University of South Bohemia – Faculty of Science

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Sør-Bøhmen

Universitetet i Sør-Bøhmen er en offentlig utdannings- og forskningsinstitusjon av universitetstypen, med åtte fakulteter som tilbyr et utvalg av høyere utdanningsprogrammer.

Fakultet for naturvitenskap

Fakultetet for naturvitenskap ble grunnlagt i 1991 og tilbyr bachelor-, utdannet og post-graduate studie i en rekke biologiske disipliner. De fleste studieprogrammene gjennomføres på tsjekkisk, men antall engelskkurs og programmer øker kontinuerlig. Eksempler er bachelor- og masterprogrammer for biologisk kjemi som går over ti år, eller kvantitativ økologisk modul som går siden 2011. I tillegg er det mange PhD. studenter som jobber i de fleste arbeidsgrupper over hele fakultetet. Listen over engelskstudier er nå utvidet av det nye masterprogrammet Ecology som starter høsten 2019.

De treårige bachelorprogrammene gir studentene den grunnleggende kunnskapen som er nødvendig enten for etterfølgende mastergradsstudier eller for praktisk faglig sysselsetting. Studentene velger enten "Introduksjonsbiologi-programmet" (forberedelse til videre studier i biologi eller biologi for fremtidige lærere), "Biofysikk", "Kjemi og kjemi for fremtidige lærere", "Anvendt matematikk", "Matematikk for fremtidige lærere" Fysikk og fysikk for fremtidige lærere "," Måling og datateknologi "eller fra faglig orienterte programmer," Økologi og miljøvern "," Biomedisinsk laboratorieteknikk "," Mekatronikk "og" Anvendt informatikk ".

Disse programmene er kun utført på det tsjekkiske språket, selv om studentene skal ha tilstrekkelig kunnskap om engelsk slik at de kan studere fra engelsk lærebøker. I tillegg til studieprogrammene som gjennomføres i Tsjekkia, tilbyr Fakultetet eliten Bachelorprogrammene "Biologisk kjemi" og "Bioinformatikk" på engelsk. Disse studiene utføres i et bilateralt grenseoverskridende samarbeid mellom Johannes Kepler Universitet i Linz (Østerrike) og Det fakultet for naturvitenskap ved Universitetet i Sør-Bøhmen i České Budějovice.

Mastergradsprogrammet er åpent for enhver student som har fullført et bachelorprogram i biologi eller beslektede fag på alle universitet. Søkere aksepteres på konkurransedyktig basis, avhengig av resultatene i opptaksprøven. De kan komme inn i forskjellige studiefelt - "Anvendt informatikk", "Biologisk kjemi", "Biofysikk", "Botanikk", "Klinisk biologi", "Økologi", "Eksperimentell biologi", "Miljøkemi", "Parasitologi", "Zoologi ", Eller" fysiske målinger og modellering ". Siden 2008 har det også vært mulig å studere individuelle studieprogrammer i kombinasjoner som tilbys for to-master og lærerutdanning. De fleste av disse programmene utføres kun på tsjekkisk, men noen er også på engelsk, og antallet engelske versjoner forventes å øke.

Studentene får mer teoretisk kunnskap innen spesialiseringsområdet og produserer også et diplomoppgave som skal resultere i at et papir skal publiseres i en passende vanlig internasjonal vitenskapelig tidsskrift. På grunn av den økende interessen for utvekslingsprogrammer for studenter (som Sokrates / Erasmus) i Europa eller enda lenger, tilbyr programmene et sett med halvårskurs med en rekke sammenhengende emner til utenlandske studenter.

Doktorgradsnivået kan være av særlig interesse for utenlandske studenter. Ph.d.-studiefeltene er vist i tabellen under og flere detaljer om individuelle programmer er gitt på de angitte sidene.

Steder

Ceske Budejovice

Address
Branišovská 1760
370 05 Ceske Budejovice, Sør-Böhmen-regionen, Tsjekkia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss