The Abbe School of Photonics

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Vårt oppdrag: verdensklasse fotonikkutdanning

Oppdraget til Abbe School of Photonics er å tilby et utdannelsesprogram i fotonikk på de høyeste internasjonale standarder til de mest ambisiøse og motiverte studentene. Vår skole fungerer som et karriereoppslag ved å fremme akademisk karriere, samt gi muligheter til å skaffe arbeidserfaring i fotonikkindustrien.

Studerer fotonikk i byen der alt begynte

Skolens konsept og filosofi har som hovedmål for etableringen av et av verdens ledende utdanningssentre innen optikk og fotonikk i Jena, Tyskland. ASP ble formet av tradisjonen og det brede undervisnings- og forskningsaktivitetsspekteret innen lysvitenskap ved vårt universitet. Skolen tilbyr enestående kvalifikasjonsmuligheter på lavere nivå og høyere nivå innen optikk og fotonikk. Skolens kvalifikasjonsstrategi er fullstendig forskningsorientert og basert på prinsippene om akademisk frihet, konkurransedyktige forskningsbetingelser og internasjonalisering på alle nivåer av utdanning og forskning.

Skolen anerkjenner sitt ansvar for at mange av sine kandidater vil fortsette en karriere i forskningsintensive selskaper. ASPs opplæringsprogrammer tar derfor sikte på å fremme og optimalt knytte faglige karrierefaser av unge forskere med arbeidserfaring i forskningsintensive selskaper. Alle våre konkurransedyktige karriereutviklingsforanstaltninger er derfor laget for å legge grunnlaget for vellykkede karrierer både i akademia og næringsliv.

ASP ble grunnlagt i 2008 i et offentlig-privat partnerskap av tyske føderale og tyske statsregeringer, Universitetet i Jena og den tyske fotonikkindustrien. En sentral faktor i programmet er ASPs nært samarbeid med industripartnere. For å opprettholde våre partners eksepsjonelle økonomiske utvikling i fremtiden vil det være behov for et betydelig antall høyt kvalifiserte medarbeidere. ASP-kandidater er de potensielle kandidatene, godt forberedt på den tyske fotonikkindustrien.

Jena: et topprangert tysk universitet fullt av historie og tradisjon

Friedrich Schiller Universitet Jena , med sitt gamle latinske navn som "alma mater jenensis", er et av de eldste tyske universitetene som ble grunnlagt i 1558. På den tiden var de klassiske fagområdene filosofi, teologi, lov og medisin den fag for forskning og undervisning. I de siste århundrene har mange fremtredende lærde vært professorer ved dette universitetet. På slutten av det 18. og begynnelsen av 1800-tallet ble Jena kjent under den klassisk-romantiske "mirakuløse æra" da verdensverdige diktere og filosofer som Goethe, Schiller, Hegel og Fichte markerte sin intellektuelle atmosfære.

I den nåværende akademiske rangering av verdensuniversiteter, den såkalte Shanghai-rangeringen, rangerer Friedrich Schiller University Jena blant de 400 beste universitetene i hele verden . I rangeringen i 2019 tilhører University of Jena de 22 beste tyske universitetene . Shanghai-rangeringen er utstedt av Shanghai Ranking Consultancy og vurderer antall publikasjoner og sitasjoner i vitenskapelige fagmagasiner, spesielt i høynivå-tidsskriftene Natur og vitenskap, Nobelpriser og feltmedaljer tildelt forskere og studenter samt forskningsresultatene måles. Mer enn 1200 universiteter presenterer seg rangeringen, de beste 500 er jevnlig utgitt siden 2003.

Steder

Jena

ABBE SCHOOL OF PHOTONICS

Address
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Thüringen, Tyskland
Telefon
+49 3641-9-47963

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss