Ludwig-Maximilians-University Munich

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Ludwig-Maximilians-universitetet eller LMU, Universitetet i hjertet av München, danner det urbane landskapet, og har studiesteder over hele byen. LMU München er en av de ledende universiteter i Europa. Bærer på en tradisjon som går tilbake over 500 år, LMU tilbyr utfordrende studieprogram og gir et ideelt miljø for toppforskning. LMU knytter faglig dyktighet med urban livskvalitet og et unikt rekreasjonsverdi for ca 50.000 studenter.

Med ca 7500 eksterne studenter fra mer enn 125 land, er LMU den akademiske hjem til de fleste av de utenlandske studentene i Tyskland. 70% av disse elevene kommer fra Europa, 20% fra Asia og 7% fra Nord- og Sør-Amerika. Alle disse studentene, som kommer fra utlandet, bidrar sammen med internasjonale forskere til mangfoldet i kulturen av universitetet.

LMU München har en lang tradisjon som en topp-nivå europeisk forskningsuniversitet, tydelig demonstrert i dens internasjonale karakter og sine områder av akademisk samarbeid fra forskning til undervisning og studentutveksling. Universitetet var en av grunnleggerne av League of European Research Universities (LERU), Venice International University (VIU), den tyske Academic Exchange Service (DAAD) og de bayerske Internasjonale akademiske sentre. Innenfor EUs vellykkede mobilitet og tilskuddsordninger, tar LMU München del i ERASMUS student og foreleser utvekslingsprogrammer, Erasmus Mundus-programmer, og EUs tredjelands prosjekter.

LMU München samarbeider også tett med mange partner universiteter utenfor av EU-programmer. Totalt opprett LMU fakultetsbaserte samarbeidsavtaler med godt over 400 partner universiteter verden over som regulerer områder fra faglige kontakter og studentutveksling til utforming av felles gradsprogram. Samarbeid og utveksling aktiviteter på individ og stol nivå avrunder tett internasjonalt nettverk. I tillegg utvalgte strategiske forskningssamarbeid tilby muligheten for nære kontakter mellom institusjoner og for etablering av nye samarbeidsformer. Disse er finansiert av institusjonell strategi LMUexcellent og tjene til å underbygge LMU München status på nasjonalt og internasjonalt nivå.

I geografiske termer, LMU München strategi for internasjonalisering observerer tradisjonelle røtter mens forfølge den løpende utviklingen i den globale akademiske verden. Flertallet av sine kontakter og strategiske tiltak er basert i Europa, etterfulgt av Nord-Amerika og Asia. Et resultat av denne utviklingen er et nytt samarbeidsprosjekt med fremragende kinesiske partnere universiteter, LMU-Kina Academic Network.

LMU München er den akademiske hjem på nesten 7000 internasjonale studenter fra 125 land, flest til enhver tysk universitet og tilsvarende 15 prosent av LMU München studentmassen. Tre fjerdedeler av disse elevene kommer fra Europa, 15 prosent fra Asia, og seks prosent fra Nord- og Sør-Amerika. Opp til 1.000 studenter fra partneruniversiteter melde på LMU München som utvekslingsstudenter for et semester eller år. I to junior årig, rundt 70 studenter fra Nord-amerikanske partner universiteter tilbringer sitt tredje studieår i München, i tillegg til noen 450 deltakere av München International Summer University (Misu).

Ca 1500 besøk fellows underviser og forskning ved LMU München, inkludert 90 stipendiater av Alexander von Humboldt Foundation. LMU München Mobility Center og utvalg av spesielle tjenester som tilbys pluss International Center for Science and Humanities i München (Inter Begegnungszentrum der Wissenschaft München eV, IBZ) også understreker universitetets internasjonale satsing.

LMU München vinner et betydelig volum av utenfor finansiering fra sin forpliktelse til internasjonalitet i undervisning og forskning. Bortsett fra universitetets suksess i å øke internasjonale tredjeparts midler, mange andre felt tilby finansieringsmuligheter som ivaretar konkurransefortrinn for sine studenter, alumni, og akademikere for fremtiden. DAAD alene bidrar over fire millioner euro per år i form av tilskudd til tyske og internasjonale studenter og internasjonale prosjekter, samt støtte tilskudd til LMU München.

Hjem til om lag 1,5 millioner mennesker, er München en av verdens mest vennlige og levende byer. Med sine berømte museer og gallerier, teater og festivaler, kunst og ballett og musikk, inkludert verdensklasse Bayerische Staatsoper og München Filharmoniske Orkester, er det ikke bare hovedstaden i Bayern, men en stor europeisk kulturelt sentrum. Nærheten til de bayerske alpene og rekke innsjøer, slott og fritidsaktiviteter i det omkringliggende landskapet legge til München unikhet. Det er faktisk en by som ingen andre!

Steder

München

Ludwig-Maximilians-Universität

Address
Ludwig-Maximilians-Universität München
Professor-Huber-Platz 2

80539 München, Bayern, Tyskland
Telefon
+49 (0) 89 / 2180 - 0

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss