Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Om Johannes Gutenberg Universitet Mainz

Med rundt 31 500 studenter fra over 120 nasjoner er Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) et av de største og mest varierte universitetene i Tyskland. JGU forener nesten alle akademiske disipliner under ett tak med sitt universitetslæringssenter, kunsthøgskolen i Mainz, musikkskolen i Mainz og fakultet for oversatt studier, lingvistikk og kulturstudier i Germersheim. I over 150 institutter og klinikker er 4400 akademikere, hvorav 560 professorer, undervist og utført forskning. Med 75 studieområder og mer enn 260-gradskurs, tilbyr JGU et ekstraordinært bredt spekter av kurs.

Som det eneste tyske universitetet i sin størrelse ligger nesten alle institusjonene på JGU på en enkelt campus nær sentrum, som også er hjemsted for fire partnerinstitutter involvert i ikke-universitetsforskning på toppnivå: Max Planck-instituttet for Kjemi (MPI-C), Max Planck-instituttet for polymerforskning (MPI-P), Helmholtz-instituttet Mainz (HIM) og Institutt for molekylærbiologi (IMB). Universitetsmedisinske senter ligger bare omtrent en kilometer unna, og begge hovedstadsforetakene i Lezniz - Institutt for europeisk historie (IEG) og det romersk-germanske sentralmuseet (RGZM) ligger litt lenger unna i indre by. I tillegg utfører mange lokale bedrifter også forskning, noe som gjør Mainz til et unikt dynamisk forskningsnav.

109795_pexels-photo-1438072.jpeg

Verdensomspennende anerkjennelse som et forskningsdrevet universitet

JGU har global eminens som et forskningsdrevet universitet. Dens hovedkjerneforskningsområder er partikkel- og hadronfysikk, materialvitenskap og translasjonsmedisin, mens de mest fremragende forskningsresultater i humaniora har blitt oppnådd innen felt av amerikanske studier og historiske kulturstudier. Suksessene i Excellence Initiative fra de tyske føderale og statslige myndighetene har bekreftet JGUs akademiske status. I 2012 ble forskningsnettet Precision Physics, Fundamental Interactions and Structure of Matter (PRISMA) anerkjent som en ekspertklyng og finansieringen av Materials Science i Mainz (MAINZ) Graduate School of Excellence ble utvidet. Videre viser gode plasseringer i nasjonal og internasjonal rangering, samt en rekke andre anerkjennelser og priser, hvor vellykket Mainz-baserte forskere og akademikere er.

En annen egenskap av JGU er dens forskningsorientert undervisning - som inkorporerer forskningsbaserte emner i læreplanene tidlig. En lignende vekt legges på å fremme og veilede unge forskningstalenter. JGU anser også utveksling av kunnskap med samfunnet som en av sine viktigste oppgaver. Som et åpent universitet tilbyr JGU befolkningen en unik portefølje av informasjonsformidling konsepter som strekker seg langt utover omfanget av populære populære akademiske formater. Gjennom sitt system for universitetsstyring sørger JGU for at medlemmene deltar i strategisk planlegging og at fremragende akademikere blir involvert.

Johannes Gutenberg Universitet Mainz ble opprinnelig grunnlagt i 1477, og i dag forsøker han fortsatt å etterligne den nyskapende ånden til sin navnebror. Fremme og innføring av nye ideer, bruk av kunnskap for å forbedre folks liv og oppmuntre dem til å overvinne de mange grensene de møter daglig - dette er de underliggende ambisjonene til Johannes Gutenberg University Mainz.

109796_pexels-photo-1595391.jpeg

Steder

Mainz

Address
Johannes Gutenberg University Mainz
Saarstr. 21
55122 Mainz, GERMANY

Mainz, Rheinland-Pfalz, Tyskland

Germersheim

Address
Faculty 06 of
Johannes Gutenberg University Mainz
An der Hochschule 2
76726 Germersheim, GERMANY

Germersheim, Rheinland-Pfalz, Tyskland

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss