Diplom of Excellence

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Malmö

Musikkytelsen, Diploma of Excellence-programmet med spesialiseringsalternativer i komposisjon og tolkning tar sikte på å utdanne musikere som har et eksepsjonelt høyt nivå av kunstnerisk og profesjonell evne. [+]

Programoversikt

Kandidatprogrammet i musikk, tolkning Diploma of Excellence tar sikte på å utdanne musikere som har et svært høyt nivå av kunstnerisk og profesjonell evne. Etter gjennomføring av studiet må studenten ha godt utviklet kunnskap og ferdigheter for å kunne jobbe profesjonelt i ulike former - enten som solist, medlem av et etablert ensemble eller i fritt dannede grupper. Studenten må også ha utviklet sin evne til selvstendig studie om forberedelsesarbeid for offentlige konserter og forestillinger av konsertprogrammer. Den avsluttende eksamen for et ekspertkompetanse består av en forestilling som solist av et profesjonelt orkester i regionen.

Masterprogrammet i musikk, komposisjon Diploma of Excellence har til formål å utdanne komponister med eksepsjonell kunstnerisk og profesjonell evne gjennom et spesialisert komposisjon program, som spesialiserer seg på høyt kvalifiserte oppgaver. Etter gjennomføring av studiet må studenten ha godt utviklet kunnskap og ferdigheter, samt evne til å skape musikk på høy kunstnerisk nivå. Studenten skal også ha oppnådd inngående kunnskap om sammensetning for varierende instrumentkombinasjoner for å kunne jobbe profesjonelt i ulike former. Studenten må også ha utviklet sin evne til selvstudium. Den avsluttende eksamen for eksamensbevis består av en forestilling som komponist for et profesjonelt orkester i regionen.... [-]


MM i musikkytelse, flere spesialiseringsalternativer

Campus Heltidsstudier September 2019 Sverige Malmö

Kandidatprogrammet i musikk har spesialiseringer i komposisjon, gitar, kalsimfon, jazz improvisasjon, piano, opptaker, symfoniorkesterinstrumenter og vokalstudier eller sang- og dramastudier. [+]

Programoversikt

Den Masterprogram i musikk har spesialisering i komposisjon, gitar, cembalo, jazzimprovisasjon, Piano, opptaker, Symphony Orchestra Instrument, og Vocal Studies eller Vokal og Drama Studies.

Masterprogrammet i musikk tar sikte på å utdanne musikere som har et høyt nivå av kunstnerisk og profesjonell evne. Etter gjennomføring av studiet må studenten ha godt utviklet kunnskap og ferdigheter for å kunne jobbe profesjonelt i ulike former - enten som solist, medlem av et etablert ensemble eller i fritt dannede grupper. Studenten må også ha utviklet sin evne til selvstudium. I tillegg skal studenten ved gjennomføring av programmet ha oppnådd velutviklede entreprenørskapsfunksjoner som øker sin faglige allsidighet i et stadig skiftende kulturliv.... [-]


MSc i kjemi, fysisk kjemi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Formålet med programmet er å gi deg en bred og grunnleggende kunnskap innen fysisk, teoretisk kjemi og kjemisk fysikk. Studentene utvikler avanserte laboratorieferdigheter og grundig teoretisk forståelse av grunnleggende mekanismer. [+]

Programoversikt

Formålet med programmet er å gi deg en bred og grunnleggende kunnskap innen fysisk, teoretisk kjemi og kjemisk fysikk. Studentene utvikler avanserte laboratorievitenskaper, dyp teoretisk forståelse av grunnleggende mekanismer og god forståelse av praktiske applikasjoner. Spesiell vekt legges på en ubrutt forståelseslinje, fra kvantemekanisk beskrivelse av atomer og molekyler til komplekse supramolekylære strukturer, samt deres industrielle og biologiske anvendelser.

I løpet av det første året vil kurs innen de nevnte feltene gi deg en egnet base for fremtidige studier i disse eller beslektede fag. I det andre året kan du i stor grad påvirke og planlegge studiene, med flere forskjellige muligheter. Det er obligatorisk å fullføre et mastergradsprosjekt, tilsvarende minst 30 studiepoeng.... [-]


MSc i kjemi, syntetisk og analytisk kjemi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Programmet gir deg muligheten til å skaffe seg et avansert nivå av teoretisk og praktisk kunnskaper og ferdigheter innenfor feltene analytisk, organisk, organometallisk og koordinasjonskemi. [+]

Programoversikt

Programmet gir deg muligheten til å skaffe seg et avansert nivå av teoretisk og praktisk kunnskaper og ferdigheter innenfor feltene analytisk, organisk, organometallisk og koordinasjonskemi. Gjennom en kombinasjon av avanserte kurs og et mastergradsprosjekt eller -prosjekter får du muligheten til å spesialisere seg på de nevnte feltene. Mastergradsprosjektet må tilsvare minst 30 studiepoeng.

Studier bygger på en tidligere grunnlegging i kjemi og gjør det mulig for deg å utvikle evnen til å anvende uavhengige ideer til problemer og problemer i kjemi eller nærliggende felt.

Programmoduler / kurs

Obligatoriske emner: Avanserte nivåkurs i kjemi bestående av minst 30 studiepoeng, hvorav 15 studiepoeng skal være innenfor feltene som er nevnt ovenfor, og et mastergradsprosjekt bestående av minst 30 studiepoeng.... [-]


MSc i Service Management, Sustainable Service Management

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Helsingborg

Masterstudiet i Service Management kombinerer dyp fagkunnskap i tjenestesektorene med forståelse for de spesifikke organisatoriske og ledelsesmessige behovene til serviceaktiviteter. [+]

Programoversikt

Mastergradsprogrammet i Service Management er et unikt program for de som søker å studere industriell relevant serviceadministrasjon og ledelse på avansert nivå. Programmet kombinerer dyptgående fagkunnskap i tjenestesektoren, et banebrytende forskningsmiljø og up-to-date profesjonelle applikasjoner.

Ved søknad til masterstudiet i Service Management velger du en av tre ulike spesialiseringer: Supply Chain Management, Retail eller Tourism. Vi har en blanding av studenter fra hele verden.

Funksjoner av programmet:

Med økt fokus på bærekraftproblemer i serviceorganisasjoner sammen med innsats for å utvikle mer bærekraftig forretningspraksis, er det behov for ansatte med spesialisert bærekraftig kompetanse. Du vil studere, analysere og diskutere bærekraftproblemer og teorier med særlig fokus på tjenester og serviceorganisasjoner. Studentene vil få en forståelse av teorier om bærekraftig forbruk, bærekraftig forretningsmodell og miljøstyring og -politikk, utvikle ferdigheter som trengs for å vurdere miljøpåvirkningen av serviceaktiviteter, og lære å identifisere, analysere, vurdere og kommunisere de ulike aspektene ved bærekraftig drift aktiviteter i en samfunnskontekst.... [-]


MSc i sosialantropologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

MSc i sosialantropologi gir studentene en sterkt forskningsbasert mastergrad. Programmet kombinerer dyp fagkunnskap med utvidede perspektiver og koblinger med bredere samfunn. [+]

Programoversikt

MSc i sosialantropologi gir studentene en sterkt forskningsbasert mastergrad. Programmet kombinerer dyp fagkunnskap med utvidede perspektiver og koblinger med bredere samfunn. MSc i sosialantropologi gjelder dype og brede perspektiver til forståelse av sosiale samfunn og kultur som en sammenhengende helhet. Programmet gir spesialisering i vitenskapelig tilnærming som er grunnleggende for studenter med sikte på å forfølge PhD-studier, men som også har stor verdi for avansert arbeid som politikk eller operasjonell offiser i organisasjoner og aktiviteter på ulike nivåer. Videre gir programmet studenter utvidede teoretiske perspektiver, utvidet kunnskap om kvalitativ metodikk, ferdigheter til å tilpasse seg et skiftende arbeidsliv og evnen til å bidra til utvikling i samfunn og arbeidsliv.... [-]


MSc i sosiologi

Campus Heltidsstudier 2 år September 2019 Sverige Lund

Mastergradsprogrammet i sosiologi gir deg mulighet til å utvikle kritisk tenkning, analytiske ferdigheter og evnen til å utføre samfunnsanalyse, samt å skaffe seg spesialisert kunnskap om sosiologi. [+]

Programoversikt

MSc i sosiologi forbereder studentene for doktorgradsstudier i sosiologi, samt for avansert faglig arbeid i sosiologiske henvendelser og samfunnsplanlegging. Programmet gir studentene betydelig frihet til å velge kurs i henhold til interesse og fremtidige behov. Programmet gir studentene mulighet til å utvikle kritisk tenkning, analytiske ferdigheter og evne til å gjennomføre samfunnsanalyse, samt å skaffe seg spesialisert kunnskap om sosiologi. Etter fullføring av programmet, blir studentene tildelt en grad av Master of Science (120 studiepoeng) som spesialiserer seg på sosiologi.

I programmet skal studentene anskaffe:

• Kunnskap og forståelse av sosiologi, inkludert både bred kunnskap om feltet og en betydelig grad av spesialisert kunnskap om bestemte områder av feltet, samt spesialisert innsikt i dagens forsknings- og utviklingsarbeid • spesialisert kunnskap om forskningsmetoder i sosiologi • Evnen til å kritisk og systematisk integrere kunnskap og analysere, vurdere og håndtere komplekse fenomener, problemer og situasjoner, selv med begrenset informasjon • evne til å identifisere og formulere forskningsspørsmål kritisk, autonomt og kreativt, samt å planlegge og gjennomføre hensiktsmessige oppgaver innen forutbestemte tidsrammer, og dermed bidra til kunnskapsdannelse samt evnen til å evaluere dette arbeidet • De ferdigheter som kreves for deltakelse i forsknings- og utviklingsarbeid eller selvstendig ansettelse i annen kvalifisert kapasitet... [-]


Kontakt

Lunds Universitet

Adresse, linje 1 Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne County, Sverige
HJemmeside http://www.lunduniversity.lu.se/
Telefon +46 46 222 00 00

Adresse, linje 1 Campus Malmö
Malmö, Skåne County, Sverige

Adresse, linje 1 Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2
SE-251 08 Helsingborg, Skåne County, Sverige