Les den offisielle beskrivelsen

Matematikk og Computer Science programmer på Charles Universitet Hva tilbyr vi? Høy kvalitet rimelige treårig bachelor-og to-årige masterprogrammer vises på engelsk, på en av de eldste og mest anerkjente universiteter i Europa, i en av de vakreste byene i verden, hovedstaden i et moderne og teknologisk avansert land . Programmene har fått tilbud om å tsjekkiske studenter i mange år med stor suksess. Nå er de åpent for internasjonale studenter, også.

Hvem ser vi etter? Motiverte, arbeidssomme og begavede unge mennesker fra hele verden som tør å tenke og har en interesse i informatikk og matematikk.

Curriculum Bachelorprogrammet i informatikk The Bachelor of General Computer Science Studiet er beregnet for studenter som ønsker å lære de varige grunnlaget for informatikk og å bli dyktigere i sine metoder og tilnærminger. En tungt bygget teoretisk base er uvurderlig for å arbeide med programmer og programvareutvikling, og er en nødvendighet for videre studier og forskning innen informatikk. Den bachelor studiet tar vanligvis tre år og slutter med en statlig eksamen, etter en vellykket gjennomføring av der studenten er tildelt tittelen bachelor. Graden tildeles er akkreditert av departementet for utdanning, ungdom og sport i Tsjekkia og er internasjonalt anerkjent. Undervisningsspråket er engelsk.

Masterstudier I vår masterprogrammer, er studenter gis en bred oversikt over sitt felt, og hjelpe dem til å tenke selvstendig, å skille mellom viktige og marginale problemer, og for å imøtekomme raskt til nye teknologier. Fokuset er på å forstå de sentrale prinsippene for hvordan og hvorfor ting fungerer, og om anvendelsen av disse prinsippene innen moderne teknologi. Den sterke teoretiske grunnlaget for mastergradsstudiet gir våre kandidater et konkurransefortrinn i et dynamisk utviklende verden der dagens teknologi er ofte foreldet i morgen.

Studier vanligvis tar to år, og avslutt med en statlig eksamen og masteroppgave forsvar. Etter vellykket gjennomføring studenten er tildelt tittelen av en Master of Science.

Entre Bachelor Opptakskrav For å søke på Bachelor of Computer Science program levert i engelsk du må

holde eller være å jobbe mot et vitnemål (Diploma) eller tilsvarende; i tilfeller kreves av loven, en sertifisering av likeverdig utdanning skal følge søknaden; møte Argumentasjon Krav, og gi tilstrekkelig bevis på engelskkunnskaper.

Master Opptakskrav For å søke om et masterprogram holdt på engelsk må du

holde eller være å jobbe mot en bachelor-eller mastergrad diplom og gi en bekreftet kopi av denne; i tilfeller som kreves av loven, må en sertifisering av likeverdig utdanning følge søknaden, har tilstrekkelig faglig bakgrunn i de aktuelle feltene (se detaljer nedenfor); Dette kan demonstreres ved å passere den spesialiserte opptaksprøver i juni 2015 i Praha som er organisert av Fakultet for matematikk og fysikk, eller ved å gi transkripsjoner (akademiske poster) av din tidligere utdanning (helst ledsaget av pensum av de gjennomførte kurs); lovende studenter som ikke har denne bakgrunnen kan bli tatt opp med den forutsetning at de fullfører de manglende bachelorkurs, ha tilstrekkelig beherskelse av det engelske språket; Dette kan demonstreres ved å gi dine resultater i en av de standardiserte engelske testene som vi kjenner igjen (se detaljer nedenfor).

Du er også velkommen til å følge din søknad ved

en angivelse av formål der du beskriver dine grunner for å søke den foreslåtte programmet, du studerer og muligens også forskning interesser og fremtidige karriereplaner, anbefalingsbrev som nylig som mulig fra professorer og arbeidsgivere som kan kommentere dine siste faglige prestasjoner og dine kvalifikasjoner for å forfølge en mastergrad i matematikk eller informatikk.

Det er to valgrunder hvert år: en vinterrunde med innleveringsfrist 29 februar 2016, Og en fjær med runde innleveringsfrist 31 mai 2016. Gjennomgangen Utvalget skal velge ut de beste søkerne i hver runde. Målet med innleggelser vurderingsprosessen er å velge fra utvalget av søkere de enkeltpersoner som har beste vist evne og diligence som forventes av Charles University studenter.

Søknadsgebyr for bachelor- og masterprogrammer Alle søkere: 20 EUR (rundt 22 $) per søknad; du betale dette med kredittkort ved å følge instruksjonene i den elektroniske søknaden.

Skolepenger for bachelor- og masterprogrammer 140 000 CZK (5000 EUR); studenter fra EU er kvalifisert for en 40 prosent rabatt Gjennomsnittlig levekostnader varierer fra 400-600 EUR rundt $ 440 til $ 660) per måned, inkludert overnatting, måltider, offentlig transport og fritidsaktiviteter.

Programmer gitt i:
Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

Lederkurs

Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Målet med Computational Lingvistikk-programmet er å forberede studentene på forskning innen naturspråksbehandling og utvikling av applikasjoner som omhandler både skriftl ... [+]

Målet med Computational Lingvistikk-programmet er å forberede studentene på forskning innen naturspråksbehandling og utvikling av applikasjoner som omhandler både skriftlig og muntlig språk. Eksempler på slike applikasjoner er systemer for innhenting av informasjon, maskinoversettelse, grammatikkkontroll, tekstoppsummering og informasjonsutvinning, automatisk talegjenkjenning, talestyring, talte dialogsystemer og talesyntese.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Betingelser for opptak

Målet med opptaksgjenkjenningsprosessen er å velge fra søkeresøylen de individer som har vist evnen og flidene som forventes av Charles University-studenter. For å søke om datavitenskap eller matematikk masterstudier på engelsk må du... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studien planlegger diskret matematikk og kombinatorisk optimalisering og matematiske strukturer i datalogi gir avansert kunnskap innen anvendte matematikk og datavitenska ... [+]

Studien planlegger diskret matematikk og kombinatorisk optimalisering og matematiske strukturer i datalogi gir avansert kunnskap innen anvendte matematikk og datavitenskap. Det legges vekt på up-to-date teoretiske og anvendte spørsmål i området. Studieplanene Optimering og matematisk økonomi gir kompetanse for å løse vanskelige tekniske og økonomiske problemer ved bruk av optimaliseringsmetoder og egnede metoder fra matematisk økonomi.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Betingelser for opptak

Målet med opptaksgjenkjenningsprosessen er å velge fra søkeresøylen de individer som har vist evnen og flidene som forventes av Charles University-studenter. For å søke om datavitenskap eller matematikk masterstudier på engelsk må du... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dette masterprogrammet fokuserer på dypere kunnskaper om ulike matematiske disipliner og deres algoritmiske aspekter. Studenten kan bli spesialisert enten i matematikk fo ... [+]

Dette masterprogrammet fokuserer på dypere kunnskaper om ulike matematiske disipliner og deres algoritmiske aspekter. Studenten kan spesialisere seg enten i matematikk for informasjonssikkerhet eller i datanometri.

Matematikk for informasjonssikkerhet fokuserer på å utdype teoretisk kunnskap om tallteori, sannsynlighetsteori, teorien om feilkorrigeringskoder, kompleksitetsteori, teori om elliptiske kurver og datalgebraer som er anvendt på noen av disse fagene. Oppmerksomhet er også gitt til praktiske aspekter som internett sikkerhet, standarder i kryptering og juridiske aspekter av datasikkerhet.

Computer Geometry utdyper teoretisk kunnskap i ulike algebraiske og geometriske fag sammen med deres anvendelser i geometrien av datasyn og robotikk, datagrafikk og bildebehandling, optimaliseringsmetoder og numerisk lineær algebra.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Programmet er fokusert på å utvide en generell matematisk bakgrunn (algebraisk geometri og topologi, Riemann geometri, universell algebra og modellteori) til en dypere ku ... [+]

Programmet er fokusert på å utvide en generell matematisk bakgrunn (algebraisk geometri og topologi, Riemann geometri, universell algebra og modellteori) til en dypere kunnskap i utvalgte emner i algebra, geometri, logikk og kombinatorikk. Målet er å gi tilstrekkelig generell kunnskap om moderne strukturmatematikk og å bringe studentene til terskelen av selvstendig forskningsaktivitet. Det legges vekt på temaer undervist av instruktører som har nådd global anerkjennelse innen deres forskningsområder.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Betingelser for opptak

Målet med opptaksgjenkjenningsprosessen er å velge fra søkeresøylen de individer som har vist evnen og flidene som forventes av Charles University-studenter. For å søke om datavitenskap eller matematikk masterstudier på engelsk må du:... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk

MSc

Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieavdelingen består av to nært beslektede spesialiseringer, Computer Graphics og Computer Game Development. Computer Graphics spesialisering tilbyr trening i et bredt ... [+]

Studieavdelingen består av to nært beslektede spesialiseringer, Computer Graphics og Computer Game Development. Computer Graphics spesialisering tilbyr trening i et bredt spekter av visuelle vitenskap, inkludert geometrisk modellering, gjengivelse (bildesyntese), samt grunnleggende for bildeanalyse og datasyn.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Betingelser for opptak

Målet med opptaksgjenkjenningsprosessen er å velge fra søkeresøylen de individer som har vist evnen og flidene som forventes av Charles University-studenter. For å søke om datavitenskap eller matematikk masterstudier på engelsk må du:

holde eller jobbe mot en bachelor eller mastergrad og gi en sertifisert kopi av dethar tilstrekkelig kommandoen til det engelske språket; Dette kan demonstreres ved å gi resultatene dine i en av de standardiserte engelske testene som vi gjenkjenner (se nedenfor for detaljer).... [-]
Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dette programmet gir teoretisk og anvendt utdanning i økonomisk og forsikringsmatematikk. En solid matematisk bakgrunn gir grunnlag for å utvikle disipliner innen matemat ... [+]

Dette programmet gir teoretisk og anvendt utdanning i økonomisk og forsikringsmatematikk. En solid matematisk bakgrunn gir grunnlag for å utvikle disipliner innen matematisk modellering i forsikrings- og banksektoren og andre finansielle områder. Den utdannede kan utvikle finansielle og forsikringsprodukter og analysere lønnsomhet og risiko.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Betingelser for opptak

Målet med opptaksgjenkjenningsprosessen er å velge fra søkeresøylen de individer som har vist evnen og flidene som forventes av Charles University-studenter. For å søke om datavitenskap eller matematikk masterstudier på engelsk må du:

holde eller jobbe mot en bachelor eller mastergrad og gi en sertifisert kopi av dethar tilstrekkelig kommandoen til det engelske språket; Dette kan demonstreres ved å gi resultatene dine i en av de standardiserte engelske testene som vi gjenkjenner (se nedenfor for detaljer).... [-]
Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 finn din doctor juris
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieavdelingen Kunstig intelligens gir en utdannelse innen teoretisk og anvendt kunnskap for utforming av intelligente systemer på ulike områder, inkludert dataanalyse, ... [+]

Studieavdelingen Kunstig intelligens gir en utdannelse innen teoretisk og anvendt kunnskap for utforming av intelligente systemer på ulike områder, inkludert dataanalyse, automatisert problemløsing og robotapplikasjoner. Det legges vekt på en dyp forståelse av formelle teoretiske grunnlag og deres praktiske anvendelighet. Studentene vil få kunnskap om utformingen av effektive datastrukturer; om formell modellering av problemer ved bruk av teknikker for matematisk logikk og sannsynlighetsteori om algoritmer (klassisk og natur-inspirert) for problemløsning, kontroll av autonome agenter, maskinlæring og datautvinning; og om kompleksitetsanalyse av beregningsmetoder. Studentene lærer å anvende disse teknikkene og hvordan de skal utvides til både abstrakte (data) og fysiske (robotiske) verdener i enkeltagenter og multi-agent miljøer. Studienavnet Artificial Intelligence kan studeres på tre kjerneområder: intelligente agenter, maskinlæring og robotteknologi.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Programmet i matematisk analyse gir studentene avansert kunnskap om tradisjonelle felt av matematisk analyse (reell funksjonsteori, kompleks analyse, funksjonsanalyse, or ... [+]

Programmet i matematisk analyse gir studentene avansert kunnskap om tradisjonelle felt av matematisk analyse (reell funksjonsteori, kompleks analyse, funksjonsanalyse, ordinære og partielle differensialligninger). Den er preget av en dybdegående innsikt i individuelle temaer og en vekt på de gjensidige sammenkoblingene. Grunnleggende kunnskaper om disse emnene på avansert nivå er gitt av settet av obligatoriske emner. Valgfrie kurs utdyper kunnskapen om utvalgte fag, særlig de som er relatert til emnet for diplomoppgaven. Seminarer gir kontakt med moderne matematisk forskning. Matematisk analyse har nært forhold til andre matematiske disipliner, som sannsynlighetsteori, numerisk analyse og matematisk modellering. Studentene blir kjent med disse relasjonene i noen av valgfagene.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Matematisk modellering er et tverrfaglig felt som forbinder matematisk analyse, numerisk matematikk og fysikk. Læreplanen er utformet for å gi utmerket grunnleggende kunn ... [+]

Matematisk modellering er et tverrfaglig felt som forbinder matematisk analyse, numerisk matematikk og fysikk. Læreplanen er utformet for å gi utmerket grunnleggende kunnskaper i alle disse fagområdene og å tillate en fleksibel kunnskapsutvidelse ved å studere spesialisert litteratur når behovet oppstår. Alle studenter tar obligatoriske kurs i kontinuummekanikk, partielle differensialligninger og numerisk matematikk.

Studentene får muligheten til å designe matematiske modeller av naturfenomener (spesielt relatert til kontinuermekanikk og termodynamikk), analysere dem og gjennomføre numeriske simuleringer. Etter å ha bestått obligatoriske klasser, blir studentene mer involvert i de fysiske aspektene ved matematisk modellering (modelldesign), med matematisk analyse av partielle differensialligninger, eller med metoder for beregning av matematiske modeller. Begrepet av alle nivåer av matematisk modellering (modell, analyse, simuleringer) gjør at studentene kan bruke moderne resultater fra alle relevante felt for å løse problemer i fysikk, teknologi, biologi og medisin, som overgår omfanget av hvert enkelt felt.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dette programmet fokuserer på design, analyse, algoritmisering og implementering av metoder for databehandling av matematiske modeller. Det representerer en overgang fra ... [+]

Dette programmet fokuserer på design, analyse, algoritmisering og implementering av metoder for databehandling av matematiske modeller. Det representerer en overgang fra teoretisk matematikk til å oppnå praktisk nyttige resultater. Det legges vekt på kreativ bruk av informasjonsteknologi og produksjon av programmeringsapplikasjoner.

En integrert del av programmet er verifisering av anvendte metoder. Studentene skal studere moderne metoder for å løse partielle differensialligninger, den endelige elementmetoden, lineær og ikke-lineær funksjonal analyse, og metoder for matriseberegning. De velger valgfag i henhold til emnet i masteroppgaven. De kan spesialisere seg i industriell matematikk, numerisk analyse eller matriseberegninger.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieavdelingen Software and Data Engineering tar sikte på kompetanse innen analyse, design og utvikling av komplekse programvare løsninger og systemer fokusert på stor ... [+]

Studieavdelingen Software and Data Engineering tar sikte på kompetanse innen analyse, design og utvikling av komplekse programvare løsninger og systemer fokusert på stor databehandling. Porteføljen av kurs gitt i studien dekker en rekke teknologiske plattformer, fra klassisk, nettbasert, til den moderne skyen og distribuerte løsninger. Krav som del av kurset er å jobbe med et stort programvareprosjekt der studentene ikke bare bruker teoretisk kunnskap og tekniske ferdigheter, men også teamarbeid.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Betingelser for opptak

Målet med opptaksgjenkjenningsprosessen er å velge fra søkeresøylen de individer som har vist evnen og flidene som forventes av Charles University-studenter. For å søke om datavitenskap eller matematikk masterstudier på engelsk må du:... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studienavnet Software Systems legger vekt på systemorientert programmering i en av tre fokusdomener. Systemprogrammeringsdomenet fokuserer på koding av de grunnleggende l ... [+]

Studienavnet Software Systems legger vekt på systemorientert programmering i en av tre fokusdomener. Systemprogrammeringsdomenet fokuserer på koding av de grunnleggende lagene i et datasystem (mellomvare, operativsystem). I Dependable Systems-domenet behandler læreplanen systematisk konstruksjon av systemer med høy pålitelighet, for eksempel innebygde og sanntids systemer. The High Performance Computing-grenen introduserer teknikker for programvareutvikling på høyytelsesbaserte databehandlingssystemer (høyt parallelle systemer, distribuerte systemer, skyer). Alle fokusdomener tar hensyn til både programmeringsverktøyene og metodene og tilhørende arkitektonisk kunnskap.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier... [-]
Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Programmet er rettet mot studenter som ønsker å oppnå teoretisk og praktisk kunnskap om matematikk av tilfeldige hendelser. Det er først og fremst preget av en balanse me ... [+]

Programmet er rettet mot studenter som ønsker å oppnå teoretisk og praktisk kunnskap om matematikk av tilfeldige hendelser. Det er først og fremst preget av en balanse mellom streng matematisk teori, dybde av innsikt i ulike fagfelt (sannsynlighet, statistikk, økonometri) og applikasjoner på ulike områder. Studentene vil få generell bakgrunn ved å ta obligatoriske kurs i sannsynlighet, optimalisering, statistisk modellering og tilfeldige prosesser.

De fortsetter ved å ta valgfrie kurs for å utvide sin kompetanse og velge en spesialisering de ønsker å studere dypere. På seminarer lærer de seg å jobbe selvstendig og samarbeide om komplekse prosjekter. Stor vekt legges på utvikling av uavhengig analytisk tenkning. Sannsynlighet, statistikk og økonometri har et nært forhold til andre matematiske fag (matematisk analyse, numerisk matematikk, diskret matematikk). Søknadene er inspirert av virkelige problemer fra økonomi, medisin, teknologi, naturvitenskap, fysikk og informatikk.... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Målet med studiet Theoretical Computer Science er å forberede kandidater med en dyp og tilstrekkelig bred bakgrunn i datavitenskap som bygger på å mestre sine teoretiske ... [+]

Målet med studiet Theoretical Computer Science er å forberede kandidater med en dyp og tilstrekkelig bred bakgrunn i datavitenskap som bygger på å mestre sine teoretiske grunnlag. Disse grunnene utvides med spesialiserte kurs som gir nyutdannede en god oversikt over områder innen datavitenskap som kompleksitet og beregningsevne, design og analyse av algoritmer og kunstig intelligens. Denne dype teoretiske kunnskapen gjør det mulig for nyutdannede å raskt absorbere nye funn i utviklingsområdene av datavitenskap og aktivt bidra til fremskrittet av toppmoderne.

Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Betingelser for opptak

Målet med opptaksgjenkjenningsprosessen er å velge fra søkeresøylen de individer som har vist evnen og flidene som forventes av Charles University-studenter. For å søke om datavitenskap eller matematikk masterstudier på engelsk må du... [-]

Tsjekkia Prague
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
2 år
Campus
Les mer på norsk

Testimonials