Centre international de formation européenne (CIFE)

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Senteret International de formation européenne ( CIFE ) er et privat institutt for høyere utdanning og forskning. Det er en av de seks utpekte institusjonene som mottar spesialfinansiering fra EU innenfor rammen av Jean Monnet-programmet. Siden grunnlaget av den franske intellektuelle Alexandre Marc i 1954, har CIFE vært en fast fortaler for europeisk integrasjon, fremfor alt gjennom sine internasjonale og tverrfaglige studieprogrammer.

Europeiske studier og internasjonale relasjoner

Under sloganet Living and Learning Europe tilbyr CIFE forskjellige masterprogrammer i europeiske studier og internasjonale relasjoner som gir studentene mulighet til å studere i tre forskjellige land over ett år. CIFE Executive Master i EU-studier er rettet mot fagfolk, ved å kombinere CIFE med ansikt-til-ansikt-workshops i ulike europeiske byer. CIFE gir utmerket faglig undervisning, og tilbyr studentene problemfokusert læring på tvers av teori og praksis. Dette er garantert av sitt internasjonale fakultet, med gjestelærere fra anerkjente akademiske institusjoner og forskningssentre. Mange av våre programmer gjennomføres i nært samarbeid med partneruniversiteter. Utover det akademiske nettverket har fagfolk fra internasjonale organisasjoner, mest fremtredende fra EU, et like stort bidrag til CIFE programmer.

Forskning

CIFE forskningsprioriteter reflekterer sin intellektuelle arv og akademiske kompetanse: europeisk integrasjon med et spesielt fokus på fransk-tyske relasjoner, føderalisme, energiovergang, bærekraftig utvikling og klimaendringer, trender i politisk og sosial teori. Sammen med TEPSA er vi medlem av Horizon 2020 konsortiet "FEUTURE" og arbeider med ulike scenarier med tanke på fremtiden for tyrkisk-europeiske relasjoner. Sammen med sine forskningsmedlemmer har CIFE også utvidet sitt internasjonale akademiske nettverk og utvidet sin kompetanse til CIFE , CIFE og Kina.

Utgivelse

CIFE forskning er tilgjengelig i forskjellige publikasjoner, hvorav de fleste er tilgjengelige via CIFE nettsted og www.cairn.info for sitt kvartalsskrift "L'Europe en formation".

L'Europe en formation er et tospråklig tidsskrift (fransk / engelsk) som omhandler europeisk integrasjon, internasjonale relasjoner og federalisme, med en tverrfaglig tilnærming som samler politisk filosofi, jus, økonomi, sosiologi og kultur. Tidsskriftet ble første gang lansert i 1960 og har nedsatt et vitenskapelig utvalg i 2008 for å styrke den vitenskapelige profilen.

kontorer

CIFE har sitt hovedkontor i Nice og avdelinger i Berlin, Brussel , Istanbul og Tunis.

Erasmus

Den mottar spesialfinansiering innenfor rammen av Jean Monnet-programmet for Den europeiske union (Erasmus).

Nyutdannede og Alumni

Kandidatene i CIFE mastergradsprogrammer jobber som CIFE i europeiske institusjoner, som politibetjente i FN-rammen, som administratorer, diplomater, konsulenter, forskere for tenketanker, lobbyister og akademiske eksperter, og kommer fra over 100 land. De er våre beste ambassadører.
I CIFE Alumni-nettverket holder våre alumni kontakt med CIFE og holder seg oppdatert i europeiske saker gjennom hendelsene. CIFE organiserer jevnlig med lunsj debatter, regionale møter og det årlige internasjonale alumni arrangementet i vekslende europeiske hovedsteder etc.

Steder

Berlin

Address
CIFE in Germany
Bundesallee 23

D - 10717 Berlin, Berlin, Tyskland

Hyggelig

Address
CIFE in France
81, rue de France

06000 Hyggelig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike

Brussel

Address
CIFE in Belgium
c/o Fondation Universitaire
Rue d'Egmont 11

1000 Brussel, Belgia

Wien

Address
Wien, Wien, Østerrike

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss