Trier University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Om oss

Trier University ble grunnlagt i 1473 og gjenåpnet i 1970 som et moderne campusuniversitet. Bygget på et høyt platå med utsikt over elven Mosel og omgitt av vakker grønn natur, sies det å være en av Tysklands vakreste campus. Fakultet og avdelingsbygninger er forbundet med broer og gruppert rundt forumet og sentralbiblioteket.

Trier University har et sterkt fokus på humaniora, samfunnsvitenskap og økonomi, men det styrker også sine miljøvitenskapsprogrammer. Det er seks fakulteter som sammen dekker mer enn 30 fagområder. Mange forskningsprosjekter er tverrfaglig og innebygd i globale nettverk.

Med sine rundt 1200 ansatte og 13.000 studenter (inkludert mer enn 11% internasjonale studenter), omfatter Trier University kontrast: ung, men likevel tradisjonell; internasjonalt orientert og regionalt rotfestet; på den geografiske kanten av Tyskland, men i hjertet av Europa.

  • 13 000 Totalt antall studenter
  • 11 Prosentandel av internasjonale studenter

Universitetssted

Trier ligger i den vestlige delen av den føderale delstaten Rheinland-Pfalz i Moseldalen. Som den eldste byen i Tyskland, grunnlagt for over 2000 år siden, ble Trier en residensby for romerske keisere, så Napoleon Bonapartes oppgang og fall, og er fødestedet til filosofen Karl Marx. Takket være sine historiske landemerker, Porta Nigra, Trier-katedralen og andre betydningsfulle arkitektoniske monumenter, er Tysklands eldste by et UNESCOs verdensarvliste.

I dag er Trier alt annet enn gammelt, med bybildet som en sammensmeltning av historie og moderne livsstil, ikke minst preget av et pulserende studentliv. Med barer, kafeer og et fargerikt utvalg av kulturelle tilbud og festivaler, er Trier en turistattraksjon med internasjonal appell og et vakkert sted for byens 110 000 innbyggere å bo. Sport og friluftsliv er bredt spredt på grunn av den svimlende skjønnheten i de omkringliggende elvene, naturreservater og nasjonalparker, og på grunn av de mange sportsklubber og treningssentre.

Mens Trier ligger langt vest i Tyskland, er det i nærheten av Frankrike, Belgia og Luxembourg og dermed slett ikke fjerntliggende. Regionen har fem internasjonale flyplasser og høyfrekvente forbindelser via tog og buss. Trier University og syv andre universiteter fra firemålsretten utgjør universitetet i regionen, og lar studenter besøke kurs i utlandet med garantert aksept.

Store bedrifter og mange mellomstore bedrifter, finanssentrene i Luxembourg og Frankfurt, og flere EU-institusjoner preger økonomien i regionen, alle med tilknytning til Trier University .

Steder

Trier

Address
Universitätsring,15
54296 Trier, Rheinland-Pfalz, Tyskland

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss