FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Film- og TV-skole (FAMU)

Film- og TV-skolen (FAMU) er en integrert del av The Academy of Performing Arts, som ble grunnlagt etter andre verdenskrig, i 1947. Det er den femte eldste filmskolen i verden. Dens kandidater inkluderer mange innflytelsesrike filmskapere og manusforfattere.

Studier på Famu = Filmskaping Skrive faglige disipliner

FAMU International har ulike programmer på engelsk, fra en til seks uker sommerverksteder til ett semesterprogram som er organisert i utlandet til ettårig program til full mastergradsprogram.

Hvert program består av en varierende del av praktisk filmskaping, skriveferdigheter knyttet til praktiske prosesser og faglige disipliner relatert til det audiovisuelle feltet med refleksjoner og metodikker. Hvert program har forskjellige vilkår for opptak.

Å studere på FAMU betyr også å tilbringe livet ditt i hjertet en av de vakreste byene i verden. Praha er et flott sted for studentliv, full av kultur og moro. Mindre enn 5 timer fra Wien / Berlin / München / Budapest og andre store byer i Sentral-Europa.

Historie

1960-årene var kanskje den mest strålende perioden i historien til både tsjekkisk kino og FAMU. Studentene og professorene tilbød de mest progressive og utfordrende ideene til den generelle sosiale diskursen av tiden.

Etter okkupasjonen av Tsjekkoslovakia i august 1968 måtte flere FAMU professorer og kandidater forlate landet, blant annet Miloš Forman eller Frank Daniel. Noen av dem bidro til utviklingen av filmkunst og industri i verden og spilte en betydelig rolle i utviklingen av filmutdanning. Etter kommunismens fall i Europa opprettholdt FAMU sin status som nasjonal filmskole, men åpnet samtidig portene sine for internasjonale studenter fra hele verden.

FAMU er et grunnlegger av CILECT (World Association of Film Schools), European League of Institutes of Arts (ELIA), og av European Association of Cinema and Television Schools GEECT. Works av sine kandidater har mottatt mange priser på internasjonale festivaler, og har ofte blitt samproducert med innenlandske fjernsynsnettverk og kringkastet over hele landet.

FAMU3

Steder

Praha

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Address
FAMU International
Smetanovo nábřeží 2

11665 Praha, Praha, Tsjekkia
Telefon
+420 234 244 311

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss